-----------------------------------
turlea.cosmin
17 Mar 2021 00:55

Intes-Micro Alter-V 150/1500mm
Buna seara,

Vreau sa cumpar telescopul din titlu.Problema este ca nu gasesc prea multe detalii despre el. Stie cineva ceva despre telescop?
Multumesc!

Erwin
17 Mar 2021 08:56


Dacă este second hand, în stare bună &#537;i îl po&#539;i ob&#539;ine la un pre&#539; decent eu zic să îl iei. Optica rusească este foarte bună iar construc&#539;ia mecanică irepro&#537;abilă. Nu vei găsi unul chinezesc, indiferent de marcă, la fel de bun, nou să fie. Desigur, condi&#539;ia este să nu fi fost scăpat pe jos, deformat tubul sau să aibă alte probleme mecanice iremediabile. Colimarea nu este o problemă la mak-cass, toate suprafe&#539;ele fiind sferice.

saiph
17 Mar 2021 09:17


Am avut unul, acum mai bine de zece ani :) Desi parca era M-603 al meu. 
Ce pot spune e ca inca mi-a ramas gandul la el. Calitatea imaginilor oferite de Alter nu prea am regasit-o la celelalte telescoape pe care le-am tot avut.  L-am dat numai din cauza "febrei aperturii", altfel, n-am avut ce cusur sa-i gasesc. E construit foarte bine, robust ca un tanculet :D iar designul optic unic este cat se poate de versatil, cu un reducer adecvat (0.55x) il poti transforma intr-o unealta buna pt foto deep sky.
Deci, daca prinzi vreo oferta, nu ezita.

turlea.cosmin
17 Mar 2021 09:44


Salut,
Arata bine din poze. Mai jos de 1800lei nu il lasa. Acum nu stiu daca e o afacere buna. Voi ce credeti?

tudor
17 Mar 2021 10:22


Poate ajuta putin si topicul asta!
https://www.cloudynights.com/topic/290481-intes-micro-alter-150-f10-maksutov-cassegrain/

Pare un instrument foarte bun numai daca este in conditie buna!

turlea.cosmin
17 Mar 2021 10:49


Salut Tudor,

Am citit postul aseara, si cam tot ce am gasit si pe alte forumuri si toti il laudau. Acum problema este ca nu prea pot sa i fac un test inainte sa il cumpar. Cea ce ma nelinisteste.iar vanzatorul nu este in masura sa ma lamureasca neffiind pasionat sau sa aiba vreun habar.

Cateva poze...

turlea.cosmin
17 Mar 2021 12:07


Din toate pozele trimise de vanzator, eu tot nu vad focalizarorul. Cum as putea focaliza la schimbarea ocularelor.?

tudor
17 Mar 2021 12:07


Eu zic sa-l intrebi daca vede ceva "ceata" pe elementele optice din interiorul lui (adica mult fungus) cu lanterna de la telefon. Daca zice ca este curat, atunci "apasa pe tragaci!" :) Eu asa as fi procedat daca eram in locul tau!

Focusul s-ar putea sa fie prin invartirea tubului prismei in care intra ocularul.

turlea.cosmin
17 Mar 2021 12:27


In afara topicului: se pare ca un coleg de al nostru de pe forum la vederea pozelor postate de mine  a incercat sa influenteze vanzatorul ba chiar sa il cumpere. RUSINE. Asa ceva nu se face... Am crezut ca suntem o comunitate mica si unita. Oamenii cu principii si educati. Dar se pare ca nu. Din cauza acestor oameni sa zic bisnitari, noi restul nu ne putem bucura de pasiunea noastra. Si nu este prima oara cand vad asta aici.

gpaunescu
17 Mar 2021 17:00


In afara topicului: se pare ca un coleg de al nostru de pe forum la vederea pozelor postate de mine  a incercat sa influenteze vanzatorul ba chiar sa il cumpere. RUSINE. Asa ceva nu se face... Am crezut ca suntem o comunitate mica si unita. Oamenii cu principii si educati. Dar se pare ca nu. Din cauza acestor oameni sa zic bisnitari, noi restul nu ne putem bucura de pasiunea noastra. Si nu este prima oara cand vad asta aici.

foarte urat.

