-----------------------------------
Claudiu Marina
28 Dec 2020 22:48

Salutare!
Salutare tuturor,

Sunt Claudiu si urmăresc de mult timp forumul @stronomy.ro, in special pe partea de astrofotografie precum &#537;i sec&#539;iunea despre instrumente.

Posed un Dobson SW de 203/1200 pe care as dori sa il postez la vânzare &#537;i sa achizi&#539;ionez in schimb un Celestron Nexstar Mak 127 SLT. Instrumentul actual nu este destul de portabil pentru posibilită&#539;ile mele.

Pe mai departe, dacă voi avea rezultate acceptabile cu noul telescop, doresc sa contribui &#537;i eu pe partea astro-foto (începători). 

Ca si interese anume, ma preocupa observarea planetelor si a cometelor, dar &#537;i a curentelor meteorice.

As fi interesat &#537;i de o eventuala aderare la un astro-club din Târgu Mure&#537; sau Cluj-Napoca sau sa particip la întâlnirile pasiona&#539;ilor de astronomie din aceste orase.

Cer senin tuturor!

Armand Popa
28 Dec 2020 23:29


Salut si bine ai venit pe forum.
Telescopul tau este unul foarte bun, e un pic pacat sa il schimbi cu un telescop mai mic. Atat la Tg Mures, cat si la Cluj, sunt grupuri ce ies activ la observatii. 
Te sfatuiesc sa iei legatura cu ei, vei gasi acolo tot felul de telescoape si te poti uita prin ele, astfel iti formezi o idee ce inseamna un newtonian de 200 vs un mak de 127, vei putea intelege pro si contra. Celestron Nexstar Mak 127 SLT, are montura motorizata dar tot alt-azimutal ceea ce nu il face potrivit pentru astrofoto.

Succes si cer senin

Claudiu Marina
29 Dec 2020 14:58


Mul&#539;umesc mult pt sfat @Armand Popa.

Ce e drept, mi-am dat seama ca din punct de vedere al poten&#539;ialului tubului optic as da vreo doi pa&#537;i înapoi dacă as trece pe Mak-ul de 127/1500, însa chiar îmi doresc &#537;i un instrument mai portabil.

Chiar o sa încerc sa iau legătura cu al&#539;i pasiona&#539;i din Mure&#537; sau Cluj &#537;i sa vad pe viu dacă totu&#537;i m-ar mul&#539;umi un Mak de 127/1500. 

Este posibil totu&#537;i sa reconsider planul de a vinde Dobson-ul &#537;i sa păstrez &#537;i acest instrument.