-----------------------------------
theogon
10 Mar 2019 21:56

Reuniunea Nationala Astronomy.ro 2019
Cum, necum lunile trec repede. Cred ca ar trebui sa ne gandim la Reuniunea noastra din anul acesta. Din punctul meu de vedere Lisa este o optiune serioasa. Perioada sfarsit de august-luna septembrie (vom fixa data ulterior) mi se pare acceptabila pentru majoritatea dintre noi. Iarasi din punctul meu de vedere organizarea a fost buna in toti anii acestia, m-am gandit ca poate Gabi Corban sa accepte sa se ocupe de aceasta latura intotdeauna sensibila. Iarasi ca o dorinta personala as vrea sa ma revad cu toti prietenii care au fost anii trecuti si as mai vrea ca pe langa conditiile de masa si cazare care au fost excelente sa dam sectiunii de comunicari importanta cuvenita.

URANUS7
10 Mar 2019 23:47


Salutari Mihai (Theogon) si tuturor  colegilor Comunitatii Astronomy.ro. 
Un gand bun si implinirea proiectelor va urez tuturor, pentru acest an, 2019. :) 
Desigur MIhai, am sa ajut si in acest an, cu placere si sper ca si sesiunea de comunicari sa fie cel putin la fel de consistenta.

Iata deci ca traditia Reuniunilor Nationale Astronomy.ro a continuat cu succes, de-a lungul a 7 ani, iar in ceea ce ma priveste, ma bucur sa ajut, atat cat pot, la organizarea lor in cel de-al 8-lea an.
In ultimii ani, din ce in ce mai multi membrii ai Comunitatii au cerut sa participe la acest eveniment si dupa cum am vazut si auzit, din ce in ce mai multi au inceput sa-si achizitioneze telescoape, camere dedicate capturilor astronomice si multe alte accesorii pentru observatii, de acest gen, ceea ce tradeaza o participare mult mai intensa in aprofundarea cunostintelor in Astronomie.
Cel mai important lucru insa a ramas socializarea directa care ofera ocazia unor schimburi de idei sau a cunoasterii directe a diverselor echipamente de observatie sau captura. 
Reuniunea Nationala Astronomy.ro, trebuie sa recunoastem, este cea mai atractiva forma de realizare a unei socializari de tip CREATIV. 
===============================

Acum va rog pe toti cei care au mai participat sau care doriti pentru prima oara sa participati, sa va ganditi a va spune opinia legata de urmatoarele doua probleme foarte importante si utile:


1) Dat fiind numarul mare de solicitari dar si a eventualelor vacante de  familie pre-platite, ar exista posibilitatea sa se organizeze doua sesiuni ale Reuniunii Nationale, astfel incat nimeni sa nu piarda prilejul:

- o sesiune in perioada 5 Mai- 30 Iunie
- alta sesiune in perioada 1 August - 15 Septembrie

Intrebarea:  organizam o sesiune sau doua ??? 

2)  Dupa ce avem un raspuns agreat de majoritate pentru problema 1)  intrebarea fireasca va fi :
   
      in ce weekend (uri)  organizam ???
 Va rog sa va exprimati liber, direct aici sau prin p.m. opiniile legate de 1) si 2)  ca sa avem timp sa organizam totul fara stress si cu chibzuiala.

Asadar, am dat startul organizarii si doresc sa stiu cine poate sa participe (deocamdata in principiu vb), la Reuniune.
Numarul meu de telefon este 0744777795  pentru cei care sunt mai timizi si vor sa-mi comunice imediat punctul lor de vedere. :) 

Va astept cu drag.

Cer senin!  :) 

Gabriel

gabi
11 Mar 2019 08:32


Salut,

Eu as opta pentru doua sesiuni.
3 - 5 Mai si 30 August - 1 Septembrie, perioade cand este luna noua, dar nu stim cum va fi vremea.
Oricum voi participa, indiferent ce se decide.

StarChild
11 Mar 2019 11:12


in principiu vin la amandoua iesirile.  8) 
perioada 1-5mai ar fi mai ok ca sunt zile libere etc...se pot lega mai usor de un weekend prelungit... nu trebuie luat liber vineri de la servici ca sa ajungi vineri dupa masa la timp sa instalezi sculele si sa gusti palinca si sa ai vreme sa-ti revii pana sa intuneca  :wink:

V. Istvan
11 Mar 2019 12:29


Salut!
Prima perioadă ar fi mai interesantă, deoarece pe a doua "se îngrămădesc" și alte tabere, și ar fi păcat că trebuie renunțat la una în favoarea alteia.

jimao22
11 Mar 2019 23:04


Si mie imi convine sa facem 2 tabere. Doar ca cea de la inceputul lui mai se suprapune cu un alt eveniment astronomic unde sunt invitat si asteptat sa fac si ceva prezentare. Merg acolo din 2012 si parca mi-ar fi nu stiu cum sa refuz participarea de anul asta. Pe de alta parte mi-ar place nespus sa particip la 2 tabere la Lisa. 
In primul an cand am organizat prima tabara astronomy.ro, tabara a fost in luna mai, dar in septembrie (parca) Vali Grigore a mai organizat si el una cu SARM tot la Lisa si vreau sa spun ca experienta a fost fantastica. Mi-a placut mult sa reiau experienta din primavara - catre toamna. Oameni diferiti, organizari diferite, experiente deosebite.
Daca se schimba data organizarii din mai, vin negresit la ambele tabere.

Erwin
13 Mar 2019 00:33


Sunt de acord cu 2 tabere, niciodată nu e destul timp să vorbim fiecare cu fiecare... Din păcate nu știu dacă pot participa la amândouă. 

Având în vedere faptul că suntem din ce în ce mai mulți și locurile limitate ar fi bine să renunțăm la a aduce prietenele, iubiții, familiile, copiii dacă nu cumva sunt și ei astro-amatori. Există deja un nucleu de participanți consolidat dar cred că ar fi bine să facem loc și altora care vor să participe iar mini-vacanțele cu familia să le petrecem în altă parte.

