-----------------------------------
somy
18 Ian 2019 00:28

Tuburi extensie obiective  microscop.
Va salut. Cine poate confectiona un fel de prelungitoare == tuburi extensie = pentru obiective microscop ,  avand ca lungime  intre 8---15 mm  ,  filet interior la un capat ptr. a infileta  obiectivul   , filet exterior  la un capat care intra in tureta microscopului . Forma filetului va puteti orienta daca intamplator aveti un obiectiv microscop. Poate fi confectionat din aluminiu,  alama , bronz.  Tot efortul se plateste.  Multumesc,

somy
18 Ian 2019 11:03

prelungitoare
Ceva in genul acesta;

Erwin
18 Ian 2019 21:06


Era un coleg care printa 3D adaptoare, inclusiv cu filet. 

O imprimantă 3D cu 3 coloane poate printa foarte bine filetele, mult mai bine decât una cu axe liniare.

valy
18 Ian 2019 21:13


Esti (sau ai drum ) prin Bucuresti?

somy
21 Ian 2019 18:23

Prelungitoare
Salut Erwin,  colegul  ca user DRAMIDA  pe forum , am dat  2 mesaje inca din data de 18 .01 . dar pana la data si ora actuala nu au fost  citite. Mai astept poate va raspunde . Multumesc,
  Valy  nu stiu inca cand voi ajunge in Buc.

valy
21 Ian 2019 19:22


Ideea e ca tocmai am incercat un adaptor in aluminiu, freza mai lasa bavuri/span mai ales pe la filet, nu iese prea prezentabil. Iar adancimea filetului pot max. 0.5mm cu freza actuala. Si traluceste :)

mihai leahul
22 Ian 2019 12:03


Eu nu recomand printarea filetelor fine. Si nici filetarea fina a pieselor printate. Daca piesele urmeaza a fi asamblate o singura data poate ca as spune da, dar daca trebuie infiletate de mai multe ori, materialul turnat nu se comporta bine. De ex. M42 cu pas de 1 poate iesi bine. Dar aveti mai jos un M30 cu pas 0.5 , dupa filetare pe strung, care nu a mers.

valy
22 Ian 2019 12:15


In cazul particular al filetului de obiective microscop, ai un pas mai mare, nu e filet fin, cred ca ar merge printat. 
Iar daca ai strung sa finisezi printarea 3D nu vad dece n-ai face adaptorul direct pe strung in metal.

catalin dumitru
22 Ian 2019 16:37


Se ia  corpul unui obiectiv dezafectat si se infileteaza în tureta nefolositoare . Se ia la strung tot ansamblul , prins în  universal de partea cilindrică  a obiectivului . Se desfileteaza piesele ob&#539;inute,  se îndepărtează cilindrul obiectivului , se presează  piesele în  &#539;eavă scurtă,  preferabil cu cote pe adâncime strunjite la capete .

Pentru cei ce nu vor sa se complice cu filetarea pe strung . Cine are mână,  poate face totul manual .Trebuie doar piesele dezafectate .

somy
01 Feb 2019 18:51

Tub extensie obiective microscop [ prelungitoare]
Rezolvat  100% functionale 6 buc. din aluminiu  de Dl. TAMAS FLEX  TG. Mures ,  multumesc pe aceasta cale , apelati cu incredere  dar sa aveti ceva rabdare si veti fi servit . Tel; 0771609834 .