MariusP
17 Mar 2021 20:50


se pare ca un coleg de al nostru de pe forum la vederea pozelor postate de mine  a incercat sa influenteze vanzatorul ba chiar sa il cumpere.Daca-l stii, fa-i numele public. Nu stiu ce s-ar putea face altceva.
Sper ca nu ti-a afectat intentiile de achizitie a instrumentului.  :(

Din cauza acestor oameni sa zic bisnitari, noi restul nu ne putem bucura de pasiunea noastra. Si nu este prima oara cand vad asta aici.In orice domeniu unde e rost de facut bani, apar "pasionatii" de profit, care nu tin cont de nimic.

turlea.cosmin
17 Mar 2021 21:27


Din pacate, vanzatorul nu a vrut sa mi divulge numele ci doar ca este din Roman. Dar sper sa citeasca acest post si sa fie mai cu bun simt pe viitor si sa se gandeasca de 2 ori inainte sa actioneze.Din fericire am cumaparat telescopul. Astept sa vina si sa il testez. Ma simt ca de Craciun cand eram mic &#128522;.

gpaunescu
17 Mar 2021 21:34


Te rog sa ne spui si noua dupa ce il testezi; m-am uitat si eu pe forumuri si am vazut numai lucruri bune despre marca asta.
Chiar sunt curios.

turlea.cosmin
17 Mar 2021 21:36


Cu siguranta o sa revin cu cateva pareri, dar numai sa vina vremea buna, ca de 2 saptamani numai asa a fost. Parerile bune asupra telescopului m au facut sa il cumpar.

MariusP
17 Mar 2021 21:55


Din fericire am cumaparat telescopul. Astept sa vina si sa il testez. Ma simt ca de Craciun cand eram mic &#128522;.
Felicitari si sa-l folosesti cu multa placere!
Din pacate, achizitia ta va face ca vremea rea sa continue!  :lol:  :lol:

gpaunescu
17 Mar 2021 22:31


Din pacate, achizitia ta va face ca vremea rea sa continue!  :lol:  :lol:

Foarte adevarat; si mie mi-a venit camera azi si surpriza: abia spre sfarsitul saptamanii viitoare se anunta ceva cer senin. Pana atunci numai nori.  :(  :(  :(

turlea.cosmin
18 Mar 2021 00:04


Multumesc mult MariusP. Dar mai dureaza putin si sigur trece vremea rea,mai ales cand o vedea noul meu teleacop &#128513;

Erwin
18 Mar 2021 09:10


Felicitări! 

Poate luăm &#537;i noi o pauză de la pandemia asta infinită &#537;i recuperăm timpul pierdut organizând o tabără na&#539;ională, fie la Lisa fie în altă parte. Ca să ne putem uita prin el &#537;i să ne convingem de ceea ce am afirmat. 

Spor &#537;i cer senin!

tudor
18 Mar 2021 10:08


Sa-l botezam "turleascop"  :lol:  ....si sa-l folosesti sanatos!

turlea.cosmin
18 Mar 2021 11:20


Erwin, astept cu nerabdare acea tabara nationala, numai sa gasim o locatie buna si avantajoasa pt toata lumea.

Tudor daca tot ai botezat telescopul trebuie sa fi si nasul &#128513;, asa ca o sa i facem botezul probabil la intalnirea nationala daca reusim sa ne strangem.

