-----------------------------------
gheorghe adrian
10 Ian 2021 16:42

Discutii despre Fizica
Desprins din topicul "Grup de studiu..."

Xsnac
 Crezi dumneata ca ai putea sa inveti mecanica cuantica fara sa cunosti semnificatia fizica a constantei de actiune h, pe baza careia este edificata toata teoria cuantica? Dar este valabil pentru toata fizica, daca vrei sa intelegi fenomenul fizic, trebuie sa cunosti semnificatia fizica exacta a marimilor fizice si a constantelor fizice universale. Trebuie in toate formulele fizicii sa se vada miscarea. Fiindca fizica este studiul, stiinta  miscarii. Cine nu vede miscarea nu vede fizica. Si daca scrie tot felul de formule, scrie de fapt numai metafizica, din care mai nimeni nu pricepe nimic.

IACOB DUMITRU
11 Ian 2021 10:12


Inteleg ca in ipoteza avem intotdeauna "miscarea".
Daca puteti, faceti o descriere a miscarii, eventual a cauzei care o promoveaza si intretine.

gheorghe adrian
11 Ian 2021 12:21


Iocob Dumitru

Eu cred ca in totdeauna, miscarea, translatia substantei, este determinata de asimetria sferei de presiune din jurul corpului. Altfel spus ar fi diferenta de presiune intre spate fata, pe directia de miscare. Fiindca substanta aluneca intotdeauna acolo unde presiunea este mai mica. Diferenta aceasta de presiune ar fi determinata de interactiunea structurilor dinamice ale substantei cu spatiul fizic materializat de oceanul eteric. Interactiunea substantei cu spatiul fizic se produce doar pe interfata dintre structurile dinamice si spatiu. Aici apare presiunea care face translatia substantei, inertia substantei si energia cinetica a substantei.

IACOB DUMITRU
11 Ian 2021 12:33


Asimetria este garantata?
Daca da, cum?
Daca nu, este posibil echilibru perfect, simetria?

gheorghe adrian
11 Ian 2021 16:25


Iacob Dumitru
Da, asimetria sferei de presiune este asigurata exact de interactiunea structurilor dinamice ale substantei cu spatiul fizic. Fiindca din circulatiile intense ale campurilor din adancul substantei, in interactiune cu spatiul, nu va fi niciodata o interactiune simetrica, nu va aparea niciodata o presiune simetrica. Cand circulatiile campurilor, care insotesc un curent, interfereaza cu circulatia campului magnetic, apare imediat asimetria (diferenta) de presiune, care genereaza forta electromagnetica, forta care inpinge curentul acolo unde este presiunea mai mica. Simetrie perfecta a presiunii nu exista. Asimetria maxima a presiunii, este in cazul fotonilor, care sunt suflati in spatiul vid cu viteza luminii c. Presiunea din structura fotonilor este formata de suma termenilor din paranteza lui Poynting.

IACOB DUMITRU
11 Ian 2021 17:35


Simetrie perfecta a presiunii nu exista.
Ok, de ce?

rbrtgmn
11 Ian 2021 22:29


sa fie multa matematica, imi place!!

IACOB DUMITRU
12 Ian 2021 10:11


Sa fie si un pic de geometrie ca vorbim de "non-simetrie".
 Fiindca din circulatiile intense ale campurilor din adancul substantei, in interactiune cu spatiul
Faptul ca cele doua "intra in interactiune" reprezinta indiciul unei naturi comune camp/spatiu?
Domnule Adrian, Fizica raspunde la astfel de intrebari?
Matematica raspunde?

gheorghe adrian
12 Ian 2021 14:11


Iacob Dumitru.
Da, cam asta este viziunea mea. Structurile dinamice ale particulelor, fiind scufundate in fluidul perfect, incompresibil si inponderabil, care materializeaza spatiul fizic, la interfata lor cu spatiul, densitatea particulei apartine in aceeasi masura si spatiului. Si atunci produsul  ro.v^2 (unde densitatea masica ro este a substantei) da presiunea dinamica. Presiune care apare doar pe o parte a particulei. Cred ca fizica ar trebui sa raspunda la astfel de intrebari. Ca sa explice translatia, inertia, energia cinetica si presiunea care striveste corpurile la impact. Matematica este numai metafizica. Nu are treaba cu miscarea. Fizica se foloseste de formulele matematice doar pentru a da precizie modelelor in care este evidentiata miscarea fizica reala. Facand astfel ca teoria sa fie pusa de acord cu datele furnizate de experimente.

rbrtgmn
12 Ian 2021 14:44


Iacob Dumitru.
Da, cam asta este viziunea mea. Structurile dinamice ale particulelor, fiind scufundate in fluidul perfect, incompresibil si inponderabil, care materializeaza spatiul fizic, la interfata lor cu spatiul, densitatea particulei apartine in aceeasi masura si spatiului. Si atunci produsul  ro.v^2 (unde densitatea masica ro este a substantei) da presiunea dinamica. Presiune care apare doar pe o parte a particulei. Cred ca fizica ar trebui sa raspunda la astfel de intrebari. Ca sa explice translatia, inertia, energia cinetica si presiunea care striveste corpurile la impact. Matematica este numai metafizica. Nu are treaba cu miscarea. Fizica se foloseste de formulele matematice doar pentru a da precizie modelelor in care este evidentiata miscarea fizica reala. Facand astfel ca teoria sa fie pusa de acord cu datele furnizate de experimente.

