-----------------------------------
pater
27 Aug 2020 20:50

Optolong L-Pro 77 mm
Se vinde filtrul Optologn L-Pro 77mm
sau accept schimb cu acelasi filtru dar clip-in pentru Canon sau pe 2"

Eu l-am folosit cu succes pe un obiectiv de 300 mm pe un cer de Bortle4. Am facut insa un upgrade si mi-am luat un newtonian si acum am nevoie de un filtru clip-in sau pe diametrul de 2".

Pentru cei interesati ce poate acest filtru, accesati

https://www.astroshop.ro/filtre/filtre-pentru-nebuloase/filtre-de-banda-larga/15_15_30_10/m,Optolong

Se ofera in acelasi pret si inelul de reductie step down de la 77mm (cat e filtrul) la 67 mm (diametrul obiectivului).

Pret: 800 lei

livium2000
27 Aug 2020 21:01


Daca ti-ai luat newton atunci ai nevoie si de corector de coma. Corectorul are in capat filet pentru a atasa filtrul respectiv. Nu ai nevoie de clip in.
Later edit: In anunt ai scris 2". 2" e mai mic de  77 de mm. Daca aveai de 2" se infileta perfect pe corectorul de coma. Asta e mai mare.

pater
27 Aug 2020 23:45


Mul&#539;umesc frumos pentru explica&#539;ii. Mi-am luat &#537;i corector de coma dar nu se potrivea filtrul pe el. Acum am în&#539;eles de ce. O să editez postarea. În cazul acesta o să îmi iau un altul de 2". Mul&#539;umesc încă o dată!

livium2000
28 Aug 2020 11:30


Cu placere. Succes la vanzare

rabeir
28 Aug 2020 19:09


... exista totusi un catch.
De acord cu ce zice colegul ca se poate, insa eu unul nu am fost incantat. Aveam baader de 2" insurubat in fata corectorului. Necazul e ca asa mi s-a parut ca e mai predispus la reflexii (din cele nedorite) sistemul optic si in situatia ca pozam langa o stea mai stralucitoare.... nu! Ei cu newtonul multe stele sunt suficient de stralucitoare.

Am ales apoi Hutech IDAS LPS D1, mai exista si un V4 in functie de cer, clip-in, cu care am fost mult mai incantat si de reflexii, si de balansul de alb.

pater
28 Aug 2020 23:33


Cel mai bine înve&#539;i din experien&#539;a altora. Mul&#539;umesc pentru sfaturi. O să &#539;in cont de ele la achizi&#539;ionarea filtrului nou.

pater
03 Sep 2020 17:54


Up. Pre&#539; nou 700 lei