-----------------------------------
StarChild
03 Dec 2018 18:17

Demontare picioare otel de la trepiedul AZEQ5 (EQ5, EQ6)
Salutari

A desfacut cineva tuburile de otel de la un trepied de EQ5 (6) ? Imi puteti spune cum sunt prinse tuburile de capetele turnate?
Am gasit niste suruburi inbus ingropate foarte mici (4 la fiecare capat de teava), le-am desfacut, dar teava nu iese din capatul turnat. Sunt cumva lipite?

Ma rog, eu vreau sa scot tevile (picioarele ) de la trepiedul scurt de la AZ EQ5, dar e la fel cu cel de EQ5/6.

dragos.n
03 Dec 2018 18:55


Eu am desfacut un trepied Celestron, similar cu cel de EQ6. Capetele nu au iesit usor, dar nu tin minte sa fi vazut urme de adeziv. Totusi e posibil sa fie si ceva adeziv pus acolo, pentru o mai buna rigidizare a capetelor, care e importanta in pozitia aia.

StarChild
02 Mar 2019 21:22


Am incercat zilele trecute sa incalzesc (cu pistolul de aer cald) partile din aluminiu, in ideea ca se vor dilata mai mult decat tevile de otel (care nu le-am incalzit direct) si astfel se vor desprinde mai usor.... a fost un esec operatiunea. 
Alte idei? cum pot scoate tevile de otel din piesele de aluminiu...nedistructiv evident.

valy
02 Mar 2019 22:12


https://www.cloudynights.com/topic/637240-eq5-cutting-the-legs/

Remus Boldis
02 Mar 2019 22:25


Dupa cum scrie pe cloudynights treaba pare complicata. Sunt lipite cu un superlipici. Poate ar fi bine sa reevaluezi proiectul si sa incerci altceva.