-----------------------------------
dmtr69
11 Apr 2021 19:10

M51_LRGB
Salut!

Ultimele doua nopti au fost bune pentru poze- Luna noua, fara nori ( toata noaptea! ) si cu seeing bunicel.  Am incercat de mai multe ori in acest sezon o captura pentru aceasta galaxie dar fara rezultate bune (fie captura intrerupta de nori, fie seeing slab). De data asta am optat pentru captura LRGB, cu toate complicatiile inerente ( schimbare filtre si procesare mai laborioasa). Am strans in total 12h36m expunere ( aproape 8 ore luminanta si cate 1h30m fiecare culoare.
As fi vrut detalii mai bune, dar cred ca am prea multe pretentii de la newtonul meu. Poate ca vreodata voi reusi sa o pozez cu RC8-ul.

jimao22
12 Apr 2021 21:57


Mie mi se pare de poveste! Mai buna decat orice M51 scos de mine vreodata... Esti modest, asta imi place la tine!

dmtr69
13 Apr 2021 10:09


Multumesc Cristi. Mi-ar fi placut sa am mai mult rosu in brate( regiuni cu nebuloase de emisie). Cred ca erau necesare mai multe ore de expunere pentru canalul R (camera probabil fiind mai putin sensibila aici), sau si mai bine, vreo doua ore de Ha. Ramane de testat.

Alexandru Claudiu
30 Aug 2021 19:26


Exceptionala imaginea !!! Anul acesta am fotografiat si eu prima data aceasta galaxie cu aparatura mediocra (DSLR, teleobiectiv etc.). Imaginea mea este o gluma pe langa aceasta ... Putem afla cateva detalii, cum ar fi ce focala are telescopul utilizat pentru aceasta captura sau ce camera dedicata a fost utilizata ? Multumesc.

dmtr69
31 Aug 2021 08:46


Multumesc. Setup: newton SW 150/750PDS cu corector GPU, ASI1600MMPro, filtre RGB Baader+ IDAS LPS D1 in loc de filtrul L. Anul viitor sper sa adaug si Ha.

dmtr69
08 Feb 2022 17:28


Am strans doar o jumatate de ora de Ha(6x5m), doar cat sa condimenteze putin imaginea. Am crescut putin si contrastul in bratele galaxiei (HDR).

metalgibson
08 Feb 2022 22:03


Extraordinara poza ,munca ,straduinta si chin ! 

Am enumarat 9 galaxii minuscule in poza ta ! cind ma uit la o poza mereu ma pun sa privesc fiecare milimetru si sa fantezez cit este de mare universul, "iata ce de mult as vrea la steau ceea ,apoi la aceea ,apoi la aceea care deabea se vede, iar aflinduma acolo voi vedea inca stele mai indepartate care nu se vad in poza si asa la infinit.
Probabil fiecare stea are planete si cine stie cite forme de vieti pot fi linga fiecare stea , imi place sa ma scufund sa plutesc in fiecare imagine . Iar cite galaxii si stele pot fi ascunse dupa Galaxia care tu ai pozat-o? nimeni nu va afla.Pina cind omenirea nu va ajunge la calatorie spatiale intre galaxii cu tehnologii warp.

GunDALF
08 Feb 2022 22:33


Intr-adevar, dumnealui are unele dintre cele mai bune imagini vazute de mine pe acest forum, capturate (cu un setup aproape modest) si procesate de un roman, nu vorbesc de alte exemple date de cineva de pe nu stiu ce site-uri.
Intr-un fel il invidiez (in sensul bun al cuvantului, ca nu-s pizmas, pacatele mele!) pentru dedicarea de care da dovada, pentru timpul de care dispune, dar si pentru locul de unde isi achizitioneaza imaginile. 
Bravo, domnule!  :wink:

Alexandru Claudiu
08 Feb 2022 22:53


Exceptionala imaginea! 
Intr-adevar, unele dintre cele mai bune fotografii postate in acest forum si nu doar aici ... 
 
