-----------------------------------
dmtr69
12 Noi 2018 14:03

Horsehead &amp; Flame cu ASI294MCpro
O captura facuta pe 5 noiembrie. Nu a iesit prea bine- detaliile nu sunt grozave si am o reflexie in coltul din stanga-sus(fie din cauza unui bec stradal, fie din cauza celei de-a doua stele din centura lui Orion- Alnilam). 
Am folosit refractorul (80mm apo F/6) cu FF. Expunerile de 5 minute(19 cadre) cred ca au fost prea mici (histograma la 5%). Data viitoare am sa incerc cu expuneri de 10 minute si cu newtonul, chiar daca nu o sa incapa toata nebuloasa (doar seeingul sa ma ajute).
Am vrut sa mai pun si o poza facuta cu Canon-ul, pentru comparatie, dar nu au fost bune cadrele (stele nefocusate).

dmtr69
05 Dec 2018 12:42


Luni am mai capturat cateva cadre (selectate doar 8 din 25), care au redus refexiile parazite din primul set, provenite de la becul stradal , dar au adaugat halouri la stele(transparenta a fost proasta). Iarna nu este un sezon bun pentru poze- am de luptat cu ceata, norii si fumul continuu de la hornurile vecinilor. Reducerea expunerii la 30s m-ar ajuta la selectia cadrelor (m-as intoarce la camerele planetare). Un cadru de 5 minute este imposibil sa nu fie afumat.

Dbird
05 Dec 2018 16:29


Superb!

dragos.n
05 Dec 2018 17:28


Frumoase cadre. Pentru reflexii de la becuri, incearca un parasolar mai lung si mai larg un pic. Dupa parerea mea, in general, parasolarele de fabrica sunt niste glume.

dmtr69
05 Dec 2018 20:23


Multumesc. Mi-am facut chiar a doua zi o extensie la parasolar, din acelasi material folosit la newton (izopren negru cu folie aluminizata, de la salteluta de camping). Nu l-am facut prea lung, are doar 10cm, care se adauga la cei 10cm ai tubului.

dmtr69
25 Dec 2018 17:24


Am incercat si cu newtonul pe 2 decembrie, insa dupa meridian am centrat din greseala pe alta stea, asa ca am o banda mai intunecata si cu zgomot crescut pe Flame nebula. As fi vrut sa fac alta captura dar cu vremea asta... 
Cadrele au fost de 10 minute (Alnitak a inghitit surioara mai vizibila- sistem triplu), expunere totala 4h30m.