-----------------------------------
gabi_1
26 Feb 2019 19:14

Nou venit aici dar si in lumea adtronomiei
Buna ziua, 
Sunt începător în astronomie, deci ma interesează cam tot ce trebuie pentru a-mi satisface această pasiune pe care o am de mic copil. Ma interesează &#537;i întâlnirile astronomilor amatori- foarte rare in RO din ceea ce am văzut pe net, informa&#539;iile despre îmbunătă&#539;irea vizionărilor (upgrade al opticii, etc) si "micile secrete" ale meseriei.
 Aceste informa&#539;ii le pot ob&#539;ine doar interac&#539;ionând cu cei ini&#539;ia&#539;i deja in astronomie. De exemplu, topicul "testăm cabana Bogdan " mi se pare interesant dar si partea de bazar mi se pare la fel de interesantă. 
Deocamdată vreau sa-mi pregătesc experien&#539;a in a-mi folosi aparatul, ca apoi să trec u&#537;or-u&#537;or la upgrade-uri. 
Deocamdată am cumpărat si cartea "astronomie practică &#537;i teoretică " de Marcel Jinca si am reu&#537;it să în&#539;eleg doua lucruri esen&#539;iale zic eu in astronomie : ascensie &#537;i declina&#539;ie.
Acum trebuie să dezvolt ce este mai departe si nu pot acest lucru fără ajutorul unei comunită&#539;i de pasiona&#539;i de astronomie.

Matrixul
26 Feb 2019 19:32


Bine ai venit !

Mircea Pteancu
26 Feb 2019 20:34


Bine ai venit gabi_1 si iti urez succes maxim in hobby-ul astronomic.
Te invit sa scrii la sectiunea ''Observatii'' despre ce reusesti sa observi cu telescopul tau cel frumusel si ce probleme intimpini in utilizarea lui.
Astronomia se bazeaza oe observatii, fara observatii nu exista Astronomie.
Toti avem ''cucuie'', am avut numeroase insuccese dar si succese ,sa invatam impreuna , impartasindu-ne experienta din ambele situatii.

Cer senin ,Mircea

theogon
27 Feb 2019 18:16


Bine ai venit, bucura-te de instrumentul achizitionat (majortiatea dintre noi am inceput cu telescoape mult mai modeste) citeste si rubrica de observatii cat si altele,si tine-ne la current cu observatiile pe care le faci.