-----------------------------------
Erwin
25 Mar 2019 16:02

Supercin 168/2.3
Am găsit acest obiectiv vechi IOR SUPERCIN f'=168/2.3 Sr.0006-88 la "Iarmarocul de Joi" (Filaret) și n-am rezistat să nu-l iau. Din păcate Google nu știe nimic despre aceste obiective. După ce-am curățat un pic lentilele de praf m-am uitat prin el cu un ocular Erfle (de binoclu Zeiss) ținut în mână, imaginea este decentă. Știe cineva ceva despre el?

Andi
25 Mar 2019 19:37


Sensul razelor de lumină este din spate către fa&#539;ă; proiector de cinematograf.
Dacă este folosit ca, colector de lumină s-ar putea să aibă ni&#537;te incoveniente.
Mai fac săpături.

Mircea Pteancu
25 Mar 2019 19:47


Doar atat stiu eu ca are mai multi frati mai mici.
Eu am unul  de 50 ,cred ca-i f/1.
Al meu pare sa aiba o schema optica complicata, e departe de obiectivele de proiectie tip Taylor.
Am avut si unul de 35 dar l-am dat de mult vreme.
Toate sunt obiective de proiectie cinematografica.

Mircea

Andi
25 Mar 2019 21:03


O schemă optică simplificată; anastigmat fără diafragmă de deschidere specială, sticle rezistente la temperaturi înalte.
Cel mai mare SUPERCIN I.O.R. era 183/2,5.

PS
o amintire SUPERCIN I.O.R. am &#537;i eu: 50/1,4 Sr. 07035 Supercin 2

Erwin
25 Mar 2019 22:19


Am desfăcut partea din față, este un dublet acromat lipit de 76mm. În spate pare să fie tot un dublet lipit. Ca să-l pot desface aș avea nevoie de o sculă specială pe care n-o am încă, un "spanner wrench". 

Într-adevăr, corecțiile ar putea să nu fie bune pentru a-l folosi ca lunetă, poate doar obiectivul demontat. Erau la târg și doi frați mai mici dar nu am luat niciunul, erau în stare mai proastă.

Andi
26 Mar 2019 19:45


L-am desfăcut pe al meu &#537;i schema optică nu seamănă nici cu cea găsită la Dodoc, nici cu ce ai găsit tu.
Este ceva ciudat &#537;i cu siglele IOR-ului: pe al meu este sigla veche cu IOR sus &#537;i BUCURESTI dedesubt, iar pe al tău este doar IOR cu literele legate.
Poate mai aflăm ceva date.