-----------------------------------
bulbulica
10 Mai 2021 16:48

Bine v-am gasit
Salut, Cristi ma numesc, sunt din Craiova si ma bucur ca am gasit un grup/forum cu romani care impart acest hobby. 

Amuzant sau nu, eu nu m-am uitat niciodata printr-un telescop sau printr-un binoclu (poate doar cele de jucarie sau proaste atunci cand eram mic). 

Cred ca mai bine de 2 luni m-am documentat ce sa cumpar pentru un buget de maxim 1500 lei si am reusit sa gasesc un "castigator" de care sunt foarte incantat si multumit atat pentru portabilitate cat si pentru spatiul mic pe care il ocupa. Am luat primul meu telescop (Skywatcher 130p) acum cateva saptamani si spre marele meu noroc primele 5-6 zile au fost mai mult cu nori si n-am vazut nimic (doar cateva observatii terestre si cum sa aliniez red dot finder-ul). Dupa o saptamana am reusit sa vad luna perfect si sa ma uit la stele. Pe 04.05 am reusit sa vad Saturn si Jupiter. Nu am cuvinte sa va zic in momentul cand le-am vazut pentru prima data... absolut superbe. Ne-am trezit (eu si prietena mea) pe la 4 dimineata ca sa le vedem atunci cand au format triunghiul isoscel cu luna (poza de mai jos). Prietena mea a ramas fascinata de Saturn si de inelele lui, eu raman multumit ca am vazut 3 luni galileene si Saturn decent cu o apertura atat de mica si din centrul orasului.

bulbulica
10 Mai 2021 16:53


Poza promisa (ca n-a vrut s-o adauge din prima pe forum)

gpaunescu
10 Mai 2021 18:18

Re: Bine v-am gasit
Am luat primul meu telescop (Skywatcher 130p) acum cateva saptamani si spre marele meu noroc primele 5-6 zile au fost mai mult cu nori si n-am vazut nimic (doar cateva observatii terestre si cum sa aliniez red dot finder-ul)..

Salut,

Abia acum o sa iti dai seama cat de multe nopti noroase sunt intr-un an. 

 :wink:   :lol:  :lol: