-----------------------------------
auriga
21 Noi 2019 12:02

Conectori truss - idei diy
Salut, daca aveti idei de a conecta teava rotunda de aluminiu la o placa sub diverse unghiuri, m-ar interesa doar metal. 

De exemplu cum se realizeaza o conexiune cu o teava din aluminiu perpendicular pe o placa, ca in poza atasata?

valy
21 Noi 2019 15:28


Turtesti teava si o legi la un conector L, turtesti teava si o indoi in L, sau un dop cu tija in capat sau bila, sau dop cu filet si surub. Cam astea erau solutiile folosite in general.

Erwin
22 Noi 2019 01:01


O soluție ceva mai precisă (necesită piese strunjite) este să pui dopuri cu găuri filetate la capetele țevilor iar în găuri să pui niște șuruburi cu ureche. Urechea e fixată apoi de un colțar cu un șurub cu piuliță (fluture).

2SKY
22 Noi 2019 02:00


Cred ca ansamblu secundarei /rola  trebuie colimata  . Tevi aluminiu simplu gaurite , iar continuarea cu L -uri cu slit pe ambele laturi .

mihaig
22 Noi 2019 11:55


"The Dobsonian Telescope: A Practical Manual for Building Large Aperture Telescopes"

pag 151-170,231-239

auriga
24 Feb 2022 14:03


Ok, da, revin. Oare gasim asa ceva pe la noi? (poza de la furca unei biciclete).

valy
24 Feb 2022 14:33


Ce diametru are teava la interior?
Nu gasesti bara (plina), o gauresti la interior si o filetezi? Daca gasesti la diametru potrivit restul poti face acasa cu un bomfaier, bormasina si filiera.

Erwin
24 Feb 2022 15:30


Vorbe&#537;te cu Cătălin Păduraru, e mai în temă (Bike Geek).

auriga
24 Feb 2022 16:30


Stiu ca la biciclete exista, dar au preturi exorbitante (40 lei pe o piulita?). Cu teava da, am teava plina de aluminiu dar ma costa un drum la strungar ca sigur nu se potriveste exact diametrul :) 

Am un truss ce are inelele custii secundarei legate intre ele cu bucati paralelipipedice din lemn si le-as inlocui cu tevi de aluminiu pentru aspect.

Erwin
24 Feb 2022 17:12


În acest caz po&#539;i pune dopuri lipite cu epoxy. Dopurile le po&#539;i decupa &#537;i din placaj sau lemn plin, le po&#539;i &#537;mirghelui să se potrivească exact la diametru, fixate cu un &#537;urub în mandrina borma&#537;inii &#537;i în centrul lor po&#539;i pune piuli&#539;e cu ghiare pentru lemn, spre interior. Există carote-ferestrău cu diferite diametre cu care le po&#539;i decupa.