URANUS7
13 Mar 2019 22:59


Dragi colegi, domnul Erwin (caruia ii multumesc foarte mult) tocmai a instalat un Pool legat de organizarea Reuniunii Nationale, Pool care se afla la acest link:

<<<<<< 

Doar cei care sunt foarte hotarati sa vina trebuie sa-l completeze!
Vorbim de lucruri concrete aici. :) 

Daca se va opta pentru 2 sesiuni, as vrea sa stiu concret numele celor care vor sa vina la prima sesiune.
Numarul acestora trebuind sa fie suficient de mare ca sa putem valida o sesiune pentru luna Mai.
Adica n-ar avea rost sa facem o sesiune doar pentru 6-7 oameni, vreau sa spun. :)

As vrea sa inteleg ca cei care voteaza pentru 2 sesiuni, vor sa vina sigur si la prima sau macar la prima.
Astept cat mai degraba VOTURI.

Cu drag,
Gabriel

URANUS7
14 Mar 2019 16:52


Stiri noi si dure:

Se pare ca va trebui inca din Ianuarie sa dam startul la organizare, incepand de la anul viitor.

Am vorbit cu patroana complexului Lisa si mi-a spus ca sunt rezervate 2 cabane pentru luna Mai, exceptand weekend-urile 17-19 si 24-26 Mai. In weekendul 31 Mai-2 Iunie sunt tot ocupate.

Pentru luna Mai avem de ales doar unul dintre weekend-urile 17-19 sau 24-26 Mai.

Eu am spus sa ni le rezerve pe amandoua pentru cateva zile pana hotaram aici prin vot daca organizam 2 sesiuni si pe care dintre versiunile de mai sus o vom alege, pentru luna Mai.

Pe de alta parte, daca anul trecut au venit peste 52 oameni la unica sesiune, acest an ar trebui ca la fiecare sesiune (daca se vor vota 2 sesiuni)  sa cooptam macar un numar de 20-25 persoane care sa vina cu certitudine. Un argument in plus pe care mi l-a subliniat doamna este acela ca nu merita (ca efort si complicatii) sa asigure si mancarea la un numar mic de persoane. Mi se pare normal.

Pana acum 10 oameni au votat pentru 2 sesiuni dar nu sunt convins ca vor sa vina la prima si mai ales la una dintre cele doua oferte posibile: 17-19 sau 24-26 Mai.

In continuare, deoarece Pool-ul nu a prins si intrebari referitoare la intervalele optate (sper ca la anul sa le prinda),  as dori ca ACUM si IMEDIAT, fiecare sa faca alegeri pentru una dintre cele 2 posibile sesiuni, adica sa specifice weekend-ul ales dar si o optiune pentru Toamna.

Care anume weekend pentru Primavara si care pentru Toamna ??? 
Va rog sa interactionati cat mai rapid caci nu prea avem timp de pierdut.
Trebuie de pe acum sa rezervam si pentru Toamna, cat mai e timp.

Cer senin! 

PS: Intai aliniem dorintele pentru prima sesiune, vedem daca sunt destui oameni si platim avansul dupa acceptul ferm al tuturora si gata.  
Corect? :)

Stille
14 Mar 2019 18:53


17-19 mai e luna plina, iar 24-26 al treilea patrar.

gabi
14 Mar 2019 19:06


Hai sa facem prima intalnire intre 30 mai si 2 iunie, avem luna noua, se mai duce si polenul, poate prindem si cer senin.

mak
14 Mar 2019 20:44


Eu poc sa vin doar in 24-26 mai. Nush sa zic nimic despre toamna, cred ca nu ar trebui mai tarziu de septembrie.

alex1209
14 Mar 2019 22:59


Buna seara. Este posibil sa vin si eu la una dintre intalniri. Astept sa decideti perioadele in care vor fi, pentru a spune sigur daca vin sau nu. :)

URANUS7
14 Mar 2019 23:02


Hai sa facem prima intalnire intre 30 mai si 2 iunie, avem luna noua, se mai duce si polenul, poate prindem si cer senin.

Gabi, am scris mai sus ca wekendul cu  31 Mai e exclus (rezervat de altii).

theogon
14 Mar 2019 23:11


Pentru 24-26 mai as veni cu placere, pentru septembrie vom decide o data impreuna

URANUS7
14 Mar 2019 23:53


Se pare ca perioada 24-26 Mai este cea mai avantajoasa din ceea ce putem alege, in Mai.
Sunt 15 voturi pana acum pentru 2 sesiuni dar oare cati dintre ei pot veni in luna Mai in aceasta perioada?

Daca nu avem un numar consistent va trebui sa anulam prima sesiune sau sa ne gandim pentru un weekend din Iunie. 
Patroana asteapta un raspuns de la mine pentru luna Mai. 
Astept mai multe reactii. 

jimao22
15 Mar 2019 00:07


In iunie noaptea e deja mult prea scurta. Mai este mult mai ok. Eu zic sa nu te cramponezi de cine ce a scris acolo pana acum, vor fi destui care sa participe cand se apropie momentul. Asa a fost mereu.
Nu astepta certitudini, ca nu o sa le ai niciodata.
Eu vin in mai daca ramane acel week-end. In primul nu puteam.

Emerald_CH
15 Mar 2019 00:23


Salutari,

Felicitari pentru initiativa...si...organizare.
Va doresc un cer senin si un aer cat mai rece...atat timp cat vinul este fierbinte ;)

Eu stiam ca asftel de petreceri se organizeaza cand noaptea este lunga si "neagra".
Nu stiu cum este vremea / cerul acasa in luna aia,in acel week-end.
Poate este mai bine toamna tarliu cand aerul este mai "inghetat".
Sau,poate se vrea ca un fel de "petrecere" la un pahar de voarba si iarba verde si nu o sesiune concurs de poze si descoperiri !? :)

Daca eu vreau sa vin sa stau la o cafea si sa "fur" ceva experienta si/sau fac amicie,pot veni fara sa fac acel booking pentru cabana ?