:|

IACOB DUMITRU
12 Ian 2021 15:46


Grea treaba pentru Fizica, chiar daca experimentele sunt promitatoare.
Ce am inteles eu din ultima expunere:
- ati preluat ideea din spatiul virtual;
- nu ne spuneti nimic despre asimetrie in general si despre asimetria maxima in particular, despre efectul de franare si implicit despre efectul relativist.
O idee personala aveti?

gheorghe adrian
13 Ian 2021 11:59


Dl Iacob

Eu cred ca atunci cand patrunde intrun mediu mai dens decat vidul, fotonul sufera o refractie la 360 de grade in stratul de trecere de la densitatea vidului la densitatea mediului si se constituie o unda stationara de mare amplitudine, formata prin interferenta constructiva a tuturor undelor componente ale fotonului incident. Unda de mare amplitudine, prin propagarea ei dea lungul unei circomferinte detereminata de indicele de refractie al mediului, se comporta ca un curent produs de o sarcina electrica printro spira. La spargerea spirei apare un impuls electric de inductie care accelereaza un electron din vecinatate. Asta ar fi franarea fotonului in mediul dens. Efectul relativist eu cred ca este doar o idee metafizica. Fiindca am gasit ca fotonul, care luneca cu viteza luminii, are totusi o lungime de 2,18 cm. Si deci nu este contractat ca un punct. Iar ceasul lui, care bate frecventa fotonului, merge la fel si cand este la viteza luminii si cand este la viteza mai mica. Daca ne referim la un curent electric aflat intr-un camp magnetic exterior, liniile turbionului magnetic al curentului interfereaza cu liniile campului exterior. Pe o parte a curentului liniile campurilor se intalnesc in acelasi sens. Pe partea opusa se intalnesc in sensuri  contrare. Pe aceasta parte, spatiul este pompat cu viteza mai mare si de aceea apare un gol in spatiu, o depresiune, in care aluneca curentul. In felul acesta ar aparea in permanenta asimetria de presiune care determina lunecarea, translatia substantei prin spatiul fizic, materializat de oceanul eteric.

IACOB DUMITRU
13 Ian 2021 14:05


Sincer, doar din dorinta de a va da o mana de ajutor, cred ca ar trebui sa dati Fizica in judecata, va pricinuit daune severe.
La nivel intim, pe fundal, toate deplasarile au loc doar cu o viteza medie apropiata de cea a luminii.
Nu cred ca ati putut determina experimental lungimea de unda a unui singur foton, nici nu ati fi avut cum.
Oceanul eteric este permanent materializat, este permanent gazda unor asimetrii si implicit a unor accelertii, este gazda unor parametrii fizici aflati intr-o permanenta si sistematica schimbare, este gazda unor evenimente, este gazda unor asincronizate tic-tacuri.
Incercati sa renuntati la "talmes balmes", incercati sa simplificati, natura in intimitatea ei este cat mai simpla cu putinta, este extrem de saraca in informatii, aproape ca "le numeri pe degete", cuanta cu cuanta, eveniment cu eveniment.

gheorghe adrian
13 Ian 2021 18:51


Dl Iacob

Intro postare anterioara am omis sa spun ca presiunea dinamica (ro.v^2), care apare la interactia structurilor dinamice ale substantei ar fi presiunea spatiului asupra substantei, presiunea care face translatia, inertia, energia cinetica a substantei si striveste corpurile la impact. In cealalta postare am incercat sa explic modul cum apare in spatiu depresiunea, care genereaza forta electromagnetica, forta csare propulseaza in spatiu structurile dinamice ale substantei. In alta ordine de idei, fiindca imi pare ca le aveti cu teoria informatiei, pun si eu urmatoarea chestiune. Avem relatia  h.f  care ne da energia fotonului oarecare. Dar aceasta relatie reflecta exact ceeace se intampla intro fractiune foarte mica de timp. Cat dureaza actul elementar de emisie al unui foton si respectiv cat este durata (dimensiunea temporara) a fotonului. Insa frecventa  f  reflecta ceeace se intampla in unitatea de timp, intro secunda. Rezulta sau nu, ca informatia asupra duratei fotonului, este continuta in constanta de actiune h?

