-----------------------------------
Andrei94
12 Iun 2021 13:15

Upgrade flextube 130p
Salut, 

Am un Skywatcher Flextube 130p si nu ma incanta foarte tare focalizatorul acestuia. Ma gandeam sa fac un upgrade cu: [url=https://telescop-expert.ro/microfocus-lacerta-helical_118567]Microfocus Lacerta Helical. Folosind un barlow x3 + oculator, focalizatorul original trebuie "desurubat" destul de mult pentru o imagine buna si e atasat de o bucata de plastic destul de slabuta. Se poate deforma de la greutate ? Credeti ca [url=https://telescop-expert.ro/microfocus-lacerta-helical_118567]Microfocus Lacerta Helical ar fi potrivit ?

De asemenea am incercat sa adaug banda fara adeziv pentru a face focalizarea mai fina, dar tot nu e ok.

Am gasit diverse turoriale pentru montarea unui focalizator Crayford, dar cred ca e un upgrade prea scump pentru acest telescop.

Erwin
12 Iun 2021 17:32


Eu am folosit acest tip de focuser la newtonianul D.Hinds 158/1240 cu foarte bune rezultate. Dar l-am luat de pe ebay, a fost mai ieftin ne-branduit. Singurul impediment ar fi că are cursa scurtă de numai 10mm. Trebuie să folose&#537;ti un prelungitor atunci când ai nevoie de a ie&#537;i mai mult din planul focal. 

Eu am făcut o placă din textolit pentru a adapta focalizatorul la tub &#537;i o flan&#537;ă filetată pe strung cu filetul T2 (M42x0.75) pentru a putea intercala inele prelungitoare pe acest filet în caz de nevoie.

dmtr69
13 Iun 2021 08:51


Si eu mi-am schimbat focuserul la un newton SW 114/500 cu un "heli" (avea unul R&P de plastic). Eu am vrut reglaj fin si blocare pentru astrofoto. Dar modelul luat pe ebay are surub de blocare pe partea mobila (piulita) si camera / ocularul ramane cu joc (se blocheaza doar filetul piulitei). Am mai luat unul de la TS pentru o luneta de ghidaj. acesta are surubul de blocare pe butuc si camera nu se mai misca.

Andrei94
15 Iun 2021 18:22


Multumesc