-----------------------------------
KERAUNOS
22 Feb 2008 03:42

incepatori!cum functioneaza un telescop varianta II
sper sa nu ma dea afara de pe forum ;)

Doru Dragan
22 Feb 2008 08:23


Ai mari sanse! Ceea ce ai postat e o gluma buna doar ca nu se potriveste la rubrica asta. Pe viitor ai mai mare grija cu respectarea sectiunilor acestui forum, altfel ... nu garantez nimic. Sunt pe aici unii :roll: care nu stiu de gluma. Iti sar la beregata si ... nu mai scapi de ei :lol:

Claudiu
22 Feb 2008 10:16


ce oare insinueaza chinezii astia ? spre exemplu prima imagine reprezinta un cimp umplut de luna la 200x. Apai, asta inseamna ca ne uitam la cea mai mica dimensiune angulara a lunii printr-un ocular de 100 de grade cimp.  :P  Deci este o reclama ascunsa la TV.  :idea:

raduM
22 Feb 2008 23:14


nu e nici o reclamă ascunsă, fiți serioși.
E o glumă simpatică: produsele chinezești sunt atât de ieftine încât până și mătasea steagului USA de pe Lună poartă "made in China".

Claudiu
22 Feb 2008 23:18


Glumeam... era vorba de Ethos..
Orisicum, e urit ca monstrul chinez (orion) e neserios.. Au o mare cota de piata prin fabricile lor si nu-mi dau seama pe cine amuza ei daca fac astfel de caricaturi. 
Ma rog, exagerez, e o enormitate si nu cred ca cineva sanatos la cap ar da crezare..  :roll:

Mircea Pteancu
01 Mar 2008 18:40


Ba isi gasesc destui fraieri,de pilda fostii mei colegi de la IT  de la o mare firma.Faptul ca esti mare expert sa apesi pe icoanele unui PC nu te protejeaza de...forma agravata a naivitatii.Unul din argumentele lor forte a fost faptul ca, intr-o poza NASA ,drapelul american era botit ori  ''Luna neavand atmosfera  drapelul nu putea sa fluture''.Ca sa traduc,in vid drapelul trebuia ,conform viziunii lor,sa stea perfect plan ,ca foaia de tabla zincata.Alt argument inghitit pe nerasuflate a fost faptul ca pe poze se vedeau in acelasi timp si Soarele si stelele ,lucru din nou ''imposibil'' deoarece Luna nu are atmosfera .Argumentul distorsionat al faptului ca pe Pamant nu vedem ziua stele.etc,etc.Mircea

Ionut Dohotariu
20 Ian 2009 15:47


Super tare!

Erwin
20 Ian 2009 23:47


Gluma e faină, dar realitatea, din câte știu, e că obiectele lăsate de astronauți pe Lună sunt mult prea mici pentru rezoluția vreunui telescop de pe Pământ și n-au fost niciodată fotografiate ca să pună capăt credinței conspiraționiștilor... :)

dragos.n
21 Ian 2009 00:44


Se apreciaza ca in momentul in care va fi gata tot sistemul interferometric de la VLT, si va fi si echipat cu camera foto care se construieste acum, adica prin 2011, se vor putea realiza imagini care sa redea si obiectele mai mari de pe luna: roverele, partea inferioara a modulelor de aselenizare.

Ionut Dohotariu
21 Ian 2009 15:17


Credeam ca astronautii de pe apollo 11 au aselenizat pe partea ascunsa a lunii! Chiar de ce nu se vede si cealalta parte???

valy
21 Ian 2009 16:28


Chiar de ce nu se vede si cealalta parte???
Au "umblat" la Luna. E special facuta de americani, ca sa nu se vada ca defapt n-au aselenizat.  8)

vvlad
21 Ian 2009 17:04


Chiar de ce nu se vede si cealalta parte???
Au "umblat" la Luna. E special facuta de americani, ca sa nu se vada ca defapt n-au aselenizat.  8)

Sau poate cine stie ce baze secrete si-au facut deja pe partea celalata! :idea:

Blakut
21 Ian 2009 17:22


Credeam ca astronautii de pe apollo 11 au aselenizat pe partea ascunsa a lunii! Chiar de ce nu se vede si cealalta parte???

Nup. Cum naiba mai tranzmiteau de acolo in direct?

Cealalta parte nu se vede din cauza ca viteza de revolutie a lunii e egala cu viteza de rotatie. Practic, pe masura ce se invarte in jurul Pamantului, ea isi mentine aceeasi fata orientata catre noi. Asa ca o zi lunara are ap. o luna.

Sau poate cine stie ce baze secrete si-au facut deja pe partea celalata!

Aiurea, de cealalta parte sunt rusii, au vopsit-o in rosu. Vin acuma americanii sa scrie CocaCola....

neox
21 Ian 2009 18:02


Asta e buna  :lol:  :lol:  :lol: !! Mi-am facut portia de ras pe azi  :lol: