-----------------------------------
GunDALF
05 Sep 2019 18:39

Microscop + condensor + sursa lumina
M-a (re)apucat pasiunea microscopiei. De&#539;in un microscop didactic IOR cu revolver &#537;i 3 obiective &#537;i un condensor de la alt microscop IOR Edurom. A&#537; vrea să-l adaptez la microscop, eliminând, evident, oglinda. In locul ei as pune un LED sau COB. Cum nu am experien&#539;ă în domeniu, v-a&#537; cere ajutorul pentru a pune la punct sistemul. De ce trebuie să &#539;in seama?
Obiectele sunt în foto.

PS: nu reu&#537;esc să pun foto &#537;i titlu. 
????  :?

MariusP
05 Sep 2019 20:42


PS: nu reu&#537;esc să pun foto &#537;i titlu. 
????  :?
Nu folosi diacritice in titlu ("Subiect")!  :wink: 
Ti-am pus eu provizoriu "Microscop" la titlu. Editeaza-ti postarea si scrie ce titlu vrei.

Daca textul postarii are diacritice, nu il vei mai putea vedea daca folosesti "Previzualizeaza" sau daca atasezi fisiere/imagini. Ori renunti la diacritice ori pui in clipboard (Copy) textul deja scris si-i faci Paste in corpul postarii de fiecare data cand atasezi o imagine pana il postezi definitiv.

GunDALF
05 Sep 2019 20:54


OK, am inteles, o sa scriu fara diacritice si mesajul. Chestia e ca nu pot atasa foto, fiindca dupa atasare apare mesaj gol si imi cere sa scriu un mesaj. Practic, nu e ca o editare de mesaj, ci ca un mesaj nou...
Poza cu microscopul e asta.
Adică, dacă dau EDIT, nu-mi apare Salveaza, ci tot Trimite, ca la mesaj nou. Nu pot atasa decat o poza la fiecare mesaj.  :shock:

Oops, acum a mers. Wtf?

Erwin
06 Sep 2019 12:31


Dpdv optic nu văd nicio problemă, dacă reușești să rezolvi partea mecanică să poți colima și regla distanța între LED, condensor și masa microscopului.