rbrtgmn
13 Ian 2021 19:12


cu tot respectul, nu se intelege mare lucru din ce spuneti, 
cum adica cat dureaza emisia fotonului? e- este emis spontan/instantaneu, atunci cand electronul excitat, aflat pe un strat superior de valenta pica pe un strat inferior.
fiecare tranzitie emite o quanta caracterizata de o marime constanta care depinde de cat de excitat este e- si pe ce orbital se afla fata de pozitia de echilibru

daca e- pica un orbital, 
de pe n2 pe n1
avem liniile spectrale de emisie balmer, 
pentru un tranzit de pe stratul orbital n+2 pe n1 (nivele de nergie ale e- ) avem liniile spectrale de emisia ale lui lyman, samd

si, ca sa va raspundeti la intrebarile despre fotonul care intra intr un mediu cu alt indice de refractie, sau "presiunea spatiului asupra substantei", aici cred ca este nevoie de un curs serios de Quantum field theory,

a ce substante? a atomului, sau mai multor molecule? si ce presiune?

gheorghe adrian
14 Ian 2021 11:20


rbrtgmn
La descifrarea constantei de actiune, am gasit ca orice foton are o durata (dimensiune temporara) de 10^-11 s , care corespunde la lungimea trenului de unde al fotonului de cam 2,18 cm. Durata in care este cuprins un numar mare de perioade ale fotonului, corespunzand unui numar mare de unde. Dar chestiile astea le-am gasit eu, prin cercetare personala. Nu se gasesc in manuale. Si in manuale nu se spune deloc ce este constanta de actiune. Si daca savantii occidentali nu au dat o definitie a cuantei de actiune, cum am putea sa o dam noi? Cine ar admite asa ceva?

rbrtgmn
14 Ian 2021 12:11


nu inteleg despre ce constanta vorbiti? constanta lui plank? h sau h-bar ?

"lungimea trenului de unde al fotonului" folositi si google translate?

again, "corespunde unu numar mare de unde" 

depinde si depinde, in 10^-11secunde sunt emisi spontan un numnar de e- (sau fotoni, ii numiti cum vreti) fiecare foton find o particula care oscileaza cu o frecfevnta, distanta intre 2 oscilatii da fotonuliui lungimea de unda, care pt domeniul vizual este in 300 si 700nm, asa cum spuneti si dumneavoastra, in 2.18cm incap foarte multe oscilatii ale fotonui, dar acesta nu este singur, sunt multi, care confera calitatea de unda 

viteza luminii, este de 29979245800 cm/s inmultiti cu 10^-11, in concluzie, pentru acea perioada de timp, photonii, parcurg 0.29cm

mai bine participam la cursul propus de autorul postului decat sa ne hlizim pe aici, zic si eu

MariusP
14 Ian 2021 12:13


@rbrtgmn
O rugaminte "administrativa":
Nu mai da  la tot mesajul imediat anterior la care vrei sa raspunzi! E ca si cum, in dialog cu o persoana, ai repeta tot ce-ti zice si abia apoi i-ai raspunde... Foloseste butonul , iar  foloseste-l pentru a cita portiuni din mesaje sau chiar unul intreg, dar nu cel imediat anterior...  :idea:

Si foloseseste optiunea  pentru mesajele proprii, daca nu a mai scris nimeni dupa tine. Ai posibilitatea editarii mesajelor timp de 24 ore.

rbrtgmn
14 Ian 2021 12:15


ok, mersi de atentionare

IACOB DUMITRU
14 Ian 2021 12:33


Este prematur sa vorbim de presiune, forta, constanta de actiune, frecventa etc, pana nu descoperim ce este cu asimetriile.
Pe scurt:
-	In absenta asimetriilor, atat noi cat si natura in sine, nu putem face nici o diferentiere, nici o constatare, nici o actiune controlata, deliberata, legiferata;
-	Varianta simetriilor perfecte si a omogenitatii absolute este exclusa atata vreme cat nu poate fi confirmata, insotita de informatii in acest sens;
-	Varianta asimetriilor fiind singura varianta posibila, prezenta actiunilor si implicit a miscarii, a evenimentelor este ipoteza garantata de lucru;
-	Putem face aprecieri pe baza diferentelor de Forta, Presiune, Nr. de evenimente, viteza, treaiectorie etc;
La nivel intim, pe fundal, asimetriile sunt maxim cu putinta in sensul ca:
-	Curburile sunt garantate;
-	Raza curburilor este asimetrica in sensul in care se modifica dupa fiecare unitate de actiune;
-	Traiectoria liniara sau in plan este exclusa (ar fi dovada unei simetrii perfecte ceea ce nu e cazul);
-	Fiecare unitate de actiune introduce in discutie, ia in calcul un nou volum (un volum constant in ceea ce priveste locatia actiunii in desfasurare ar fi dovada unei zone perfecte de delimitare si implicit dovada simetriei perfecte);
Fotonul este o actiune asimetrica, sistematic actiunea, curbura este pasata dintr-un asa-numit plan longitudinal intr-un asa-zis plan transversal, odata cu lungira razei de curbura in plan longitudinal se scurteaza raza de curbura in planul transversal.
Fotonul este ca un vartej, rotatia in plan transversal nu este completa pe parcursul unei asa-zise oscilatii (rotatia completa ar face dovada unui punct de echilibru perfect, unei locatii lipsita de orice miscare), are doua extremitati ce tind pe rand, alternant, spre viteza de deplasare minima si maxima posibila.
Volumul fotonului este aproximativ si ritmic (cu un debit relativ constant) in crestere si descrestere, delay-ul semnificativ la inaintarea fotonului in asa-zisul plan longitudinal (limitarea vitezei de deplasare) apare pe perioada de crestere a volumului (alternant, cresterile si descresterile scot in evidenta actiuni de tip exponential si logaritmic).
Avand in vedere multitudinea aspectelor enuntate, ma opresc aici cu descrierea asimetriei maxima.

