-----------------------------------
vaisiamar
07 Iul 2021 18:30

sfat laser pointer
Va salut,

In incercarile mele de a propavadui astronomia intre cunoscuti, m-am vazut nevoit sa arat cu degetul spre cer si ma gandesc sa cumpar un laser pointer pentru a simplifica lucrurile.

Cautarile s-au oprit la un laser verde tip 303. Poate sa fie prea puternic? Afecteaza adaptarea la intuneric? Sa merg pe unul clasic cu lumina rosie?

Multumesc, orice sfat e binevenit.

Armand Popa
07 Iul 2021 18:36


e bun modelul acesta. Il folosesc de mai multi ani. Cu laser rosu nu ai ce face pe post de pointer. Cu adaptarea la intuneric nu e problema, dar trebuie sa il folosesti cu foarte multa grija si responsabilitate!

tudor
08 Iul 2021 00:01


Si eu am fix modelul asta! E foarte bun! Dar pentru ca este foarte puternic trebuie sa-l folosesti cu mare grija doar la astronomie. Eu il tin inchis cu cheita si il deschid doar daca am ceva de aratat pe cer. Atentie la avioane sau elicoptere pentru ca poate orbi pilotul!!!

Erwin
08 Iul 2021 08:51


&#536;i eu îl am. Merge la ac&#539;iuni de popularizare, mai ales din ora&#537; când este multă lumină pentru că este destul de puternic. Dar la cer negru deranjează iar dacă e&#537;ti într-un grup mai mare dintre care unii fac astrofotografie e mai bine să-l la&#537;i deoparte. 

Aten&#539;ie la avioane! De&#537;i pare că raza nu bate până acolo, nu-l îndrepta&#539;i niciodată spre un avion, nu neapărat că orbe&#537;te pilo&#539;ii, dar îi deranjează/distrage &#537;i ei pot comunica la sol &#537;i să vină poli&#539;ia.

AstroAlex
18 Ian 2022 19:58


Salutare,

Functioneaza si la temperaturi scazute?

De ce intreb? Pentru ca eu am achizitionat unul(Laser pointer MEADE verde) pe care scria: temperatura de functionare = 25&#8304;C(asta am vazut dupa ce l-am primit, ca pe site nu scrie). Pe vremea asta afara aproape ca se stinge de tot. In casa, la caldura, isi revine...

Multumesc!

Cer senin!

PS: de unde l-ati achizitionat?

Remus Boldis
18 Ian 2022 20:02


Nu functioneaza, chiar si la 15 grade incepe sa scada in intensitate.

Erwin
19 Ian 2022 12:52


De obicei îl &#539;in într-un buzunar, pe lângă corp &#537;i atunci nu scade a&#537;a mult intensitatea. E de la cristalul care emite lumina verde fiind excitat de un laser IR cu mult mai puternic. Iar dacă e prea frig nici bateria nu mai dă curent destul.

ZAN
13 Feb 2022 01:18


https://tehnoelectric.ro/lanterne/988-09204-laser-pointer-verde.html
Putere 30mW cost 30 lei
Care e diferen&#539;a?
https://astromagazin.ro/diverse/10657-laser-pointer-meade-verde.html
Mai pu&#539;in de 5mW cost 200 lei 
Pre&#539; &#537;i marca sau doar pre&#539;?
Primul, cel ieftin are intensitatea luminoasă mai mare,mai puternică, sau cel pu&#539;in a&#537;a ar trebui să fie daca specifica&#539;ii tehnice sunt corecte
&#536;i costă 30 VS meade 200
Meade e certificat după standarde laser FDA , U.S.A. ,cel ieftin certificat după standarde probabil China, ambele fabricate probabil în China

Erwin
13 Feb 2022 08:39


Primul pe care l-am avut era chinezesc, foarte slab. Nu l-am comparat cu altele de firmă, n-am prea apucat să-l folosesc pentru că după scurt timp raza se întrerupea aproape de tot, fără legătură cu temperatura de afară. Dacă îl opream o vreme revenea pentru o secundă sau două. De aia l-am luat pe cel mare cu care nu am nicio problemă.