Multam anticipat.

V. Istvan
15 Mar 2019 00:31


Mie îmi este convenabilă perioada 24-26 Mai.

URANUS7
15 Mar 2019 00:35


Salutari,

Va doresc un cer senin si un aer cat mai rece...atat timp cat vinul este fierbinte ;)

Eu stiam ca asftel de petreceri se organizeaza cand noaptea este lunga si "neagra".
Sau,poate se vrea ca un fel de "petrecere" la un pahar de voarba si iarba verde si nu o sesiune concurs de poze si descoperiri !? :)

Daca eu vreau sa vin sa stau la o cafea si sa "fur" ceva experienta si/sau fac amicie,pot veni fara sa fac acel booking pentru cabana ?

Multam anticipat.

Salutari Emerald,

Noi vrem si meniu asigurat iar la toamna facem oricum a 2-a sesiune (ca sa incapem in cabane + unii au cerut 2 sesiuni/an).
Sigur ca poti veni, daca ai unde dormi, daca nu, platesti un pat de Vineri pana Duminica d.a. si te inscriu in tabel (interzise corturi in zona, atentie). Citeste te rog istoricul pe topicele anilor trecuti ca sa intelegi ce se vrea si cum se organizeaza. Ok? :) Astept detalii despre ce hotarasti.

URANUS7
15 Mar 2019 01:25


Pana acum, pentru perioada 24-26 Mai pt. care s-au aliniat mai multe optiuni, avem urmatorii amatori:

 jimao22
Mak
Psemil -
Theogon
Rolf Winkler
Iosif Bodnariu
Erwin -
Uranus7
Ioan Iesan  
V. Istvan
alex1209 -
Stille -
gabi

De la cei in dreptul carora se vede o liniuta, astept o noua confirmare.

Astept si alte inscrieri, va rog.

Emerald_CH
15 Mar 2019 03:09


Salutari,




Multam anticipat.

Salutari Emerald,

Noi vrem si meniu asigurat iar la toamna facem oricum a 2-a sesiune (ca sa incapem in cabane + unii au cerut 2 sesiuni/an).
Sigur ca poti veni, daca ai unde dormi, daca nu, platesti un pat de Vineri pana Duminica d.a. si te inscriu in tabel (interzise corturi in zona, atentie). Citeste te rog istoricul pe topicele anilor trecuti ca sa intelegi ce se vrea si cum se organizeaza. Ok? :) Astept detalii despre ce hotarasti.


Multumesc, apreciez.

Eu voi incerca sa vin sa va cunosc dar voi sta la cort sau la o caravana, daca voi gasi una de rent.
Pe un teren din apropiere,Sper sa nu fie prea frig afara.
Sper sa nu creez probleme daca voi manca ceva la cabana sau voi bea o bere sau cafea.

Promit sa respect regulile de "astro_camp".

Looking forward to meet you.
Multam.

Stille
15 Mar 2019 08:44


Eu nu stiu inca daca pot veni, taiati-ma de pe lista pe moment. 

Emerald_CH, e mai complicat cu campingul fix in zona din motive de relatii diplomatice cu patroana :). Dar anul trecut au mai fost oameni cazati in alte locuri, care veneau cu masina pt cafea/observatii/etc. Vad ca esti din zona, deci probabil vand castraveti la gradinar daca incep sa-ti caut loc de camping prin Sambata de sus. Dar sa stii ca nici cazarea n-ar fi atat de scumpa.

Erwin
15 Mar 2019 09:45


Dacă nu intervine nimic voi veni.

V. Istvan
15 Mar 2019 10:23


Poate că voi supăra pe unii,dar susțin ideea: ca să aibă prioritate astronomia, aparținătorii fără interes pentru astronomie ar putea fi acceptați doar în situația când locurile disponibile nu s-au ocupat într-o măsură suficientă...

StarChild
15 Mar 2019 14:10


Pana acum, pentru perioada 24-26 Mai pt. care s-au aliniat mai multe optiuni, avem urmatorii amatori:

 jimao22
Mak
Psemil -
Theogon
Rolf Winkler
Iosif Bodnariu
Erwin -
Uranus7
Ioan Iesan  
V. Istvan
alex1209 -
Stille -
gabi

De la cei in dreptul carora se vede o liniuta, astept o noua confirmare.

Astept si alte inscrieri, va rog.
StarChild
keppler

URANUS7
15 Mar 2019 14:25


Lista Sigura pana acum pentru perioada 24-26 Mai . 

jimao22, Zoth, Mak, PSEmil, Cosmin Sorin Miclos, Theogon, Rolf Winkler, Iosif Bodnariu, Erwin, Uranus 7, V. Istvan, alex1209, gabi,  StarChild, Sfartz Sorin, Cristi Popescu, keppler, Daniel Nicolae, Sorin Constantin . 

Sunt 19 oameni. Hai ca n-ar mai trebui mult macar pana la 25. :)

keppler
15 Mar 2019 16:09


Vin si eu  :D

URANUS7
15 Mar 2019 18:51


Vin si eu  :D

Ok! Te pun in lista de mai sus acusi. Mai baga cate un ochi aici sa fii la curent. Oricum, am nr. tau de telefon la o "adica".  :)

keppler
16 Mar 2019 04:55


Perfect  :)

Emerald_CH
17 Mar 2019 03:48


Fara o intentie de a jigni pe cineva :

https://stargazerslounge.com/topic/332372-astrostar-party-dark-sky-fagaras-romania/

Bafta

URANUS7
17 Mar 2019 17:45


Ultima versiune a listei este aceasta:

jimao22, Zoth, Mak, PSEmil, Cosmin Sorin Miclos, Theogon, Rolf Winkler, Iosif Bodnariu, Erwin, Uranus 7, V. Istvan, alex1209, gabi, StarChild, Sfartz Sorin, Cristi Popescu, keppler, Daniel Nicolae, Sorin Constantin, Bogdan MB 

unde nu am pus cateva sotii.   