rbrtgmn
14 Ian 2021 12:56


despre ce asimetrii vorbiti? intre cine si cine?

IACOB DUMITRU
14 Ian 2021 13:55


Nu avem access si nici nu putem avea la etaloane absolute de masura.
Observatiile, evaluarile noastre sunt tributare filtrului numit "comparatie" si implicit diferentelor, deosebirilor dintre diversele repere fizice posibile.
Creez, creionez un "tablou", o imagine (camp, traiectorie etc.) luand in considerare doar aspectele care fac diferenta, doar noutatea informatiei.
Eliminand eventualele asemanari, simetrii, raman in dezbatere doar asimetriile, tendintele de evolutie si implicit vectorii activi in definirea acestora.

GunDALF
14 Ian 2021 14:56


Este prematur sa vorbim de presiune, forta, constanta de actiune, frecventa etc, pana nu descoperim ce este cu asimetriile.

Deci n-am avut impresia, aici chiar e dialogul surzilor. Fiecare cu pasaricile lui...  :roll: cu plasmuirile lui despre asa-zisa realitate.

IACOB DUMITRU
14 Ian 2021 15:24


Concret, care este realitatea dumneavoastra domnule Gun?
Puteti sa faceti lumina, sa aduceti claritate fara a scoate din context?


Evident ca Fizica ne vorbeste despre Forta, presiune, constanta de actiune, etc.
Discutia cu domnul Adrian avea in vedere subtilitati care la ora actuala scapa si Fizicii.
Incetati sa mai denigrati, sa distrugeti un dialog care si asa este ingreunat de complexitatea subiectului. Ocupati-va de ecuatiile lui Maxwell si transformarile Lorentz, subiecte consacrate pe care noi le-am avut in tineretea noastra la examene, poate gasiti si niste elevi de scoala generala sau clasa pregatitoare.

GunDALF
14 Ian 2021 15:49


Concret, care este realitatea dumneavoastra domnule Gun?Realitatea mea, IAC, e cea data de perceptiile proprii. A dumitale e, la fel, data de perceptia dumitale. Jocul imaginatiei nu inseamna perceptie. Intuitia transcende perceptia si prin ea s-au impus marii enuntatori de teorii noi in fizica si cosmologie, gen Einstein sau Hawking. Ce expuneti Dvs. pe-aici e imaginatie pura, nicidecum intuitie.
In urma, am sugerat ca, pentru o buna intelegere si comunicare intre participanti, sa se defineasca termenii discutiei. Ei, de-asta am spus-o atunci, fiindca ati ajuns ca fiecare dintre cei ce discutati aici, sa vorbiti de realitatea personala, folosind termeni personali...

IACOB DUMITRU
14 Ian 2021 16:08


Toti termenii utilizati de mine sunt deja consacrati in Fizica, Matematica in particular si in dex in general. 
Ceea ce pare imaginatie pura este rezultatul a peste 40 de ani de studiu intens si sute de mii de calcule.
Definiti dumneavoastra intregul, intregul care este viu, colorat, deopotriva previzibil si imprevizibil, la cheremul simturilor.
Incetati sa mai cenzurati, sa mai puneti bariere imaginare, sa judecati cu jumatati de masura.
Fiecare cu perceptiile si cu puterea sa de intelegere.

Stanescu Octavian
14 Ian 2021 17:33


Daa fiecare delireaza pe limba lui . la fel si eu sustin cu tarie ca nu exista foton toata teoria actuala e falsa absurda depre foton si dualitate . asta pentru cine judeca si poate sa vada .  muulti fizicieni buni recunosc ca se da din colt in colt la toata povestea fotonului nu este certa si cunoscuta nici o varianta . mai studiati si Efectul Zeeman .Stark  Paschen Back .  sau dispzitive cum functioneaza Klistronul , Magnetronul .

