-----------------------------------
yulyx
09 Apr 2020 00:35

Iulian din Chiajna, ocazional de la mare :)
Salutare tuturor,

Am inceput sa studiez astrofotografia, momentan detin un
Skywatcher Newtonian 130/650 si, cam atat :) 
Voi face cateva investitii in viitorul apropiat, printre care si o camera DSLR Canon 750D. 
As vrea sa invat cat mai multe si m-ar ajuta mult sa mai am pe cineva cu care sa vorbesc. 
Sper sa reusesc sa ma alatur la vreun grup sau o ieseala dupa stele cat de curand. 

Si ...mersi de primire. 

Iulian

tudor
09 Apr 2020 13:31


Bine ai venit, Iulian! E foarte bun instrumentul tau cu care poti vedea foarte multe lucruri interesante!

yulyx
09 Apr 2020 17:27


Din pacate inca nu am ajuns intr-o zona cu mai putina poluare luminoasa. Dar sper sa ajung cat de curand. Momentan "stam acasa" :)
Dar pana atunci... m-ar ajuta un filtru de lumina artificiala (pentru vizual, mai incolo astrofoto..) ?

Stille
10 Apr 2020 10:16


Buna Iulian, cu ce e luminata zona din jurul tau? Leduri sau bec galben, pe sodiu? Daca e leduri, nu prea ai ce face, dar pt bec galben o sa te ajute un filtru de poluare luminoasa. 

Daca pot sa imi dau un pic cu parerea despre camera: daca te-ai decis pe 750D pt ca stii pe cineva care vinde una atunci mergi inainte, dar daca o iei de noua, m-as duce pe 800D. Are un senzor mult mai fain (si aceleasi features in rest) si costa la fel.

yulyx
10 Apr 2020 11:37


La Chiajna multe multe leduri de la alte case. La mare becuri incandescente. O sa incerc oricum.
Asa se invata :)

Voi merge pe 750D, am prins o ocazie.. dar mersi mult de pont.

Stille
12 Apr 2020 22:44


De incercat merita incercat oricand :) Tot ai cer mai bun decat am eu acuma in Iasi.

Mig71
19 Apr 2020 12:47

Salutare
Eu stau in Dragomiresti, 10 km de Chiajna. Facem o iesire cand scapam de restrictii