-----------------------------------
mcdonald11990
14 Apr 2020 14:40

Salutari din Alba
Salutări tuturor,

Am avut ocazia acum ceva vreme să observ cerul înstelat printr-un telescop, pus la dispozi&#539;ie de câ&#539;iva pasiona&#539;i, într-un parc din centrul Clujului. Pe lângă milioanele de stele, detaliile lunii sau inelele lui Saturn, am descoperit poate cel mai important lucru. O nouă pasiune. 

M-am sim&#539;it excelent privind cerul prin acel telescop. 

În perioada aceasta muncesc foarte mult &#537;i simt că am nevoie de orice mă poate ajuta să mă deconectez. Astfel am decis să achizi&#539;ionez un telescop.

Pentru că nu mă pricep deloc la specifica&#539;iile tehnice ale unui telescop, am început să caut informa&#539;ii pe forumuri. Am găsit câteva recomandări. Inclusiv pe forumul dumneavoastră. Dar nu am găsit încă ceva ce să mi se potrivească mănu&#537;ă.

A&#537;a am decis să îmi creez un cont &#537;i să cer o recomandare privind achizi&#539;ia unui telescop, detaliind toate caracteristicile care mi se potrivesc.

Deocamdată am zis să vă salut. Mai citesc pu&#539;in. Sfatul îl cer ulterior.

Toate cele bune!

Mircea Pteancu
14 Apr 2020 22:30


Bine ai venit pe forum si in hobbyul astronomic, faci foarte bine daca nu te repezesti.
Cand te hotaresti ,cere pareri intr-un topic deschis de tine.
Dar poti pune intrebari si poti participa la discutii si inainte de asta ,dupa cum doresti.

Cer senin si numai bine (si nu exagera cu munca) ,Mircea

Erwin
15 Apr 2020 21:57


Bine ai venit!

Citește cât mai mult și întreabă dacă nu ești lămurit. Sunt multe amănunte de asimilat înainte de alegerea unui telescop. 

Trebuie adăugat că nu există niciun telescop bun la toate, așa că la primul e posibil să fii nevoit să faci unele compromisuri dar în timp să-ți adaugi la arsenal mai multe, de diferite mărimi și rețete constructive. Desigur, asta dacă te ține pasiunea. Eu m-am apucat târziu, abia când am mai lăsat lucrul intens la o parte, constatând că nu e sănătos. Acum regret că nu m-am ocupat mai mult înainte să îmi slăbească vederea. 

Sunt multe topicuri aici pe forum și există și recomandări de lectură, cărți care pot fi găsite pe net sub formă digitală sau chiar scrise de unul dintre colegii de forum, Marcel Jinca, pot fi de ajutor.