Rotund, cred ca suntem cam 24-25, ceea ce ar fi aproape suficient.
Daca totusi mai sunt cereri, ele vor fi bine-venite dar cu restrictiile pe care Erwin le-a enumerat anterior.

Cer senin tuturor !  :)

jimao22
17 Mar 2019 20:53


Super echipa, super intalnire va fi!
De-abia astept!

miticap
19 Mar 2019 21:03

Lisa 24-26
Salut,

Vreau sa vin si eu la Lisa.

URANUS7
19 Mar 2019 21:17

Re: Lisa 24-26
Salut,

Vreau sa vin si eu la Lisa.
Ok. Se rezolva! :)


Gabriel

Stefan Pop-Cot
21 Mar 2019 13:14


Buna ziua. In caz ca mi sunt locuri vreau sa vin si eu. Multumesc

jimao22
21 Mar 2019 14:07


Adauga-l te rog si pe Sorin Bota de la asociatia Ucenicul Astronom. Cosmin Miclos are probleme sa se logheze pe cont si m-a rugat pe mine sa fac asta.

URANUS7
21 Mar 2019 14:46


Adauga-l te rog si pe Sorin Bota de la asociatia Ucenicul Astronom. Cosmin Miclos are probleme sa se logheze pe cont si m-a rugat pe mine sa fac asta.

OK, il adaug!

Erwin
21 Mar 2019 23:20


Fane, ești binevenit, bineînțeles cu Balaurul cu tot. :D

alexandru.st
24 Mar 2019 12:32


Salutari la toti astro-prietenii Plaiul Lisei :)
1. Un acord (foarte hotarat  :) ) pentru doua sesiuni pe an, respectiv primavara si toamna.
2. Confirm participarea la sesiunea 24-26 mai.

Gabi, nu am gasit tabelul in Excel, pe care obisnuiam sa il completam.

Revin cu un mesaj SMS.

Multumiri pentru organizarea excelenta din fiecare an.

Alexandru

URANUS7
24 Mar 2019 12:54


Salutari la toti astro-prietenii Plaiul Lisei :)
1. Un acord (foarte hotarat  :) ) pentru doua sesiuni pe an, respectiv primavara si toamna.
2. Confirm participarea la sesiunea 24-26 mai.

Gabi, nu am gasit tabelul in Excel, pe care obisnuiam sa il completam.

Revin cu un mesaj SMS.

Multumiri pentru organizarea excelenta din fiecare an.

Alexandru
Salut Alex si multumesc.

Tabelul este abia acum in configurare.
Sunt multe cereri pentru camere cu 2 paturi (1+1 si 1+2, 2=pat dublu) si nu stiu cum sa le descurc deocamdata. 
Anumite variante sunt nesigure (vine sau nu si sotia). Depindem de femei, ca intotdeauna. :P 
Asa ca n-are rost sa ne grabim. Locuri vor fi destule.
Voi afisa linkul cu tabelul, curand, cand se va cristaliza o repartizaare viabila si convenabila pentru toata lumea.

URANUS7
24 Mar 2019 13:03


In legatura cu repartizarea pe camere: conditia pusa de patroana este ca nu putem intra si in cabana 2 pana nu o umplem pe prima. 
Pe de alta parte patroana e plecata din tara si se intoarce abia la inceputul lui Aprilie, cand voi negocia si preturile. Inflatia declarata pentru anul ce s-a scurs este de ~ 5.5% dar nu uitati ca preturile la alimente au luat-o razna mult mai rau. Sper sa intram in 250~260 lei/pers. Nu stiu sigur.
Pentru moment incerc sa fac repartizari convenabile pentru toata lumea, desi sunt foarte mari cereri pentru camere cu 2 paturi (1+1 sau 1+2, 2=pat dublu), dupa cum am scris si mai sus.
Voi valida si anunta tabelul, curand, cand se va cristaliza o repartizare viabila si convenabila pentru toata lumea.
O rezolvam cu toate. :) 

Cer senin!

URANUS7
27 Mar 2019 12:08


Un prim aranjament al oamenilor in tabele.
Evident se mai pot face doar mici modificari.
Orice reclamatie o primesc la mesaje personale sau la tel. 0744777795.
Daca vor mai fi cereri, ne vom putea extinde mai mult, confortabil, la Cabana 3.
Cam 33 persoane pana acum.

TABELUL:

 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jfe9WUoUH7qQPt3ZtPUqmiFCNpZUfOgKX-nRT_eHGbU/edit#gid=896929709

Val Cosmin Sandu
27 Mar 2019 15:09


Cer senin tuturor!

URANUS7
29 Mar 2019 19:45


Acum sunt ocupate doar primele doua cabane, conform dorintei patroanei care va pune la dispozitie alte spatii doar daca va fi nevoie.
La incepututl lunii Aprilie voi negocia preturile cu dansa, atunci cand se va intoarce in tara. 

Cer senin!

URANUS7
12 Apr 2019 15:58


Reuniunea Nationala - 2019 seria 1 Primavara:     24-26 Mai 2019
GATA !!!
Am negociat pretul cu patroana: 250 lei /om/pat + meniurile.

