-----------------------------------
achy1978
25 Feb 2008 15:09

First contact
Buna ziua la toti,

Numele meu este Marian-Lucian Achim, sunt din Targu Jiu, lucrez pentru Allianz-Tiriac Asigurari si in asociere pentru Universitatea Titu Maiorescu. 
Pasiunea pentru astronomie o am din copilarie si am redescoperit acum, pe acest forum, acele vechi senzatii.
Instrumentele sunt in curs de achizitie (Dobson 254 mm + ....), dar nu sunt documentat complet asupra functionarii intregului sistem.
Ma bucur sa vad atata activitate in cadrul acestei comunitati, lucru care ma face sa-mi scot palaria in fata domniilor voastre.
Va doresc "cer senin" si sper sa mai fie cineva din Targu Jiu cu pasiuni similare.

Cu stima,
Marian-Lucian Achim

HoO_Germany
25 Feb 2008 15:23


Salut Marian
si bine venit aici pe Forum.
Temele noastre astronomice pot sa-ti ajute a achizitiona un instrument optimal pentru tine.
Totusi un Dobson cu 254 mm este o alegere foarte buna, care nu numai pentru inceput o sa ramane o apertura mare. 

Robert

achy1978
25 Feb 2008 15:38


Din punct de vedere al aperturii e OK.
Dar fiind un sistem destul de critic f<5, o sa am probleme cu ocularele.
In acest sens am deschis un topic la sectiunea oculare pentru a ma lamuri cineva.

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=1984

O zi buna!

Mircea Pteancu
01 Mar 2008 18:09


Salut Achy1978
Bun venit in lumea astronomilor amatori.
La Simpozioanele Nationale ale astronomilor amatori tinute la Arad in'89 si'90 a participat  un astronom amator din Tg. Jiu ,foarte pasionat, pe nume Jinca Marcel.El a inceput sa faca observatii cu un teodolit de 40mm ,prima sa realizare a fost o harta selenara proprie pe care avea reprezentate cateva mii de detalii de relief.Se ocupa si cu Astronomia Teoretica efectuand calcule de efemeride pentru corpuri ale Sistemului Solar.Apoi a achizitionat un telescop  Newton de 90mm cu primara slefuita de Csillag Attila.Apoi am pierdut legatura.Poate reusesti sa afli date despre el.Salut,Mircea

achy1978
03 Mar 2008 12:04


Salut Mircea,
Multumesc pentru informatie si cu siguranta o sa incerc sa-l gasesec.
O zi buna!

alex2corvis
17 Mai 2008 08:27

Re: First contact
Buna ziua la toti,

Numele meu este Marian-Lucian Achim, sunt din Targu Jiu, lucrez pentru Allianz-Tiriac Asigurari si in asociere pentru Universitatea Titu Maiorescu. 
Pasiunea pentru astronomie o am din copilarie si am redescoperit acum, pe acest forum, acele vechi senzatii.
Instrumentele sunt in curs de achizitie (Dobson 254 mm + ....), dar nu sunt documentat complet asupra functionarii intregului sistem.
Ma bucur sa vad atata activitate in cadrul acestei comunitati, lucru care ma face sa-mi scot palaria in fata domniilor voastre.
Va doresc "cer senin" si sper sa mai fie cineva din Targu Jiu cu pasiuni similare.

Cu stima,
Marian-Lucian Achim

salut lucian,ma numesc si eu tot lucian si sunt in clasa a 11-a la spiru haret,mi-am luat si eu un skywatcher de curand si sunt novice intr-ale astronomiei,daca ti-ai luat telescopu ala contacteaza-ma si pe mine,poate iesim intr-o seara,descoperim ceva,o nebuloasa:D

achy1978
20 Mai 2008 19:52


salut lucian,

Am luat demult acel telescop si deja am multe iesiri cu el.
Lasa-mi un telefon si ne auzim.

Numai bine si cer senin!

PS: daca mai cunosti ceva amatori prin Tg Jiu, hai sa ne vedeme cu totii!