GunDALF
14 Ian 2021 17:40


Incetati sa mai cenzurati, sa mai puneti bariere imaginare, sa judecati cu jumatati de masura.
Domnule, eu nu va cenzurez, nu va pun bariere, nu va tai aripile... zburati, taica! (Mai jos ca va doboara antiaeriana.) :lol:
Doar v-am sugerat politicos sa definiti termenii discutiei, ca vad ca fiecare canta la alta voce din cor si se aude disonant rau.  :wink:

rbrtgmn
14 Ian 2021 18:04


efectul asta zeeman era cel prin care se amplifica rezolutia liniilor spectrale de emisie atunci cand aplici un camp magnetic, da ce treaba are in dualitatea corpuscul unda?

gheorghe adrian
14 Ian 2021 19:44


Dl Stanescu

Nu se poate sa spuneti ca fotonul nu exista. La linkul de mai jos este postat articolul in care am incercat sa fac descifrarea semnificatiei fizice a constantei de actiune h.

De acolo rezulta fara niciun dubiu ca fotonul are dimensiune temporara si spatiala. Aplicand legile electromagnetismului in continuare, am gasit ca fotonul poate fi modelat ca o structura de motor electric liniar, propulsata in translatie prin spatiu, cu viteza luminii, de catre forta electromagnetica. Structura aceasta, lunecand uniform rectiliniu prin spatiu, pare a fi unda. Dar nu este decat un relief electromagnetic, care interactioneaza hidrodinamic cu spatiul fizic materializat de oceanul eteric. La interactiunea structurii dinamice cu spatiul apare presiunea dinamica a spatiului care inpinge fotonul la lunecare prin spatiu, cu viteza c. Dar dumneata ce spui, informatia asupra duratei fotonului, este sau nu este, continuta in constanta de actiune, in h?

Stanescu Octavian
14 Ian 2021 20:25


eu nu pot sta de vorba cu oameni ce amesteca o simpla unda generata de un oscilator cu "aparitia" unei "particule"  venite cumva  din alt univers- dimensiune  .

rbrtgmn
14 Ian 2021 23:08


dnl Gheorge Adrian incearca sa spuna niste chestii legate de/luat din quantum field theory, pare, dar nu prea ii iese, din pacate
mai degraba zici ca vorbeste un ezoteric de chacre, zic si eu

2SKY
14 Ian 2021 23:31


Undele foto ca audio au freqventa /presiune ... filtre avem la ambele , daca e vorba de foto , sigur se numesc foto/nii de divese intensitati . Ambele pot fi amplificate fiind unde ! Cit cintareste un om proiectat pe un perete ? pai fiind radiatie sa spunem A/N , spectrul ar indica o unda ....cuantificata in procente sau digitalizata  ar iesi un cod special . Tot ce misca e forta , poate fi mecanica /audio /foto /impresii /..../.....

E , ciudat sa ne schimbam astfel de opinii la citi membri sint in domeniu electrotehnicii pe forum . Daca vin cu opinii contrare ,...oamenii pot fi dati afara ! Si atunci cui sa ne supunem ?

tudor
15 Ian 2021 00:17


oameni buni!
Nu trebuie sa fim incrancenati! Trebuie sa fim doar atenti, intr-un mod complet la ce spun altii! Chiar daca nu am inteles desavarsit ce spune domnul Iacob, eu cel putin am urmarit cu atentie cu foarte multe postari in urma si chiar din diferite topicuri la ce afirma domnul Iacob. Iata un exemplu dintr-o interventie veche a domnului Iacob dintr-un alt topic:
In Principiu, spatiul fizic este locatia, gazda evenimentelor reale, confirmate.
Spatiul fizic este acelasi lucru cu spatiul curb, curbat, in sensul ca este definit de omniprezente abateri, salturi, acceleratii.
Cu alte cuvinte, spatiul real nu este definit de repere perfect delimitate, este un spatiu relativ deschis, un spatiu in care eroarea, aproximatia, abaterea este eroul principal.
Cum niciun reper nu este, in fapt, intruchiparea preciziei maxime in determinare, profit si concluzionez:
1. Intersectia cu oricare plan imaginar a oricarui reper din lumea reala imparte reperul fizic in doua parti inegale, deci il imparte asimetric.
Exemplu: De partea unui plan imaginar ce intersecteaza spatiul fizic este mai multa materie in compartie cu cealalta parte. 
Exemplu poate fi continuat pentru oricare parametru fizic si pentru oricare reper fizic (pentru oricare corp sau corpuscul fizic).
Universul si oricare reper al sau nu poate fi redus la o singura metrica sau la o singura ecuatie, el fiind complex prin asimetria si inclusiv diversitatea sa.
Ce am ingrosat eu in citatul de mai sus mi se pare FOARTE interesant de REFLECTAT!!! "Nu aruncati cu pietre!!"
Concluzia mea sincera este ca domnul Iacob are o aboradeare cel putin inedita in legatura cu ASIMETRIA generala. Fizica invatata de noi in scoli se rezuma la niste formule pe care le invatam si le cunoastem si in care credem si e foarte bine, dar NIMENI nu le INTELEGE DESAVARSIT de fapt!  E=mc patrat este o formula care "ascunde" niste intelesuri mai adanci ce depasesc Energia, Masa si Viteza Luminii. Despre aceste INTELESURI cred ca se vorbeste aici ca IPOTEZE DE LUCRU! Nu zic in nici un caz ca domunul Iacob le intelege desavarsit (nici el nu afirma acest lucru) dar cel putin el ridica problema intr-un fel constructiv! "Nu da la gioale!"

