-----------------------------------
Bonzai
24 Mai 2019 13:03

Simulari traiectorii lansari
La 25 min dupa lansarea Spacex Starlink de azi noapte, treapta 2 trecea deasupra Romaniei la o alt de apx 270 km. Mi-ar fi placut sa stiu in avans acest lucru, as fi incercat o observatie cu binoclul. 

Exista undeva simulari de traiectorie a lansarilor disponibile din timp?

Armand Popa
26 Mai 2019 14:56


incearca aici

https://celestrak.com/cesium/orbit-viz.php?tle=/NORAD/elements/starlink.txt&satcat=/pub/satcat.txt&orbits=25&pixelSize=3&samplesPerPeriod=90&referenceFrame=1

Bonzai
29 Ian 2020 17:35


Vad ca toate lansarile de Starlink de pana acum au trecut la T+25 min fix deasupra noastra.
Din pacate este inainte de deployment si de data asta a mai fost si pe lumina...nici o sansa sa vedem "trenuletul"

Mihail Tudose
20 Feb 2020 12:21


Intruna din zilele trecute (nu imi mai aduc aminte in care din pacate dar cam cu 10-20-zile in urma) am vazut deplasandu-se din directia NW-SE un tren de 5 corpuri uniform distantate iluminate de soare (era ora 17:50).M-am tot intrebat ce ar fi putut fi dar acum cred ca au fost satelitii Starlink.Viteza lor aparenta pe cer era cel putin dubla fata de cea a ISS si au intrat in umbra pamantului foarte repede deci nu se aflau la o altitudine foarte mare.

Andi
20 Feb 2020 13:08


La adresa heavens-above se găsesc toete detalile.