-----------------------------------
dmtr69
01 Sep 2019 18:21

VDB126 &amp; LBN133
Salut!
 Cautand niste tinte mai deosebite (ca sa ies din zona de confort a "messierelor"), am dat de catalogul VdB facut de Emil Ivanov. Multe poze frumoase (sunt si  messiere printre ele). Am cautat tinte observabile in partea sudica a boltii ( nu vad partea de N de pe balcon) si mai luminoase ( asta este in categoria BR- bright).  Pe langa echipamentul lui ( ASA N 12 Astrograph la f/3.6 si SBIG STL-11000M, plus montura "belea") telescopul meu este micut si lent, iar camera color nu se compara cu cea mono.
 In fine, am incercat si ceva tot a iesit. Am avut expunere totala de 5h45m (doua nopti), cadre de 5 si 10 minute. Cred ca ar fi trebuit peste 20h, dar cine are rabdare sa dedice unei singure tinte o luna intreaga?
 Poza contine (potrivit lui Emil Ivanov):
- doua nebuloase de reflexie- cea din dreapta este VDB126 (LBN134), cea din stanga, mai palida este LBN133;
-nebuloasa intunecata din dreapta lui VDB126 este LDN768, iar cea foarte densa din stanga jos este LDN772.
 Setup: newton 150/750, ASI294MCPro, corector GPU, filtru IDAS LPS D1

iosif
01 Sep 2019 19:24

LBN
Salut.

Alta treaba, se vede ca expunerea cu ore mai multe, experienta, spune multe. Ce zici ca altii expun si cate  70, 100 de ore.

O poza excelenta, succes in continuare

Cristian F
01 Sep 2019 22:30


Un foarte bun rezultat

dmtr69
02 Sep 2019 11:03


Multumesc domnilor. Cer senin!