-----------------------------------
robotractor
07 Oct 2021 00:04

NGC7000 North America Nebula
Nebuloasa America de Nord cu Nikkor 300mm F2.8D (1,7x teleconverter) =510mm/F4.8, filtru Optolong L-extreme, Nikon D750, 74 x 300'= 6h10min pe doua nopti. Procesat in PixInsight si ajustat un pic culorile in Luminar4.
Prima mea tentativa pe tinta asta, nu judecati prea aspru...

Nunai bine si cer senin.

dmtr69
07 Oct 2021 10:48


Nu-i rau deloc. Cum faci focalizarea? Ai masca Bahtinov sau cu zoom pe stea?
Mai incearca sa reduci vignetarea din colturi cu DBE -plaseaza tu punctele-esantion, cu grija sa eviti stelele si nebuloasa. Coma este mai greu de corectat.

robotractor
07 Oct 2021 12:58


Multumesc frumos, focalizarea o fac cu masca Bahtinov si dupa aceea am un colier facut de mone cu care blochez inelul de focus sa nu miste accidental iar vignettearea este artificiala am introdus-o eu in Luminar4 sa iasa un pic in evidenta subiectul, o pot scoate sau reduce nu-i problema, este un pic de coma dar nu cred ca deranjeaza foarte tare, este bine corectat obiectivul, fara teleconvertor este aproape perfect.

robotractor
07 Oct 2021 16:15


Acum ca m-am uitat mai atent intradevar vignette_ingul pare mai pronuntat in poza ce-am postat-o pe forum, pe cea originala apare mult mai estompat. Cea originala are rezolutie mai mare si vreo 27Mb asta are 800kb sa-u pierdut multe in tranzitie  :) , mai trebuie sa mai lucrez la ea, nu am aplicat deloc unsharp sau noise reduction in PixInsight etc&#8230;