Teo B01
15 Ian 2021 01:13


Toti termenii utilizati de mine sunt deja consacrati in Fizica, Matematica in particular si in dex in general. 
Ceea ce pare imaginatie pura este rezultatul a peste 40 de ani de studiu intens si sute de mii de calcule.
Definiti dumneavoastra intregul, intregul care este viu, colorat, deopotriva previzibil si imprevizibil, la cheremul simturilor.
Fiecare cu perceptiile si cu puterea sa de intelegere.

Am putea vedea si noi o parte din "calculele" de care vorbiti?

Erwin
15 Ian 2021 09:41


@tudor: Mie acea afirma&#539;ie mi se pare gratuită. Nu văd logica din spatele ei, cum ajungi să o consideri adevărată &#537;i apoi să tragi concluzii mai departe, la fel ca multe alte afirma&#539;ii din topicul ăsta. Firul logic este întrerupt de prea multe ori.

IACOB DUMITRU
15 Ian 2021 10:33


Cautati pe Armonia Universului Fizic (pe acest site), defect de masa, atractia coulombiana si gravitationala etc.
Fotonul exista, dupa fiecare oscilatie completa isi modifica imperceptibil parametrii, practic nu se divide, este un turbion, nu are axa de simetrie, se deplaseaza pe o directie dreapta, in sensul ca aceasta traiectorie are raza de curbura suficient de mare dar finita, nu poate fi detectat direct, nu se intoarce din drum.
Fotonii umplu intreg spatiul fizic, stau la baza materiei dominanta si a materiei mai putin dominanta, a campurilor.
Relatia captiva din interiorul fotonului este monotona, indivizibila, ascunsa bine in sensul ca nu permite evenimente care sa o desconspire direct, sa o scoata din monotonie, sa o expuna, evenimentul intalnirii de gradul IV este exclus. 
Divizarea eterna si acceptarea unui numar nelimitat de informatii, de evenimente intr-un spatiu finit ca si solutie practica ar fi dovada omogenitatii, simetriei perfecte, ceea ce nu e cazul.
Asa ca, domnilor, vrem nu vrem, cerebralii sunt nevoiti sa accepte existenta fotonului definit mai sus.
Nu e usor sa te obisnuiesti cu aceasta descriere, descriere care uneori vine in contradictie cu "bunul simt", cu felul in care percepem noi spatiul fizic.

Stanescu Octavian
15 Ian 2021 11:52


Nu exista foton decat ca un semn pe hartie  asemenea "radicalului" sau"egal"  sau dreapta care ar avea torsiune  :lol:   . si ce ar urma a realizeze "fizicienii" de pe acest forum cu asemenea cunostinte ce ar depasi  fizica din centrele de cercetare  bine finantate ale lumii .

gheorghe adrian
15 Ian 2021 12:01


Dl Stanescu


eu nu pot sta de vorba cu oameni ce amesteca o simpla unda generata de un oscilator cu "aparitia" unei "particule" venite cumva din alt univers- dimensiune .
Nu este vorba de o unda generata de un oscilator.
Eu am mai argumentat pe undeva, ca daca campul electric si cel magnetic sunt simultan in maxim si simultan in zero, inseamna ca nu se naste unul din altul prin conversia succesiva a energiei. Daca asta este dovedit experimental, in unda care s-a desprins de antena, inseamna ca in vid nu mai functioneaza mecanismul undelor. Adica un camp nu se mai naste prin inductie, din variatia celuilalt si ca deci avem doar un relief electromagnetic care luneca hidrodinamic prin spatiu, cu viteza uniform rectilinie. Dar nu mi-ati raspuns la chestiunea, pe care o repet acum. Informatia asupra duratei fotonului, este sau nu este continuta in constanta de actiune, in h?

IACOB DUMITRU
15 Ian 2021 12:50


Am spus ca fotonul nu poate fi descoperit in mod direct, pe baza de experiment si nici pe baza de finantare puternica.

