-----------------------------------
Serban
20 Apr 2008 15:59

noul Skywatcher &quot;Flex-tube&quot; Dobsonian
am citit ceva dragut pe cloudynights: http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/2287920/page/1/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1

sky
20 Apr 2008 20:00


foarte simpatice telescoapele  8) 
parca mi-as lua si eu o jucarie noua.
pe cand si la noi asemenea produse? :P

HoO_Germany
20 Apr 2008 20:22


Si la noi s-a discutat acest nouinstrument. 
Treaba este, ca in acest instrument inca nu implica multa experianta in constructie, ce inseamna ca telescopul, asa cum este construit, nu da multa stabilitate. Din cauza asta, acest instrument nu sta colimat bine. Astea sint primele informatii care le am primit, pe baza importorului acestor instrumente.
Totusi eu cred ca dupa prima "serie" care s-a construit si primele opinii populare de la uzetori, si aici o sa se faca schimburi si imbunetati acestui sistem, unde la sfarsit o sa fie o alternativa interesanta.

Serban
20 Apr 2008 22:25


in post zicea un tip ca l-o "zgaltait" un sfert de ora si o ramas colimat...

acuma... ma-ntreb si eu, ca cei de-acolo: cum faci sa-i stea bine panza aceea pe langa tije, ca sa nu fie triunghi?

in alta ordine de idei: in oras fiind, am vazut luna rasarind, si era IMENSA (urmand de cand am ajuns acasa 20 de minute de relaxare cu binoclul si o luna plina si frumoasa)

si in inca alta ordine de idei: luati aminte si minunati-va http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/2336442/page/1/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1/vc/1
 :mrgreen:  :shock:

HoO_Germany
21 Apr 2008 12:06


Eu personal nu am experientii cu acest instrument si nu pot zice nici ceva positiv sau negativ despre el. 
Eu am dat numai informatia mai departe, de care o am direct de la importeur.
Asa ca poate acest Dobson este asa cum zice persoana, si se poate zglati si ramane colimat, dar asta este subiectiv.

Serban
21 Apr 2008 15:11


imi place ca-i asa "strangibil" :) numa sa tina