-----------------------------------
toriqo
22 Aug 2019 14:56

North America &amp; Pelican
RedCat51 + ASI1600MM Pro + Baader NB
15x300s pentru fiecare canal
Bucuresti

M-am grabit sa trag cat mai multe frame-uri inainte sa treaca de bloc si eram prea obosit sa mai stau sa fac mai multe dark-uri, m-am multumit doar cu 5. O sa mai fac zilele astea 30 dark-uri si o sa fac si un superbias din vreo 250 de biasuri.

Rezolutia full: https://www.astrobin.com/421963/

Pareri, sfaturi?

toriqo
22 Aug 2019 18:26


o versiune cu mai multe detalii dar afectat de lipsa dark-urilor, nu am scapat complet de amp glow

dmtr69
22 Aug 2019 20:26


Frumoase culori si detalii. Bravo! Sfaturi?  Cred ca mai multe cadre ( sa zicem 4h pe canal) ar aduce un plus in detalii si in nivelul de zgomot.

Cristian F
22 Aug 2019 20:39


Frumoasa . Culorile sunt detalii idem 
Filtrul OIII care da bataie de cap  dar il poti reprinde ceva mai mult in post processing
Bias.urii 150 iti ajung  
Dark.uri vreo 25
Flat idem pe canal

toriqo
22 Aug 2019 22:40


Multumesc, dmtr. Am facut atat de putine expuneri pentru ca trebuie sa si dorm. Ma culc 4 si ma trezesc la 7 sa plec la birou. Luand in calcul si ca azi este ultima noapte senina, am zis sa le impart sa am ceva, cat de cat :)

Cristian, flat-uri am doar pe Ha insa nu am nevoie de ele, deocamdata. Luneta noua, camera la fel, nu am vignetare...

Daca bag atik-ul (care este ccd) nici de dark-uri nu mai am mevoie :) insa scade fov-ul
Poti detalia putin bataia de cap cu o3?

Multumesc