-----------------------------------
sorini
12 Apr 2021 15:02

Vistek eco267
Salutare colegi,
Am intrat in posesia acestei camere: https://www.svs-vistek.com/en/industrial-cameras/svs-camera-detail.php?id=eco267MVGE si am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi folosita pt astrofoto.
Chiar daca iesirea este numai pe LAN, conversia la USB cred ca este posibila (nu sunt convins, pt ca softul o cauta pe portul LAN). Ceilalti parametrii (castig, sensibilitate, banda de trecere, etc) o fac utilizabila?
Multumesc,

Erwin
12 Apr 2021 20:46


Interesantă cameră. Ne putem orienta după senzor, există o cameră astro care îl are:
[url=https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p4678_Astrolumina-ALccdIMG1SF-color-camera--cooled-Sony-HAD-ICX267AL.html]Astrolumnia
Mai sunt &#537;i altele cu acela&#537;i senzor dar depinde de firmware-ul producătorului cât de bine îl exploatează. 

Nu are sens să pierzi viteza cu un adaptor Ethernet-USB &#537;i să nu o recunoască driverul. Adaptoarele de acest tip existente sunt ca să te conectezi la re&#539;ea în lipsa unei plăci dedicate, nu cred că va fi transparent pentru driverul de la cameră. O legi direct prin re&#539;ea &#537;i asta este.

În specifica&#539;ii scrie că are &#537;i interfa&#539;ă serială RS232 &#537;i RS422 dar nu cred că sunt utilizabile pentru transmiterea imaginilor ci doar pentru comenzi.

sorini
12 Apr 2021 22:23


Multumesc Tavi, pt raspuns.
Nu am gasit (nu am inteles) caracteriaticile de eficienta, zgomot...
De asemenea, profan fiind, nu mi-e clar cu:
Pixel format / max	mono8, mono12 / 12 bit
Gain modes / max	manual, auto / 18 dB
Dynamic range (max)	56 dB
Am vazut camere, cam din aceeasi clasa, care au gain mult mai mare (60dB) sau e alta mancare de peste?

Erwin
13 Apr 2021 07:37


Mono 8 &#537;i 12 sunt 2 variante pentru numărul de nivele de gri ob&#539;inute (ADC-ul intern poate fi configurat astfel). Pe 8 bi&#539;i sunt mai pu&#539;ine nivele, a&#537;adar timpul de citire poate fi mai scurt = viteză mare. 

La Dynamic range probabil că se &#539;ine cont de răcire. O cameră CCD nerăcită are ceva mai mult zgomot decât una răcită. 

Eventual îi pui un element peltier &#537;i un radiator+ventilator extern ca să mai reduci temperatura. 

Mai degrabă mi-as face griji dacă are sau nu are driver în ASCOM? Cu ce soft vei lucra, o va recunoa&#537;te sau nu? Apoi nu î&#539;i rămâne decât să încerci. Dacă nu merge la planete o po&#539;i folosi drept cameră all-sky pentru meteori.