-----------------------------------
CsabaTorma
05 Iun 2019 11:15

Salut
Buna ziua

Ma numesc Torma Csaba si sunt din Arad. M-am apucat de astronomie in 2016 cand a ajuns la mine un telescop newtonian marca Optus de 76mm. M-am adresat colegului meu de lucru Armand, 
care la randul lui a apelat la dl. Mircea Pteancu...
Momentan detin un telescop newtonian pe montura dobson de 200mm distanta focala 1200. Impreuna cu colegii Armand Popa si Mircea Pteancu cladim astrolubul Galaxis din Arad.
Sunt interesat de observatii vizuale, astrofotografie dar si atm. Unul din interesele mele preferate este fotografierea statiei spatiale internationale.

Csaba

Armand Popa
05 Iun 2019 11:21


:) Bine ai venit si pe forum :)

Alinul
05 Iun 2019 12:15


Salutare, bine ai venit   :D

Erwin
05 Iun 2019 12:26


Bine ai venit! 

Cred că domnul Mircea se bucură că are cui împărtăși din vasta sa experiență și noi ne bucurăm că prin reactivarea astroclubului ați reușit să-l soateți din bârlog mult mai des! Mă leagă amintiri plăcute de grădina sa unde am făcut și eu ucenicie. 

Spor la citit vastele topicuri interesante și exhaustive ale forumului!

Cer senin și spor la observații!

theogon
05 Iun 2019 20:46


Bine ai venit Csaba! Fiind din Arad e&#537;ti mai norocos decât al&#539;ii, ai ce învă&#539;a de la dl Mircea &#8221;câte în Lună &#537;i stele&#8221;, iar un suflu nou adus de Armand &#537;i de tine este benefic astroclubului vostru.
Sunt multe lucruri foarte interesante &#537;i aici pe forum care te vor &#539;ine ocupat mută vreme.
Spor la observa&#539;ii

Mircea Pteancu
06 Iun 2019 14:16


Csabi

Bine ai venit pe forum si iti urez spor maxim la observarea cerului.
Asa cum am comentat pe situl Astroclubului Galaxis , ai progresat enorm intr-un timp scurt si ai devenit un adevarat expert in observarea ISS.
Sper ca impreuna cu tine si cu ceilalti amatori aradeni , si cei din zona apropiata, sa dezvoltam activitatea astroclubului nostru.

Deocamdata suntem in faza de teste, iar Csabi  fiind modest nu a precizat (asa ca o fac eu ), dar el a asamblat telescopul Orion IntelliScope 12'' F/5 ,inclusiv partea electronica,primit de astroclub ca donatie.
Acest telescop a apartinut lui Mircea Albu ,Domnul sa-l odihneasca , vom reveni cu toate detaliile si cu poze dupa incheierea testelor.

Multumesc pentru aprecierile mai mult decat binevoitoare la adresa mea.
Desi sunt mosh ,indraznesc sa am vise.
Iar unul dintre ele este ca  astroclubul nostru sa fie unul  activ ,cu membrii care fac observatii vizuale si fotografice sustinute,care folosesc si perfectioneaza telescoape si tehnici de observatii.
Lucru care vad ca se intampla cu adevarat,Doamne ajuta !

Privind atunci spre viitor , parca se aude un crainic spunand :''urmatoarea statie ,peron pe partea dreapta ,Societatea (sau Asociatia)  Astronomica Romana''. :wink: 

Mircea