Cred ca veti aprecia pretul avand in vedere inflatia vizibila in special la preturile alimentelor.
Asadar va rog pe cei deja inscrisi sa faceti bine si sa trimiteti de pe acum acontul de 100 lei sau chiar suma integrala (pentru cine poate si vrea),  in contul de mai jos :

CORBAN OCTAVIAN GABRIEL 

RO13BTRL04801201S87579XX 

Atentieeeee:
cei care platesc prin Internet Banking, daca au banii in alta Banca sa suplimenteze si comisionul de transfer caci altfel imi va fi retinut mie. :(  Cred ca-i vorba de 4 sau 5 lei (nu mai stiu exact pt anul asta).
Daca banii sunt pusi cu mana de la un BT de pe strada sau trimisi din cont BT  nu trebuie sa mai suplimentati. N-ar fi rau dupa depunere sa-mi trimiteti si un p.m. prin care sa ma anuntati.

cer senin !

Erwin
13 Apr 2019 11:34


Trimis pt. 2 persoane.

URANUS7
13 Apr 2019 17:13


S-a marcat, Tavi.  :wink:

jimao22
13 Apr 2019 21:19


Pune-l pe lista te rog si pe Mark Rushton.
A fost si anul trecut, i-a placut si mai vine iarasi. Fa cumva sa stea cu mine in camera, sunt singura persoana pe care cunoaste bine si e aiurea sa stea cu cineva necunoscut, cu care sa nici nu poata comunica (cazul cel mai defavorabil).

L.E. - am modificat eu fisierul.

URANUS7
13 Apr 2019 22:02


Ok, am modificat si eu, ca sa nu stati inghesuiti.

URANUS7
21 Apr 2019 00:02


M-am uitat la fazele de Luna pentru lunile August si Septembrie, gandindu-ma la fixarea de pe acum a datei, pentru Reuniunea Nationala Astronomy.ro 2019 seria de TOAMNA.
    Postez mai jos cele 2 tabele corespunzatoare lunilor August si Septembrie  din care trag concluzia ca cel mai potrivit ar fi weekend-ul:    30 August-1 Septembrie.
In luna Septembrie mai departe de weekend-ul 9-11 Septembrie nu putem face iar in luna August mai devreme de weekend-ul 23-25 August iar nu putem face.
As dori cateva pareri legate despre alegerea datei iar cei care doresc sa vina si in a doua serie pot deja sa ma anunte in principiu.

Pana una alta, pe cei care s-au inscris pentru seria 24-26 Mai si nu au platit nimic pana acum, ii rog sa se gandeasca sa plateasca macar avansul de 100 lei.

Cer senin!

Stefan Pop-Cot
09 Mai 2019 09:18


Pentru intalnirea din toamnă propun sfâr&#537;itul lui septembrie, adică 27-29.

URANUS7
09 Mai 2019 09:29


Pentru sesiunea de Toamna, imediat dupa sesiunea din 24 Mai, vom initia un Pool, astfel incat sa se pronunte toata lumea, fuctie de posibilitati. 
Cu siguranta, vom pune si aceasta data in Pool, adica 27-29 Septembrie.

Val Cosmin Sandu
09 Mai 2019 09:30

LISA 2019
Pentru intalnirea din toamnă, si eu propun sfâr&#537;itul lui septembrie, adică 27-29.

URANUS7
09 Mai 2019 09:37


Pool-ul va fi cel mai bun centralizator de date. :) 
Va anunt aici cand va fi initiat. 
Mai sunt o gramada de oameni care veneau de obicei Toamna dar acum, iin prima sesiune n-au putut veni. Este destul timp pentru toate.

Bogdan_007
20 Mai 2019 10:33

Loc Liber
Buna ziua 
Din greseala trece cineva prin Valcea in drum spre Plaiul Lisei?

URANUS7
20 Mai 2019 18:31


Salutari!

Am vorbit azi, cu patroana, despre meniuri.
Dimineata bufet suedez din produse traditionale ECO.
Pranzurile si cina de Sambata seara vor fi la fel de impresionante ca si  cele din anii trecuti 
ba chiar ceva mai mult. :)

Totul este OK, nimeni nu trebuie sa-si faca griji pe linia asta.
Presupun ca majoritatea dintre voi ati mai venit la Lisa asa ca nu va veti rataci.
Rog pe cei care au temeri in acest sens sa anunte aici.
Vineri dupa amiaza, se vor incinge 1-2 gratare astfel ca fiecare sa-si puna cate ceva proteine la prajit. :) 
Daca cineva poate aduce un saculet cu carbuni de gratar, n-ar fi rau.
Eu am unul deja pe balcon, la Bv si o sa-l aduc cu siguranta la Lisa.
Apa plata va fi asigurata de doamna patroana, pentru fiecare camera.
Drumul prin padure dinspre Manastirea Lisa catre Plaiul Lisei este, cel putin acum, practicabil.
Sa speram sa avem noroc de cer senin. Acum, cel putin la Brasov avem un cer schimbator dar de cele mai multe ori senin. 

Daca aveti intrebari, nelamuriri, va rog sa le faceti cunoscute, aici.

Cer senin!

StarChild
21 Mai 2019 15:23


si cred ca va fi nevoie de multa bautura...ca sa vedem macar stele verzi...ca altceva nu prea, la cum arata prognoza  :?

Erwin
21 Mai 2019 20:09


Măcar avem ce povesti, că doar ploaia asta nu vine așa de capul ei, o trimete Murphy pe capul nostru, la câte scule ne-am cumpărat și confecționat...  :twisted:

URANUS7
21 Mai 2019 22:53


Mie, pe Wentusky.com, noaptea de Sambata imi apare cu cer perfect senin.
Oricum, nicio prognoza nu poate spune absolut exact, la nivel de ora.
Sa speram sa avem macar o noapte OK...asa...macar pentru "joaca". :)

jimao22
22 Mai 2019 17:21


Relativ la mancare - Ucenicul Astronom aka Cosmin Miclos a spus ca vine cu ingredientele si ustensilele necesare ca sa faca un mega-gulash unguresc. Va spun ca este extraordinar - cand a fost la mine asta toamna si ne-am intalnit cu Costi Sprianu (mak), a fost ceva de mare senzatie!
Poate n-ar fi rau sa ne concentram un pic pe asta si sa impartim ingredientele intre noi, ca sa nu cada totul in seama lui. El a zis ca vrea sa sature tot poporul!
Cam asa arata mancarea respectiva. Gustul nu vi-l pot arata.

theogon
22 Mai 2019 20:48


Off topic. Păi atunci hai cu ingredientele, eu aduc ni&#537;te &#539;uică (pălincă).
On topic. Presimt că întâlnirea noastră va fi un mare succes...