Stanescu Octavian
18 Mar 2021 15:27


Sa ai rabdare cu acomodare termica  . am avut in mana un intes de 180mm si in prima jumatate de ora in bancul de test arata totul rau sfericitate mare . jumate de ora cel putin trebuie lasat afara pana la observatii.

turlea.cosmin
18 Mar 2021 15:46


Multumesc pentru sfat ,citisem undeva de acest lucru,dar nu spunea  cat timp trebuie lasat la acomodat.

tudor
18 Mar 2021 17:04


...
Tudor daca tot ai botezat telescopul trebuie sa fi si nasul &#128513;, asa ca o sa i facem botezul probabil la intalnirea nationala daca reusim sa ne strangem.

Sper atunci sa ne vedem la "botez"  :lol:

bbmlk
19 Mar 2021 10:08

Intes - micro Mak
Salutare

Nu stiu daca este vb despre acelasi tub dar eu am intrat in posesia unui Intes Mak 150/1500 din 2001.
O constructie robusta,tipic ruseasca.Foarte bine intretinut.Optica pare impecabila pana la proba contrarie cand voi putea iesi sa il testez.Focuserul este unul extern (atasez foto) Singura mea problema este ca ii lipseste piggyback. Orice sfat in privinta asta de la cei cu mai multa experienta,este binevenit.Multumesc.

Cer senin !

turlea.cosmin
19 Mar 2021 12:31


Pune poza cu minunatia de Intes sa o admiram si noi.

bbmlk
19 Mar 2021 14:11


"Noi" ? Care noi? Suna usor tendentios.No offence.

Pune poza cu minunatia de Intes sa o admiram si noi.

Pai ' mneatale ai indus in eroare "audienta" 

Prima poza postata de Dvs este preluata de pe net (Alter T) ,mai apoi pozele reale.Urmatoarele poze sunt cele reale.Am fost personal si am ridicat tubul. Haideti sa nu mai confundam "mancarimea" cu " mancarica" No offence !

Multa sanatate si,
Cer senin !

Florin Bordeianu
19 Mar 2021 15:19


Ce sa intelegem noi de-aici? Cand 2 se bat al treilea castiga?Este vorba de acelasi telescop???

MariusP
19 Mar 2021 16:37


Eu zic s-o lăsa&#539;i baltă &#537;i să vă bucura&#539;i de instrumente. Pare că-i vorba de doua Intes Micro diferite pentru că &#537;i turlea.cosmin a zis ca l-a cumpărat.

Florin Bordeianu
19 Mar 2021 16:43


Pai asta e beleaua, nu a mai apucat sa il cumpere, i-a fost "suflat" de sub nas.
Omul s-a dus cu bani mai multi si l-a luat de la vanzator direct de-acasa.

turlea.cosmin
19 Mar 2021 16:45


Este vorba de acelasi telescop,numai ca vanzatorul m a mintit ca la pus la curier,dar se pare ca a intervenit altcineva.

bbmlk
19 Mar 2021 17:20


Eu nu am "suflat" nimic si nu sunt nici din Roman ! L-am cumparat de pe OLX.Abia azi,cautand piggyback am vazut discutiile de pe forum si de aceea am intervenit.

https://www.olx.ro/d/oferta/telescop-astronomic-zoom-extrem-IDeGJgv.html

Cer senin!

saiph
19 Mar 2021 18:12


cred ca cineva nu s-a uitat cu atentie si a crezut ca n-a stiut :) nu e acelasi model de telescop

turlea.cosmin
19 Mar 2021 18:16


Greseala mea ,ca nu am gasit o poza cu telescopul  in cauza,dar asta nu scuza lipsa de respect si comentariile rautacioase ale lui bbmlk.

turlea.cosmin
19 Mar 2021 18:49


cred ca cineva nu s-a uitat cu atentie si a crezut ca n-a stiut :) nu e acelasi model de telescop


