-----------------------------------
dmtr69
16 Aug 2021 19:50

Tulip Nebula_SHO
Salut!
 Sh2-101, din Cygnus. O captura facuta in trei nopti, cu expunere totala de 16 ore si 10 minute (toate cadrele de 5 minute). Mi-ar fi prins bine macar inca o noapte de Ha, dar cu Luna in crestere, m-am gandit ca as adauga si zgomot in stiva. 
De regula eu prefer sa fac combinatia color in faza liniara, dar de data asta nu a mers. Prea slab semnalul la OIII si SII fata de Ha (care nici el nu este prea mare). Am intins stivele fara stele, le-am combinat, si apoi am adaugat o luminanta (Ha) cu stele.

dmtr69
15 Iun 2022 19:58


Am mai incercat o reprocesare. Poate ca anul asta o sa reusesc sa trag si RGB pentru stele.

valy
16 Iun 2022 09:37


Ne obisnuiesti cu niste standarde inalte si nu e bine, asta ca astrofotografi wannabe. Ca privitori ne rasfeti pur si simplu.

dmtr69
16 Iun 2022 14:18


Multumesc. De poza asta nu sunt prea multumit. Claritatea a fost mult mai slaba fata de cea avuta la Cygnus Wall sau Pelican, asa ca nebuloasele intunecate nu au detaliile dorite. Poate ca voi reusi sa trag din nou 5-6 ore de Ha (cea care da detaliile, folosita si ca luminanta pentru poza color), intr-o seara cu seeing bun.

valy
16 Iun 2022 14:37


Ce zici tu o fi valabil pentru coneseuri care stiu realitatile din teren. Eu ce observ e doar ca stelele sunt putin cam palide, mai stralucitoare este nebuloasa, in realitate cred ca nu e chiar asa.
Dar detaliile din nebuloasa sunt la nivel de pixel, ce poti sa iti doresti mai mult?! :)