-----------------------------------
Mera Petru
22 Mar 2019 18:17

E POSIBILA FOTOGRAFIA LOW COST ?
Salut oameni buni. Astazi vreau sa deschid un subiect care imi da ceva batai de cap. Sunt la inceput de drum si mi-ar placea sa incep sa fotografiez ce vad. M-am uitat pe nenumarate pagini si sunt convins ca  ideal ar fi o camera CCD, sau o camera reflex. Dar am vazut ceva comentari si dezbateri pe pagini, ca sau facut fotografi destul de frumoase cu o CAMERA WEBCAM. Acuma ce vreau sa va intreb pe voi.. e daca merita sa incepi cu o altfel de camera ? sau e pierdere de timp.  :D

valy
22 Mar 2019 18:46


Daca vorbim de amatori atunci faci fotografii sau observatii din pasiune, deci nu poate fi vorba de pierdere de timp :)
Avand in vedere ca sunt colegi care realizeaza fotografii cu telefonul sau cu camera web cred ca se poate merge si pe calea respectiva, cum de asemenea poti utiliza DSLR sau camere astro dedicate. Calea de urmat depinde de tine, de buget, de pasiuni, de scop sau de rezultatele pe care vrei sa le obtii. Internetul este vast si inca free deci poti cauta imagini cu diverse scule si sa compari pret/complexitate/performanta/rezultat.
Fiind la inceput poate sa te incurce anumite tehnologii sau proceduri de lucru mai ales daca vorbim de astrofoto unde echipamentele si pasii de urmat pot fi destul de complicati. 
Poti incepe cu ce ai deja, adica sa nu mai cheltui bani, deci daca ai un dslr sau un aparat/camera web incearca sa pozezi Luna, incearca sa procesezi imaginea, posteaza rezultatele sa vedem ce si cum. CU timpul o sa iti raspunzi si la intrebari de forma "merita sa incepi cu o altfel de camera ? "

Ce intelegi prin "Low cost"?

Mera Petru
22 Mar 2019 21:03


Adica scule ieftie :D .. ma refeream doar la astrofotografie.. Sa incepi cu ceva foarte ieftin 8)  8) . Urmaresc pe un tip pe youtube care povestea cu ce a inceput el sa faca poze( cu o camera webcam) si avea poze destul de faine

Armand Popa
22 Mar 2019 23:26


eu am cautat pe net ce webcam e potrivit, si am achizitionat un Logitech c270 la care i-am printat 3d un adaptor.
Este un inceput bun si ieftin, camera web second hand ma costat cam 30lei,  iar dupa ce prinzi gustul si vezi cam ce si cum se intampla incepi incet sa faci updateuri. Dar ca inceput e mult mai bun decat nimic sau un setup scump pe care nu il stii folosi

Succes

Mera Petru
23 Mar 2019 20:17


Ai ceva poze facute? sunt curios ce a iesit. :D

MrSpace
23 Mar 2019 20:34


Mera,

nu &#537;tiu daca ai descoperit "astrobin"

e un site cu poze astronomice făcute de amatori...sau poate si profesioni&#537;ti..

ideea e ca în căsu&#539;a de search scrii ce te interesează: un obiect anume sau un echipament anume &#537;i i&#539;i apare poze care au legătura cu ceea ce cauti, si vezi tu daca iti plac sau nu :)

uite ce iese când pui "webcam"

http://www.astrobin.com/search/?q=webcam

Erwin
23 Mar 2019 23:17


Colegul nostru Iulian90 are niște imagini foarte reușite făcute cu o cameră E-Boda modificată de el. Urmărește topicurile lui și vezi cum a ajuns la rezultate. 

Astrofotografia e atât de vastă încât este nevoie de mult timp și multe tatonări până găsești ceea ce ți se potrivește. Important este să ai în vedere un lucru: cu investiții modeste (timp. bani) vei obține rezultate modeste dar vei câștiga experiență. Citește cât mai mult, să înțelegi ce și cum și începe cu topicul sticky deschis de Jimao la Astrofoto-începători.

Mitu Catalin
24 Mar 2019 11:22


Eu as fi mai preocupat de costul solutiei de urmarire  decat de pretul tubului optic sau al dispozitivului de captura . Ce e clar e ca planetele trebuie sa te multumeasca si trebuie sa te astepti la rezultate gen imaginea atasata . Eq3-ul motorizat cu care a fost facuta deja costa dublu fata de pretul unui tub optic entry level si al camerei luate impreuna

nobody
24 Mar 2019 13:49


Cred ca are deja un SC 9.25" pe montura AVX.
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=18518&postdays=0&postorder=asc&start=15

Mitu Catalin
24 Mar 2019 18:38


Aha , asta schimba problema . Un DSRL SH antic ( sub 500 lei ) ar fi o cale simpla de a investiga in continuare cu ce se mananca astrofotografia . Folosit cu expuneri de 15-30 s ar avea rezultate decente pe mai toate roiurile de stele si cateva nebuloase .

valy
24 Mar 2019 19:00


Pentru planete este mai util un webcam, pentru dso/expuneri lungi e bun dslr-ul.