-----------------------------------
Mihail Badea
03 Aug 2019 19:19

Va salut stimati forumisti!
Ma numesc Mihail Adian Badea. din Bucuresti. Vreau sa aflu cât mai multe despre instrumente optice &#537;i despre universul apropiat &#537;i indepartat. Posed un binoclu 8x30 &#537;i o luneta ruseasca 20x50 de o calitate bună, cel pu&#539;in pentru mine. Am găsit pe forumul dumneavoastra informa&#539;ii deosebit de interesante. Doresc de asemenea sa învă&#539; să folosesc instrumentele pe care le am într-un mod eficient. Va mul&#539;umesc ca am fost acceptat. Am descoperit astronomia demult in tineretea mea gasind un manual al tatalui meu din anii 50 de clasa a X a.

theogon
03 Aug 2019 22:51


Bine ai venit Mihail Adian, vei găsi pe Forumul nostru foarte multe informa&#539;ii despre instrumente astronomice, despre observa&#539;ii astronomice, astrofotografie, &#537;i încă multe altele. Lectură plăcută  &#537;i, dacă ai întrebări pune-le &#537;i î&#539;i vom răspunde.

Mircea Pteancu
04 Aug 2019 16:06


Mihail

Bine ai venit pe forum.
Manualul de care ai pomenit este cumva cel al lui Vorontov-Veliaminov ?
Imi lipseste coperta ,pun ceva ce am scanat din interiorul cartii,sunt paginile din dreapta.
Cele din stanga sunt din cartea lui Mamaev ,''Dupa lectii''.
Sunt foarte curios , esti primul care pomeneste de aceasta carte care-mi este foarte draga.

Mircea

Mihail Badea
04 Aug 2019 16:28


Da, este cel din stanga. trebuie sa-l caut deoarece au trecut multi ani decand nu l-am mai vazut.

Mircea Pteancu
04 Aug 2019 16:48


Mihail

Cauta-l te rog ,fa-i o poza cu telefonul,credeam ca sunt singurul de pe planeta asta caruia-i place cartea respectiva.
Paginile din stanga sunt din ''Dupa lectii'' de Mamaev,cele din dreapta din manualul de Astronomie al lui Vorontov-Veliaminov.
Binoclul tau 8x30mm ce marca este ?

Mircea

Mihail Badea
04 Aug 2019 17:11


Binoclul este Enuro Optik Arena 8x30 full metal, cartea o voi cauta, este la mama mea la tara dupa multiple mutari. Luneta este turist3 20x50.

Mircea Pteancu
04 Aug 2019 20:08


Mihail

Ai deja cu ce sa faci observatii ,am privit cerul prin luneta ruseasca 20x50mm si mi-a placut calitatea imaginii.
Ai avea mult de castigat daca ai prinde-o pe un trepied.

Te invit sa scrii la sectiunea de observatii ce si cum reusesti sa observi.

Mircea

PS : sa nu iti faci griji,nu concuram cu NASA si nu dam doctorate ,facem observatii cu ce avem

theogon
05 Aug 2019 02:03


Câteva căr&#539;i m-au impresionat -copil fiind &#537;i mi-au îndreptat pa&#537;ii spre astronomie: Să facem observa&#539;ii astronomice de Matei Alexescu, După lec&#539;ii de Mamaev &#537;i mai tîrziu 10 ore de astronomie de Ioan Corvin Sîngeorzan...că veni vorba.
După acest moment poetic de evocare a gloriosului trecut :D , te a&#537;teptăm Mihail cu observa&#539;iile tale.

tudor
05 Aug 2019 07:58


Bine ai venit!

De luneta poti fixa patina unui cap de trepied foto cu ajutorul unor bride de plastic tip "soricel". Grija mare s-o fixezi foarte bine!
Spor la observatii si sa ne anunti si pe noi ce ai vazut prin luneta!