-----------------------------------
Ioana M31
10 Apr 2020 11:54

Dictionar/glosar astronomie
Bună ziua! Realizez o cercetare terminologică în domeniul astronomiei &#537;i a&#537; avea nevoie de câteva surse de documentare specializate (dic&#539;ionare/glosare/cursuri) unde să se regăsească defini&#539;ii ale unor termeni din astronomie. Am găsit pe internet câteva surse (în principal reviste), însă nu cuprind foarte multe defini&#539;ii. Am observat că s-a postat acum câ&#539;iva ani un link cu un dic&#539;ionar de astronomie &#537;i astronautică, însă linkul nu mai func&#539;ionează. Această cercetare face parte din proiectul de Diserta&#539;ie &#537;i se va finaliza cu un glosar (francez-român) pe care l-a&#537; putea încărca aici, în cazul în care crede&#539;i că ar putea fi folositor. A&#537; aprecia foarte mult ajutorul dumneavoastră! O zi plăcută!

MariusP
10 Apr 2020 15:15


Ajuta, ""?

Ioana M31
10 Apr 2020 15:24


L-am consultat pe acesta, iar la referinte da chiar dictionarul mentionat mai sun. Dar cand merg la pagina de wiki a termenului, apar alte referinte, din limba engleza. Deci nu e foarte de incredere sursa. Dar va multumesc mult pentru ajutor!

auriga
10 Apr 2020 16:10


Eu am cartea "Dictionar de astronomie si astronautica"  
Editura stiintifica si enciclopedica Bucuresti 1977 coord. gen. Calin Popovici
Daca vrei pot sa ti-o imprumut.

Mai era si o carticica editata de SARM pe vremuri, dar am pierdut-o pe undeva.

Ioana M31
10 Apr 2020 16:20


Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. In conditiile actuale de pandemie, cred ca ar fi mai sigur daca ati putea sa-mi faceti cateva poze. As putea sa va dau o lista de cuvinte, iar daca le gasiti sa faceti poze si sa-mi trimiteti. Asta daca nu va incurca prea mult. Multumesc!

auriga
10 Apr 2020 16:29


OK, numai sa nu fie prea lunga lista :)

Ioana M31
10 Apr 2020 16:41


Incerc sa va trimit un mesaj privat, dar nu reusesc. Oare puteti initia dvs. o conversatie privata?

2SKY
10 Apr 2020 16:50


Daca ai telefon Android si te descurci cu engleza , (dar ar trebui sa fie si in Romina , din cite tin minte ) cauti "Astronomy Dictionary" /  "Dictionar de Astronomie"  pe Magazin Play , si gasesti o gramada , eu am instalate vreo 5 ... este unul in Romina se numeste chiar Astronomie .   ... Mai poti sa te inspiri si din WIKIPEDIA

Ioana M31
10 Apr 2020 16:55

dictionar astronomie
Multumesc pentru sugestie, voi cauta, insa fiind vorba de o cercetare academica, am nevoie de surse specializate.