-----------------------------------
Doru Dragan
27 Ian 2008 19:27

Spectacol astronomic
In dimineata zilei de 1 februarie, Jupiter si Venus se vor afla ambele la rasarit foarte aproape una de alta, despartite de doar jumatate de grad. E o configuratie foarte speciala si rara. (Ma intreb ce-or fi zicand astrologii de ea?!). Doua din cele mai luminoase obiecte de pe cer asezate una langa alta (mai lipsea Sirius :)). Cei care vor avea nori in ziua aceea pot sa se multumeasca cu zilele de 31 ianuarie si 2 februarie cand cele doua planete vor fi tot apropiate. Din pacate e necesara o observatie foarte de dimineata pe la orele 4-5. In data de 4 februarie cele doua planete vor fi deja mai departate dar ... li se va alatura Luna care se apropie de Luna Noua. Un adevarat spectacol ceresc. Cer senin.

Zaraza
28 Ian 2008 19:15


Salut

Ce vor spune astrologii? Ca vine apocalipsa, foamea, cutremure potop ciuma scumpiri, lacuste si incendii... insa se rezolva daca facem cu totii o donatie in contul omidei, sa se poata concentra, cand intoneaza incantatiile sa ne scape.

Astrologia nu trebuie interzisa, cei inselati merita paguba.

raduM
28 Ian 2008 21:15


Cei care nu se lasă înșelați ar trebui să aibă un cuvânt de spus.

Mulțumim, d-le Doru. Sper să probez noua lunetă (de la Amortalis, aka Emil  :D ) pe chestia asta... de dragul de-a proba, cu copiii ... (Tzuffy - dacă citești asta - că ești cam leneșă văd eu... - parca te văd smiorcăind că tb sa te trezești prea de dimineață  :lol:  :lol:   :twisted:) . 
Noul telescop - cel de la Procopiu - nu o să-l probăm prea curând, că am dat oglinda înapoi -  amabilului "propretar" care ne-a împrumutat-o.

Emil
29 Ian 2008 10:06


Salut prieteni,
Radu, de la luneta aia sa nu astepti mare lucru ca nu e cine stie ce, mi-ar fi placut sa pot face mai mult pentru voi dar fiecare se intinde cat il tine plapuma (la camera asta nou Nova platesc rate lunare la nevasta-mea ca altfel nu o puteam cumpara...  :D ). Sper ca ai rezolvat problema focusorului...e putin cam slabit.
Numai bine
Emil