URANUS7
22 Mai 2019 23:12


Sunt sigur, Mihai, ca intalnirea va avea un mare succes cu atatia oameni deosebiti care vor veni si care au foarte multe de comunicat.
Eu mi-as dori in acest sens sa consideram Reuniunea ca fiind, in mare parte, informala, asa cum a fost si Summitul recent de la Sibiu. :) 
Ce inseamna asta: sunt multe informatii de schimbat la nivel de persoane si numai eu cunosc cel putin 3 persoane care vor veni cu gandul si dorinta de a primi, concret, informatii tehnice legate de observatii Astronomice sau dotari setup-uri  pentru capturi Astro.
Este nevoie si de asa ceva, evident. Atmosfera, sunt sigur ca va fi foarte placuta.
As dori in plus sa amintesc: temperaturile in timpul noptii (daca vom sta afara sub cer senin) sunt destul de scazute. 
Cam 8 grade au fost ieri la Plaiul Lisei, in timpul noptii.
De aceea, fiti prevazatori si luati-va haine potrivite.
Eu am sa va anunt Vineri dimineata daca drumul prin padure spre Plaiul Lisei (via Manastirea Brancoveanu) este practicabil. Daca nu va fi, puteti folosi varianta prin Lisa. Conduceti masina preventiv.
Drum bun tuturor si daca aveti probleme, sunati-ma la 0744777795.

PS: pe cei care mai au de adus bani pentru cazare/meniuri  ii rog sa aduca bani potriviti.

jimao22
22 Mai 2019 23:21


Doua anunturi am de facut:
1. O sa vina si Ruxandra Toma, astronom profesionist care are studiile facute la Armagh (parca asa se scrie) in Scotia. Am sa o preiau si pe ea impreuna cu Mark, de la Institut, in ziua de vineri. Gabi Corban a aranjat toate apele (sper) in acest sens.
2. Ucenicul astronom m-a rugat sa pun aici urmatorul mesaj - el nu s-a putut conecta pe forum (iar) din motive necunoscute. deci:
 "Bună seara prieteni! În legătură cu Gula&#537;ul de vineri seara! Eu voi aduce toate produsele necesare pentru a asigura calitatea produsul finit inclusv a FAINOSHAGULUI &#128522;. Deci să ne vedem cu bine! Iar costul /por&#539;ie este garantat foarte mic având în vedere complexitatea procesului tehnologic. Să ne vedem cu bine!
Ucenicul Gastronom

In ce priveste intalnirea, eu cred ca va fi de departe cea mai misto, date fiind auspiciile sub care incepem si calitatea deosebita a participantilor!

Sa ne vedem cu bine.

jimao22
22 Mai 2019 23:27


Si inca ceva foarte important:

Va rog mult, pe toti, sa va pregatiti cate o mica prezentare cu ce aveti voi sa ne aratati noua, celorlalti, fiindca presimt ca avem multe lucruri sa ne impartasim ca si experienta si daca vremea ne va fi potrivnica, este cea mai buna modalitate de a ne petrece timpulm liber, ziua.

Eu am sa prezint montura Astrotrac Mioritic (pe viu) si rezultatele obtinute cu ea.
Tavi o sa prezinte si el ceva misto, facut la Institut.
Am sa ma ocup eu de organizarea sesiunii de comunicari, fiindca Gabi a fost praf la capitolul asta anul trecut  :) . E important sa ne cunoastem bine si sa ne impartasim din experinte - in fond asta este scopul principal al acestor intalniri. Si nu am fost dezamagiti niciodata!

Sa ne vedem cu bine!

Erwin
23 Mai 2019 20:10


O să avem timp de povești și de ateliere și schimb de experiență!

URANUS7
23 Mai 2019 22:43


Atentie:  

folositi drumul prin Comuna LISA, adica ajungeti in Comuna Voila (DN1) si din aceasta comuna se iese in lateral catre Comuna Voevodeni.  Cereti programului WAZE sa va duca spre PLAIUL LISEI. 
Nu uitati ca WAZE va ofera mai multe variante. Le refuzati pe toate pana ajungeti pe DN1 - Comuna VOILA. 
De acolo urmati indicatiile WAZE (prin Voevodeni).  
Drumul prin padure (Sambata de Sus) are mult noroi si gropi, actualmente.
Drum bun si conduceti preventiv!

mak
26 Mai 2019 20:49


Iaca si poza de grup.

Mircea Pteancu
27 Mai 2019 00:04


Multumim,sunteti frumosi, sa ne traiti !

Pentru posteritate ar fi foarte util ca pe o copie a acestei fotografii  sa se insereze numele participantilor.
Sau fiecare persoana primeste un numar care apoi este atasat numelui undeva in campul fotografiei.
Si undeva sa apara numele actiunii si anul.
La fel si pentru editiile trecute.

Mircea

PS : contra un Nagler sau doua ES ma ofer eu sa fac asta...

StarChild
27 Mai 2019 09:34


Fost, vazut, placut...aproape bine.
Din pacate doar vremea ne-a "driblat" asa ca a fost singura intalnire de la Lisa in care am vazut atat de putine instrumente scoase la cer (cred ca au fost vreo 5 instrumente maxim scoase, si aia mai mult ca sa ne uitam la rulotele de pe creasta, sau la fotbalistii din Lisa).