Saiph la ce te referi ca nu am inteles. &#128522;

saiph
19 Mar 2021 19:11


Stai, ca inca se analizeaza :)
Subiectul topicului si prima poza se refera la un model de telescop.
Poza lui bbmlk si una din pozele pe care le-ai postat si tu ulterior (desi e foarte neclara - abia dupa ce am mai procesat-o un pic, a reiesit ceea ce trebuia sa se regaseasca si in titlu si in postarea ta initiala) indica un alt model, despre care postarea ta initiala nu mentioneaza. Desi, par totusi sa fie unul si acelasi, doar ca poza aleasa in prima instanta a fost incorecta.
Ramane sa stabilim daca instrumentul care acum a ajuns la bbmlk este acelasi cu cel la care te refereai tu de fapt, si daca mai este si o a treia persoana (cea din Roman), tot de la noi de pe forum.
Cunosc foarte bine, pe propria piele, cum e sa-ti sufle altcineva telescopul de pe "taraba", tocmai de aceea as fi foarte tentat sa zic ca dupa identificare, userul respectiv va fi pus sub monitorizare. Dar decizia nu-mi apartine in totalitate, asa ca vom vedea care va fi urmarea.
Oricum, imi pare rau ca nu s-a concretizat intentia ta de cumparare.

turlea.cosmin
19 Mar 2021 19:34


Multumesc de intelegere Saiph,

Intr-adevar in  titlul postarii dar si prima poza postata  este un alt model de telescop (alter-t),deoarece la momentul respectiv pe online nu am gasit altceva.Pe 17 Martie mi-a trimis pozele cu el pe whatsapp si atunci am vazut ca este un alter-v,urmand sa imi trimita si telescopul pe curier si atunci a dezactivat si anuntul de pe olx ca am verificat.

Telescopul este acelasi ,pentru ca azi am contactat vanzatorul si mi a zis ca a venit cineva la el tocmai de la Bucuresti si la cumparat cu 2500 lei.Exact ce declara in postare bbmlk.

Florin Bordeianu
19 Mar 2021 19:44


Va lamuresc imediat,persoana din Roman sunt eu,am fost prima persoana care a contactat vanzatorul telescopului,am stabilit un pret,i-am trimis datele pentru expediere,dar dupa aia la jumatate de ora a intrat in legatura cu cosmin care i-a spus un pret mai mare,desi vanzatorul batuse palma cu mine, in fine,bbmlk a facut pasul cel mare , a mers direct acasa la vanzator si i-a oferit mai mult decat ceruse pe olx, acesta a cedat si a acceptat banii oferiti, mai ales ca nu mai trebuia trimis prin curier.
Stiu asta pentru ca azi l-am sunat pe vanzator sa-l intreb si eu din curiozitate ce s-a intamplat.
Si omul a recunoscut ca a obtinut un pret bun de la bbmlk care este fericitul detinator.
The End

turlea.cosmin
19 Mar 2021 20:00


Vreau sa imi cer scuze fata de Florin Bordeianu,se pare ca vanzatorul s a tot jucat cu noi si am facut afirmatii bazate pe spusele vanzatorului.Cand am deschis aceasta postare eu nu stiam de Intentiile lui Florin .

saiph
19 Mar 2021 20:02


Pai.... ma bucur ca s-a lamurilt misterul. 
Sper ca fiecare a invatat cate ceva din toata aventura/tranzactia asta. 
In conditiile astea, fiecare pe loc-repaus. Sper sa nu tineti multa vreme suparare unul pe celalalt. In definitiv, poate pt fiecare vine la un moment dat ocazia potrivita. Spun asta, pt ca de fiecare data cand mi s-a intamplat mie, alternativa a fost suficient de favorabila, cat sa indulceasca amarul lasat de esecul tranzactiei anterioare.
Spor!

MariusP
19 Mar 2021 20:03


Am redenumit topicul, l-am mutat de la "" la "", fiind vorba mai mult de achizitie decat de o discutie despre telescop si apoi l-am inchis considerand ca s-a lamurit ce era de lamurit.
Daca mai considerati ca mai e nevoie de vreo replica, scrieti-mi pe PM si vedem ce-i de facut.