-----------------------------------
Mihail Tudose
05 Iun 2019 21:00

Salut din partea unui nou venit
Buna seara,
Ma numesc Mihail Tudose,am 47 de ani de profesie inginer petrolist .Am fost fascinat de mic de astronomie,petreceam seara mult timp uitandu-ma pe cer imaginandu-mi cum ar fi daca as putea sa vad printr-un telescop.Timp liber nu prea am,locuiesc la bloc asa ca am decis sa incep timid partea practica a astronomiei cumparand un binoclu 15x70. Am fost fascinat sa vad satelitii galileieni asa ca maine o sa primesc un alt binoclu mai mare 25x100 + trepied cu care sper sa vad detalii mai multe.Locuiesc in Ploiesti ,poluare multa,balcon mic de aceea nu am optat pentru un telescop ,inca.Sper sa ma mut la casa in cativa ani sa atunci o sa cumpar si un telescop.

Ca si pasiuni :cititul,vanatoarea (nu omor animale din placere cum am vazut ca afirma un domn forumist Mircea P. la adresa altor vanatori de pe forum dar asta e alta discutie si sper sa am prilejul  sa-i explic in detaliu  ce inseamna cu adevarat vanatoarea)

Multumesc pentru acceptul  in comunitatea voastra si va asigur ca o sa respect toate regulile forumului.
Va multumesc,

valy
05 Iun 2019 21:17


Bine ai venit.

Un telescop nu e chiar inutil daca stai la bloc, sunt multi colegi care fac observatii din balcon, cu conditia sa vezi ceva cer. Un binoclu mare nu e foarte portabil si comod pentru ca necesita un trepied, asta daca ai ocazia sa iesi cu el undeva in afara orasului, la colectia ta as mai adauga un 10x50 sau similar.

theogon
05 Iun 2019 22:43


Bine ai venit Mihail,
Chiar dacă stai la bloc să &#537;tii că &#537;i din balcon se pot face observa&#539;ii, iar un instrument compact te-ar putea ajuta mai bine în pasiunea ta. Pîna î&#539;i vei vedea visul împlinit (viitoarea curte a casei), cred că ai putea folosi ce ai acum la îndemâna.

Spor la descifrat tainele Cerului.

Armand Popa
06 Iun 2019 00:06


bine ai venit pe forum. Sunt sigur ca vei gasi sprijin si toate informatiile necesare pentru aceasta superba activitate.

Din partea noastra ai tot sprijinul in activitatea ta de astronom amator. Cat mai mult la stele si mai departe de bietele animale !!!! :)  :)

MariusP
06 Iun 2019 08:56


Am separat mesajele offtopic in topicul "".
Va rog sa discutati acolo despre "pasiuni" in afara subiectului...

Din graba am sters si ultima parte a mesajului lui Mihail Tudose, care trebuia sa ramana, asa ca-l pun citandu-l aici:


Mircea Pteancu
06 Iun 2019 17:03


Mihail

Nu ai ce sa-mi explici.
Daca un om din Alaska vaneaza pentru ca trebuie sa se hraneasca ,asta inteleg.
Inteleg insa ca  stai la bloc in Ploiesti ,deci ai vreun supermarket prin preajma, deci nu ai cum sa suferi de foame.
UCIZI DIN PLACERE ANIMALE MICI SI LIPSITE DE APARARE !!!
Uite ce am vazut eu ca sunt vanatorii : sunt ...bip...bip...bip...care umbla noaptea pe malul Muresului si imobilizeaza cu lumina foarte puternica de lanterna pasari precum cucuveaua pentru a o prinde ,pentru a o impaia si pentru a o vinde pentru 200 euro in mUE.

La Astronomie iti urez spor maxim...la vanatoare sa iti crape teava pustii si sa-ti plezeneasca luneta de ochire.
Am acel drept la opinie pe care victimele marunte si lipsite de aparare ale vanatorilor  nu il au.
Ai avea o singura circumstanta atenuanta :sa vanezi cu cutitul  ursii masculi aflati in calduri.
Ceea ce nu cred ca faci ,cel mai probabil  mitraliezi iepuri si fazani. 

Nu am ( si nici nu sunt obligat prin lege sa am ) nici cea mai mica stima pentru vanatori , Mircea