Recunosc ca mi-as dori sa ajung la acest nivel ...

dmtr69
09 Feb 2022 14:23


Multumesc domnilor. Sunt sigur ca se poate si mai bine, atat in privinta materialului brut(mai multe cadre si mai bune), cat si in privinta procesarii. 
In ultima revista S&T (dec-ian) este un articol "Astro-Expo 2021"- cu cateva poze superbe ale unui timisorean, Alexandru Babiuc. Pozele sale rivalizeaza cu cele ale profesionistilor straini, chiar daca are un setup modest. Din pacate, nu cred ca este un membru al forumului nostru.
Cer senin!

MariusP
09 Feb 2022 15:18


In ultima revista S&T (dec-ian) este un articol "Astro-Expo 2021"- cu cateva poze superbe ale unui timisorean, Alexandru Babiuc. Pozele sale rivalizeaza cu cele ale profesionistilor straini, chiar daca are un setup modest. Din pacate, nu cred ca este un membru al forumului nostru.
Alexandru Babiuc este si la noi inca din 2015, "", dar aici activeaza doar la Bazar...  :(

valy
09 Feb 2022 16:26


..dar aici activeaza doar la Bazar...  :(Eee, lasa ca e bun si asa, ca a pus o poza defecta cu un device posibil defect care arata cum as vrea eu sa arate pozele mele daca m-as apuca de astrofoto :)
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=212638&highlight=#212639

In fine, revenind la topic, am savurat poza, galaxiile acelea mici si multe sunt un deliciu! Si chiar mai mult decat minigalaxiile, imi plac si stelele, si cele mari si cele mici.

MariusP
09 Feb 2022 16:58


Unimap-ul gaseste nu mai putin de 147 obiecte Deep Sky (galaxii) si stele pana la magnitudinea 22.4...  :shock:

valy
09 Feb 2022 17:33


Unimap-ul gaseste nu mai putin de 147 obiecte Deep Sky (galaxii) si stele pana la magnitudinea 22.4...  :shock:Da, dar X-Ray/Gamma zero, Supernovas zero, mai e de lucru pe partea asta  :wink:

alexme
12 Feb 2022 21:08


Eh, forumul de la noi e si destul de invechit, uneori merge bine, alteori abia abia, nici nu permite imagini incarcate la dimensiunea originala.
Am incercat mai demult sa-mi schimb adresa de email la utilizator asa ca mi-a fost dezactivat contul pentru 1-2 ani.

Exista locuri unde pot posta cu mai multa usurinta asa ca prefer sa o fac acolo.

Probabil nici comunitatea din Romania nu e atat de mare incat sa merite o investitie mai serioasa de timp/infrastructura pentru un forum mai bun.

Pana una-alta, mai vand uneori, dar mai ales cumpar de pe forum ce mai gasesc de interes.
Si ma si uit uneori la poze, apoi la fel zic si eu, pacat ca nu le vad pe unele si in alta parte :)

Am observat pozele lui Marius si arata foarte bine, tot mai bine.

GunDALF
12 Feb 2022 21:27


Eh, forumul de la noi e si destul de invechit, uneori merge bine, alteori abia abia, nici nu permite imagini incarcate la dimensiunea originala.

Cand am spus eu asta, mai-mai sa fiu ban-at.  :lol:  :lol:  :lol:

alexme
12 Feb 2022 22:06



Cand am spus eu asta, mai-mai sa fiu ban-at.  :lol:  :lol:  :lol:

Asta cred ca ar fi o problema in cazul in care cineva ar lua remarca in mod personal, dar nu cred sa fie cazul. Poate mai degraba ca suntem off topic.

E cerere si oferta.

Daca cineva isi doreste un forum mai bun decat cel gratuit, nu are decat :)

dmtr69
04 Mar 2023 19:51


In lunile astea de "somaj" fortat de vreme, m-am apucat de niste video-tutoriale pentru PI (Adam Block- Fundamentals). Sunt peste 200 de clipuri care aprofundeaza cunostintele de baza pentru PI. 
 Am incercat sa aplic noile instrumente (SpectroPhotographicColorCalibration, BlurXTerminator, NoiseXTerminator) pe imaginea de anul trecut cu M51.  (As fi vrut sa mai trag niste Ha (am avut doar 6 cadre de 5 minute), poate ca voi avea ocazia pana luna viitore).
 Cred ca poza a iesit ceva mai bine, atat le detalii, cat si in culori mai naturale.

sternchen
05 Mar 2023 15:51


A ie&#537;it deosebit de bine   :)