-----------------------------------
Mera Petru
15 Iun 2019 22:51

fotografie planete
Buna seara grup cum merge treaba  :P . Am inceput sa fac si eu poze la planete, ceva , ceva imi iese . jos am o poza la jupiter. Am un Celestron 9,25 si folosesc o camera zwo asi 224. Dar mi se pare ca imi lipseste  detali si transparenta in poze( inteleg in mare parte ca trebuie sa fie un timp bun, seeing etc. Dar ce vreau sa va intreb colegi... daca poluarea luminica afecteaza la fotografi, la detali??? Locuiesc la casa si destul de des il scot in gradina :D . Dar ma intreb tot timpul daca poluarea care e in jurul meu si e destul de mare ma afecteaza la detali ?? O sara buna   :P

Mera Petru
15 Iun 2019 22:53


Acuma vad ca nu pot incarca imaginea ca are un format mare .  :roll:

theogon
16 Iun 2019 00:07


La fotografia planetară poluarea luminoasă nu este la fel de severă ca la fotografia zisa DS. Va trebui totu&#537;i să pui un parasolar (peste 1/3 D) instrumetului cu care iei imagini, focusarea trebuie să fie extrem de precisă, iar setările la cameră le vei învă&#539;a cu timpul, ca &#537;i modalită&#539;ile de prelurcare a imaginilor achizi&#539;ionate. ( Va trebui să cuno&#537;ti bine programele de achizi&#539;ie &#537;i cele de prelucrare despre care nu ne-ai spus nimic) Nu e greu , dar nici u&#537;or nu este până ajungi la performan&#539;ă
Dacă e&#537;ti atent la detalii, vei ob&#539;ine imagini din ce în ce mai bune. 
Formatul imaginii trebuie să fie sub 1 mega.
Spor


Mircea Pteancu
16 Iun 2019 14:38


Petru

Felicitari pentru perseverenta ,telescopul tau e foarte bun, nu te lasa infrant de dificultati si vei obtine rezultate foarte frumoase.
Fara nici o indoiala ca pe un cer negru,de tara , vei obtine imagini mai bune.
Eu te sfatuiesc insa sa iti iei drept model ursul care este omnivor si mananca orice ,de la ghinda la zmeura si la carnita de caprioara (eu asa fac,adica imi iau ursul drept model...ghinda nu imi prea place :shock: ).
Adica , aplicat hobbyului nostru, fac observatii incepand de sub lampile din fata Primariei pana la cerul de padure.
O observatie ,oricat de naspa , este o observatie realizata (ai fi putut  pierde acel timp cu o discutie sterila). 
Continua ,ai aici un suporter care te sustine (moral ,atat imi permit) si astept cu interes rezultatele tale.

Jupiter ,precum Marte anul trecut,este cam prost amplasat ,deci rabdare si iar rabdare...adica fa observatii ... si fa iar observatii ... si tot asa...
Ghici cine se va bucura la urma ,cel care sta la televizor sau cel care munceste la telescop !?

Mircea