Ce mi-a placut in mod deosebit, si sper sa devina o traditie, in cadrul prezentarilor noastre "amatoricesti" si-au facut loc si prezentari ale unor profesionisti, am putut vedea si auzi direct cum se desfasoara studii profesionale. Mi-ar place sa cred ca si ei au putut vedea cu ce ne batem si noi capul, poate unele idei de ale noastre ii pot ajuta si pe ei si poate ca la viitoarele intalniri poate putem dezbate si gasi niste teme de studiu la care comunitatea de amatori ar putea sprijini in mod concret profesionistii....poate suna optimist, dar de ce nu...

In rest, multe multumiri la Gabi ptr organizare, multumiri ptr gulasul minunat facut de baietii de la Miercurea-Ciuc, sa ne vedem sanatos din nou la toamna ! Salutari la toata trupa !

PS: eventual fiecare sa se scrie ce numar pe tricou a avut :-) 18 - Liviu Stoian (@StarChild); 21- Andrei Juravle (@keppler)

StarChild
27 Mai 2019 12:47


niste poze facute de @keppler:

Erwin
28 Mai 2019 07:55


@Mircea, se face și fără Naglere!

Nr. 15 Erwin, Nr.16 Rodica lu' Erwin.

@StarChild
Să știi că astroamatorismul și astroamatorii ajută mult profesioniștii. Am colaborat foarte bine cu mai mulți astroamatori în ceea ce privește unele aspecte ale unor proiecte profesionale. Însă am semnat un protocol prin care ne angajăm să respectăm secretul de serviciu și nu putem discuta aceste proiecte în amănunt. Când rezultatele cercetării au fost publicate atunci putem și chiar facem asta la seminarii unde participă și amatori și oricine dorește. Este normal să procedăm astfel, să nu ne trezim că nu mai putem publica pentru că alții ne-au luat-o înainte folosindu-se de ideile noastre. Există și domenii în care profesioniștii cer ajutorul amatorilor din toată lumea deoarece timpul de telescop este limitat și costă prea mult pentru unele direcții de cercetare în care telescoapele amatorilor fac față cu brio. 

Telescopul cassegrain clasic de 8" a fost prima oară la Lisa deși este mai vechi decât newtonianul D.Hinds. Am prezentat pe scurt focuserul motorizat.

Erwin
28 Mai 2019 08:14


Imagini de la marele eveniment. Gulașul a fost cel mai reușit, cine n-a apucat să guste seara a găsit dimineața ceaunul curățat lună de căței. Din cauză că afară ploua, foișorul a fost cel mai aglomerat loc din toată adunarea. S-a stat în picioare, ca-n autobuz, dar în loc de belete s-au "taxat" sticle de toate aromele și gradele. Poveștile și distracția maximă s-au întins până târziu în noapte... Ce, ați venit aici să dormiți?! 

Sâmbătă noaptea am reușit să vedem printre nori planeta Jupiter, cu seeing prost că abia se distingeau benzile. Mai târziu, pe la ora 1 cerul s-a curățat binișor. Am putut vedea câteva obiecte, eu m-am rezumat la Epsilon Lyra, Ring Nebula și Dumbell Nebula. Cassegrain-ul colimat vede bine. Păcat că nu a fost colimat și ziua când ne-am uitat la Soare, să fi văzut granulația dar oricum cred că seeing-ul prost a fost cauza principală pentru care s-au șters detaliile.

jimao22
28 Mai 2019 14:11


Am sa incerc sa trec eu numele participantilor, cu scuzele mele anticipate si profunde pentru cei al caror nume nu il stiu. Poate e cineva care sa completeze lipsurile din legenda mea:

1 Sorin Sfartz (so999)
2 prietena lui, Simona Moga (mogasi)
3 Mihai Boaca (theogon)
4 Daniel Nicolae ()
5 
6 Cristi Danescu (jimao22)
7 Gabriel Corban (URANUS7)
8 sotia lui 9
9 Popescu Dumitru Marian (Miticap)
10 Silviu (zoth)
11 Sorin Constantin (sang)
12 Catalin Dumitru (catalin dumitru)
13 Gabi Dancanet (gabi)
14 Ruxandra Toma (astronom profesionist)
15 Tavi Blagoi (erwin)
16 sotia sa, Rodica
17 Mark Rushton (astronom profesionist)
18 Liviu Stoian (starchild)
19 Bogdan Mihalcea (Bogdan_007)
20 Emil Pera (psemil)
21 Andrei Juravle (kepler)
22 Cosmin Sorin Miclos (Ucenicul Astronom)
23 Iosif Bodnariu (iosif)
24 Sorin Bota (Ucenicul Astronom_2)
25 Cristi Popescu (cspopescu) 
26 Sandu Val Cosmin (?)

Lipseste din poza Costin Sprianu (mak), cel care a facut pozele.
Mai lipsesc cateva persoane care s-au tirat mai devreme sau au fost mai timizi si nu au aparut in poza.

theogon
28 Mai 2019 15:54


Deja în săptămâna premergătoare am &#537;tiut la ce venim în sensul că vremea nu va fi chiar favorabilă decît sîmbătă noaptea (ceea ce s-a adeverit) In schimb atmosfera a fost excelentă, la fel cazarea &#537;i masa.
Mi-a plăcut sesiunea de comunicări inceputa de Liviu Stoian, continuată de Cristi(Jimao) - finalizarea unei monturi astrotrac, expunerile Roxanei Toma privind variabilele cu perioadă foarte scurtă &#537;i continuată de Mark ce ne-a vorbit despre găurile negre. Evident si Erwin ne-a prezentat reu&#537;itele sale.
În prima seara Ucenicul astronom (Cosmin Sorin Miclos) ne-a făcut un gulas minunat  la ceaun, ce mi-a amintit de casa bunicilor unde gula&#537;ul era la mare cinste. Glorioase vremuri &#537;i alea &#537;i astea.
Am mai admirat refractorul lui Sorin Constantin, construc&#539;iile optice ale lui Cătălin, cass-ul lui Tavi pe care am reu&#537;it să-l colimăm ca &#537;i micul mak MTO.