Domnule Adrian, raspunsul la intrebarea dumneavoastra este categoric DA, cu urmatoarele mentiuni:
- nu ma refer la constanta aleasa prin consens, formala;
- actiunile minime, elementare cu putinta nu sunt si nici nu pot fi perfect delimitate in spatiu si timp, ele tind prin insiruire sistematica spre o anumita valoare, este mai aproape de aceasta valoare in masura in care raza de curbura a ctiunii unitare efective, la un moment, este mai mare.
Deci exista o legatura directa intre actiunea elementara efectiva si lungimea de unda, implicit perioada sa.
Chiar daca exista aceasta legatura, determinarea, constatarea nu o puteti face pe un singur instantaneu, este nevoie de insiruire, de intreaga secventa si implicit de un timp mai larg al observatiei.

gheorghe adrian
15 Ian 2021 15:35


Dl Iacob
Eu am insistat cu aceasta intrebare fiindca acesta a fost rationamentul de la care am plecat in descifrarea sensului fizic al constantei de actiune. Cautand durata fotonului, in ecuatiile energetice ale anihilarii electronului, am gasit si alte constante sau cuante: de tensiune, de masa, de energie, de impuls. Si am gasit ca factorul electric  k  este adimensional. De unde decurge ca si permitivitatea electrica a vidului este un adimensional. Si de aici a rezultat ca h-ul, cuanta de actiune este data de produsul intre energia continuta intro singura unda a fotonului oarecare si durata fotonului.  Fiindca avem in formula energiei produsul  [(Qe/Re)*(Qe/Tfae)*k.Tfae], in care numai k este adimensional si ar fi exact numarul de unde (de 9 miliarde) componente ale fotonului gama electronic. Asta ar fi sensul fizic al cuantei de actiune. Si asa ceva nu este scris in manuale.

IACOB DUMITRU
15 Ian 2021 16:31


In principiu DA, dar:
- vidul absolut, omogenitatea perfecta este o himera, un deziderat irealizabil;
- fiind vorba de un spatiu absolut neuniform, fiecare locatie iti ofera alte si alte conditii, caz in care vom avea in realitate campuri si implicit variabile, parametrii fizici.

gheorghe adrian
16 Ian 2021 10:08


dl Iacob
Am inteles ca afirmati hotarat ca informatia asupra duratei fotonului, este, fara niciun dubiu, continuta in constanta de actiune. Si admitand acest fapt, trebuie iimplicit sa admitem ca h-ul este compus din mai multe constante. Eu ma asteptam la o opinie, tot asa transanta, de la dl Stanescu. Dar vad ca dumnealui nu se pronunta. Nu stiu daca admite sau nu aceasta idee. Eu am vrut, cu aceste postari, sa ii arat lui rbrtgmn ca toate constantele fizice au o semnificatie fizica exacta. In acest context se inscrie si constanta de actiune, pe baza careia s-a edificat un capitol insemnat din fizica. In postarea cu relatia energetica, scrisa de mine, se poate scrie: [(k*Qe^2/Re)*Tfae*Ffae]=h*Ffae, care este exact legea lui Planc. Lege care da energia unui foton, in functie de frecventa lui. In cazul acesta este vorba de frecventa fotonului gama de la anihilarea electronului Ffae.

Stanescu Octavian
16 Ian 2021 11:29


toata teoria acestui "foton"  este falsa parca oameni fara creier au preluat pe surse .  unde dracu este amplitudinea ??   nu exista ?? ca frecventa este exista dar e functie de viteza observatorului daca te misti rapid  si in spate de bate o lanterna cu X  e posibil de la raze x  sa ajungi la unda radio pe spatele tau   :lol:

2SKY
16 Ian 2021 16:37


Flux luminos , fotonii de inalta energie , Chiar telescopul este un amplificator de lumina .

gheorghe adrian
16 Ian 2021 18:13


Dl Stanescu

Nu exista foton decat ca un semn pe hartie asemenea "radicalului" sau"egal"
...unde dracu este amplitudinea ?? nu exista ?? ca frecventa este exista dar e functie de viteza observatorului...
Nu ma asteptam de la dumneata, la asemenea nihilisme. Stie toata lumea ca radiatia e-m emisa de sursele naturale este discontinua, este atomizata si ca fotonul este un atom de radiatie, este o cuanta de energie. Fotonul a fost descoperit implicit cand a fost descoperita constanta de actiune. Fiindca o cuanta h se aplica numai unui foton. Descoperire care a permis explicarea tuturor aspectelor energiei radiatiei.  Nu te-am suspectat nicio data de ignoranta. Dar cum poti sa spui ca nu este data amplitudinea, cand sunt date in relatie si amplitudinea de tensiune si amplitudinea de curent si durata fotonului. Produsul lor face exact energia fotonului data de legea lui Planc, in cazul fotonului gama electronic. In cazul unui foton oarecare, amplitudinea curentului este data de raportul  Qe/Tf, iar numarul de unde al fotonului oarecare, este dat de relatia  Nluv=k*(Ff/Ffae). Ampliutudinea de tensiune este aceeasi  Ufv=Qe/Re.

