-----------------------------------
Dan O.
11 Oct 2019 10:54

Bine v-am gasit :)
Buna, 

 Ma numesc Dan, locuiesc in Cluj Napoca (mai la margine) si am 31 de ani. Locuind la ultimul etaj si avand ferestre velux am o priveliste destul de frumoasa catre cer, iar de pe balcon se vede super fain luna cand e senin. De fiecare data cand e luna plina sotia fuge repede pe balcon si sta o perioada uitandu-se la luna. Asa ca m-am decis sa-i cumpar un telescop de craciun (dar defapt mai mult o sa fie un cadou pentru mine :-) ).
  Initial am vrut sa iau un SkyWatcher 90/900 EQ2 refractor dar dupa multe cercetari am ajuns la un Am atasat linkul la text.
Mod Saiph


tudor
11 Oct 2019 11:13


Bine ai venit!
Parerea mea este ca cest dobson e foarte bun! Vad ca are oglinda parabolica, iar dupa cum se vede din poze se poate si colima oglinda secundara. La banii astia ai si apertura de 200mm, eu zic ca merita. Atata doar ca o sa fie cam greu cu transportul afara din casa! Dar sa-l scoti pana pe balcon, chiar si in fiecare noapte, nu cred ca va fi o problema.

theogon
11 Oct 2019 18:05


Bine ai venit Dan, telescopul este OK &#537;i te va &#539;ine ocupat multa vreme, în afară de Lună poti vedea (încă) Saturn spre sud. Inva&#539;ă constela&#539;iile si obiectele  DSO cuprinse în ele (Stellarium, Sky safari sau pur &#537;i simplu un Atlas ceresc).
&#538;ine-ne la curent cu observa&#539;iile tale &#537;i cu problemele de care te love&#537;ti.
Cer senin!

Dan O.
11 Oct 2019 18:40


Buna,
  
  As avea niste nelamuriri dar nu stiam daca pot sa continui aici asa ca am deschis alt topic aicihttp://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=190694#190694.
As aprecia tare mult parerea si ideile dumneavoastra.