Pu&#539;in sau mult asta a fost, în condi&#539;iile în care aproape toate celelalte instumente au rămas în portbagajul ma&#537;inilor. Eu mul&#539;umesc lui Gabi pentru organizare &#537;i lui Cristi (Jimao) pentru implicarea sa în sesiunea de comunicări &#537;i celorlal&#539;i prieteni pentru participare &#537;i atmosfera creată.
Sper să ne vedem sănăto&#537;i la toamnă  pe o vreme mai bună

gabi
28 Mai 2019 18:25


Lisa, Mai 2019.

catalin dumitru
29 Mai 2019 16:12


A fost o reuniune grozavă , de pe urma căreia am identificat trei probleme de rezolvat pe viitor :

1) Mai multă băutură !

2) &#536;i mai multă băutură ,

3) Cât mai multă băutură !!

psemil
31 Mai 2019 01:44


A fost o reuniune de poveste si ma bucur ca v-am revazut pe toti , in cazul meu dupa o pauza de doi ani. 

Am facut si eu cateva poze si asa cum am promis, am pus toate pozele facute pe goole drive
https://drive.google.com/drive/folders/1nbs46l2EEgm571t-JhEw57DlAfK3SsmN?usp=sharing

Postez totodata si o poza de grup in care sunt toti (sper) participantii, inclusiv Mak ce lipsea din poza numerotata.

URANUS7
02 Iun 2019 17:13


Inainte de orice:
 va anunt ca deja s-a deschis un nou topic dedicat  Reuniunii Nationale Astronomy.ro 2019 - SESIUNEA DE TOAMNA aici:
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=187892#187892
In plus, s-a deschis si un Pool, pentru alegerea celei mai potrivite date pentru desfasurare, aici:
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...viewresult

Vreau in plus sa multumesc tuturor participantilor la sesiunea de Primavara a Reuniunii .
S-a dovedit ca indiferent de vreme, sesiunea si-a atins scopul cu success lasand in urma amintiri extrem de placute.
Socializarea, discutiile informale pe teme din tot spectrul activitatilor specifice Comunitatii, Sesiuna de Comunicari organizata de Cristi Danescu, toate au umplut cu succes timpul oricum insuficient oferit de cele 48 de ore ale sesiunii.

Daca nu ma insel, Reuniunea  Nationala Astronomy.ro 2019 se afla deja la a 7-a editie in acest an.
Ideea organizarii ei a vizat printre altele si trecerea noastra, a membrilor Comunitatii,  de la statutul de persoane virtuale la unul mai sanatos, de oameni in carne si oase, prietenosi si saritori sa impartaseasca experienta in Astronomie sau doritori s-o primeasca.
Intepaturile reciproce de pe Forum, cate-odata exagerate, caracteristice anilor de dinaintea lui 2012, "epoca" predominant virtuala,  pare ca s-au mai domolit acum.
Atunci cand ai intalnit in sfarsit,direct, la Reuniune, o persoana  pana atunci eminamente virtuala, deja capeti un respect pentru impresia lasata de el in "real" si nu-ti mai vine sa-l "intepi" decat poate in gluma, pe Forum.
De ce? Pentru ca de fapt respectul se bazeaza (trebuie sa se bazeze) pe VALOARE, oricat de mica ar fi aceasta. Pe ceea ce fiecare membru aduce Comunitatii prin activitatea lui mentionata sau nu, pe Forum, dar marturisita si demonstrata direct,  la Reuniune.
Il vezi ca-si instaleaza montura, telescopul, eventual camera sau diverse alte instrumente interesante, iti povesteste problemele si realizarile si deja capeti un respect pentru el si ceea ce face.
Te raportezi la el si iti faci planuri mai indraznete. Asta cred ca este avantajul major al acestor intalniri.

As mai dori sa adaug un aspect ce ne va viza pe toti mai devreme sau mai tarziu
Cineva (nu a venit la Lisa) a remarcat privind poza de grup ca media de varsta pare cam mare, pentru asteptari.
Cred ca asemenea discriminari pe criteriul varstei, nu ar trebui sa se faca decat intr-o singura situatie dar si atunci doar in gand: varsta MENTALA.
Adica atata timp cat esti prolific, "rascolesti" productiv teme pe profil si aduci ceva deosebit Comunitatii, esti inca valoros chiar daca ai trecut de o varsta.
Am mentionat acest aspect, la topicul "Soarele Azi" cand am anuntat ca in 2018, un astrofotograf in varsta de 86 de ani a castigat o pozitie in lista scurta a Concursului International Anual  de Astrofotografie organizat de Observatorul Greenwich - Anglia, concurs cu ~ 5000 aplicanti.
In definitiv, toti imbatranim, adica salasuim in aceasta "CARCASA" care se deterioreaza incet, iremediabil. Important este insa mentalul, tineretea acestui mental si productivitatea lui.
Sincer va spun: am intalnit nu o data si tineri cu un mental batranicios, mult limitat, fara verva spirituala.  :P
Hotarat insa, tinerii sunt bineveniti oricand, avem nevoie ca ei sa ni se alature si trebuie sa stim sa-i cooptam, incurajam  si sa-i ajutam cu experienta noastra.

URANUS7
10 Ian 2020 21:11


Doresc sa va anun&#539; pe aceasta cale ca s-a deschis un nou topic privitor la "Reuniunea Na&#539;ionala Astronomy.ro 2020 SESIUNEA DE PRIMAVARA".
Cei interesa&#539;i pot citi noută&#539;ile pe link-ul: 


http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=19288&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=813403bf1677ebb82fa3558025747858[/ur