Stanescu Octavian
16 Ian 2021 19:56


nu-s matematician si nici pasionat de matematica . dar energia fotonului o vad in formula  frecventa inmultit cu constanta lui Plank     .  eu nu vad de unde apare amplitudinea undei in constanta asta a lui plank .     eu pot genera o oscilatie cu o  singura perioada T   cu amplitudine mare cat vreau eu .  si care unde e fotonul are si o pielita fina ?

gheorghe adrian
16 Ian 2021 20:56


Dl Stanescu

Si relatia [(k*Qe^2/Re)] este tot energie, este energia potentiala a electronului, a sarcinii electrice elementare  Qe  la distanta de o raza a electronului  Re. Aceasta energie inmultita cu perioada fotonului gama electronic,  Tfae,  da exact constanta de actiune h. Care inmultita cu frecventa fotonului gama electronic  Ffae,  da exact energia fotonului gama electronic. Si formula energiei fotonului gama electronic, am aratat ca se poate descompune in componente si se poate scrie ca produs intre tensiune, curent si durata.

Stanescu Octavian
16 Ian 2021 23:36


dar de ce sa fac eu teoria din emisia gama . daca exista foton el trebuie sa functioneze pe tot spectru incepand de la  unda de 1 Hz pana cat se poate in sus gama si ce o mai fi .  hai sa vedem o antena ce radiaza propaga unda de la un oscilator  30 M Hz   lungime de unda 10m . in ce directie pleaca fotonii daca-s mai multi . antena e o vergea perpendiculara pe supraf pamantului lunga de 5m  Lamda /2 .  se umfla cumva ca un balon in jurul antenei un foton mare ? :lol:

IACOB DUMITRU
17 Ian 2021 09:47


dl Iacob
Am inteles ca afirmati hotarat ca informatia asupra duratei fotonului, este, fara niciun dubiu, continuta in constanta de actiune. Si admitand acest fapt, trebuie iimplicit sa admitem ca h-ul este compus din mai multe constante.

dl Adrian

Spatiul fizic este un cumul de planuri posibile ale informatiei, ale observatiei.
In fundal, sa ii zicem un asa-zis plan zero al observatiei, fotonul, repet FOTONUL, nu se divide si implicit nu isi impartaseste cu nimeni trairile sale intime. 
In general, reperele fizice sunt si observatori, in particular, fotonul este propriul observator, un patologic narcisist.
Dumneavoastra faceti referire la alte planuri ale observatiei.
Chiar si asa, spatiul fizic este un cumul de actiuni, de evenimente etc. 
Intotdeauna actiunile fizice sunt integrate in secvente largi de actiuni.
Scoase din secventa, scoase din context, actiunile pot pierde semnificativ din inteles.
Practic fiecare actiune are un inteles, contine o informatie coerenta.
Pe secventa, actiunile elementare exista si se deosebesc intre ele, ocupa un volum cu o valoare ce tinde spre o valoare, spre o constanta.
In concluzie;
In spatiul fizic si implicit in spatiul curb, actiunile elementare se deosebesc intre ele prin marimea razelor de curbura etalate.

gheorghe adrian
17 Ian 2021 16:19


Dl Stanescu

Legea lui Planc si implicit cuanta de actiune, sunt aplicabile doar la radiatia discontinua a surselor naturale. Si deci nu se poate aplica la sursele artificiale, cu emisie de radiatie continua. Presupun ca la frecvente mai mici de 10^12 Hz, formula lui Planc nu mai este aplicabila. In cazul anihilarii electronului, sunt cunoscuti toti termenii din ecuatia energetica. Si asta permite sa fie determinati usor toti parametri fizici ai fotonului. Presupun ca din coroborarea termenilor din formula, cuantei de actiune, se poate determina frecventa de la care incepe cuantificarea radiatiei. In structura constantei avem cuanta de tensiune si cuanta de timp (durata fotonului), cuanta de masa si energia unei singure unde, care raman constante. Iar curentul fotonului, perioada fotonului si numarul de unde, din trenul fotonului sunt variabile.

IACOB DUMITRU
18 Ian 2021 16:07


In general, sursele naturale emit accidental.
In general, sursele naturale ascund stari, miscari ce nu necesita a fi intretinute, armonizate, relativ stabile in timp, cu o repetabilitate bine conturata, cu o perioada a actiunii bine definita, legiferata.

Stanescu Octavian
18 Ian 2021 17:15


he he  pai emit mereu linia Hidrogen 21 cm 1420.4 MHz  microunde  radiatia de fond 1.9mm   160 G hz .si tot ce vedem soare stele . baga de toate .

IACOB DUMITRU
18 Ian 2021 17:44


Baga, peste zeci de mii de ani baga din preaplinul lor, durata mare de activitate incat sa le putem considera relativ stabile.