-----------------------------------
sorini
04 Feb 2019 10:31

Ajutor DSS
Dragi utilizatori de DSS, am o nelamurire legata de acecesta. Din start tin sa precizez ca sunt absolut la inceputul utilizarii lui, singura foto facuta cu el e de fapt un stack realizat de colegul bogdanbacila cu pozele trimise. Am versiunea 3.3.2.
Ce se intampla; expunerile obtinute, asemanatoare celei atasate, le import in lista DSS, dau check all apoi Register checked si stack (pasii standard). Dar indifferent ce setari aleg: la &#8220;Select best, Star detect, inclusiv la Stacking param, rezultatul final este cel atasat. Adica o fasie, mai intunecata, din partea stanga a cadrelor.
Spuneti-mi va rog, ce si unde gresesc?!
Multumesc,

dmtr69
05 Feb 2019 12:28


Cred ca ai folosit fisire cr2 de la Canon. Desi, in principiu ar trebui sa mearga cu acest tip,eu aveam aceleasi rezultate. Am facut conversia in fit (sau tif) si apoi am facut stiva.

nobody
05 Feb 2019 13:06


Eventual incearca o versiune mai noua: 3.3.4 3.3.5 3.3.6 http://deepskystacker.free.fr/download/DeepSkyStacker336.rar

sorini
05 Feb 2019 15:31


@dmtr intr-adevar, fisierele sunt raw de canon. Voi incerca sa fac conversia
@nobody multumesc pt link-uri. Voi face si un up-date.
Va multumesc pt ajutor.

sorini
06 Feb 2019 23:00


Si rezultatele:
Din lipsa de timp, pt conversie am luat primul convertor googleit; era ceva online, dar din start, fiecare fisier convertit avea in jurul stelelor o linie de contur colorata, ceva asemanator cu star mask de la DSS. Rezultatul stack-ului a fost si mai dezamagitor: un cadru negru, dar intreg si nu fisia de pana acum. Asa ca am facut update la DSS 4.1.1. Accepta direct fisiere cr2, histograma era si ea "normala", iar rezultatul a fost pe masura cadrelor facute. Mi-am pregatit cateva cadre numai sa am cu ce sa ma joc cu DSS; din balcon, cu lumina stradala, nori fini, focalizare in 10 sec, montura SW Star Adventure orientata cu busola (n-am acces la Nord). Am folosit un obiectiv foto 135 la f/2,8.
Eu unul sunt multumit de ceea ce a iesit, mai ales ca ma pot juca cu DSS.
Multumesc, Sorin

robotractor
12 Aug 2019 10:37


Buna, daca vrei sa treci intr-o zi la telescop po&#539;i sa faci ceva de genul pozei ata&#537;ate, sunt doar 6 cadre de 30&#8221; cu un Nikon D5000, telescop SW 205/800, am făcut poza asta iarna ca test pentru telescop doar ce-l cumpărasem..., nu la DSS este problema ci la lipsa de semnal, trebuie sa faci expuneri cât mai lungi (maxim cât î&#539;i permite montura) &#537;i cât mai multe, undeva in jur la 35-40 este ideal, dacă po&#539;i.... după aceea vei vedea o diferen&#539;a ...