-----------------------------------
combat2k
27 Dec 2021 17:33

Salutare!
Hei Comunitate!

Bine v-am gasit!

Cateva cuvinte despre mine, printr-o paranteza :-) fiimiu de 6 ani a facut un curs de introducere in astronomie si a devenit destul de pasionat ;-) A primit si un telescop (Telescop Opticon Perceptor EX 60/900, am vazut ca nu e cea mai fericita alegere, dar am zis sa incepem cu ceva mai moderat dpdv costuri.) de Craciun si cumva suntem destul de interesati in a afla mai multe lucruri.

Sarbatori fericite!

Cu stima,
Dan.

Mircea Pteancu
27 Dec 2021 19:52


Bine ai venit Dan !
Obiectele potrivite pentru copii sunt cele luminoase, spectaculoase cum ar fi Luna, Jupiter, Saturn, steaua dubla Gama din Andromeda, Pleiadele etc.
Pentru asa ceva, este potrivita luneta voastra.
Daca intampini dificultati poti fie sa deschizi un topic la sectiunea de ''Observatii astronomice-incepatori'' fie sa-mi scrii mesaj privat. Apesi pentru aceasta pe butonul ''pm'' din oricare mesaj al meu. 

Mircea

combat2k
28 Dec 2021 10:00


F multumesc pt primire, Mircea.

Matrixul
28 Dec 2021 18:10


Bine ai (ati) venit !

Mircea Pteancu
28 Dec 2021 23:16


Cu mare drag !

Te incurajez sa intretii interesul fiului tau pentru observatia astronomica, pentru Astronomie.
Inca imi mai amintesc cum materii care mi-ar fi parut sterile (Matematica, Fizica,Chimia), mi-au parut mai prietenoase deoarece au tangenta cu cercetarea astrilor.

Despre luneta 60mm: am participat la zeci de observatii publice. Obiectele ceresti slab luminoase nu sunt atractive, sunt chiar de evitat. 
Sunt suficiente obiecte luminoase si interesante si care se vad bine cu o luneta de 60mm. 
Ca sa te incurajez: am si eu mai multe lunete de 60mm, vezi atasamentele, le folosesc si nu vor pleca de la mine ... pana voi fi in aceasta lume.

Mircea

Erwin
29 Dec 2021 08:30


Bine ai venit!

Copilul a&#537;a de mic se va plictisi repede. Pentru astronomia observa&#539;ională este nevoie de enorm de multă răbdare ceea ce la vârsta asta nu prea există. Nu prea stau noaptea copiii să privească cerul, mai ales iarna pe frig, ne ceartă mămicile &#537;i bunicile de mâncăm ciorba rece o săptămână... De multe ori cerul e noros, vremea capricioasă ne face să ratăm evenimente mai speciale, dar nu avem încotro. 

Dacă nu e cer bun &#537;i n-avem voie afară noaptea/iarna, copilul poate învă&#539;a multe din filmele documentare (făcute special pentru copii, la un nivel de în&#539;elegere adecvat). Important este să-i fie men&#539;inut treaz interesul până va cre&#537;te mai mare &#537;i va în&#539;elege mai multe lucruri, asta înseamnă peste vreo 5-6 ani de-acum încolo. Altfel va găsi alte preocupări care-i vor da o satisfac&#539;ie imediată &#537;i va abandona astronomia. 

Dacă părin&#539;ii fac observa&#539;ii atunci &#537;i copilul va fi atras &#537;i va dori să vadă. Dacă părin&#539;ii citesc căr&#539;i în loc să se uite la tembelizor atunci &#537;i copiii vor face la fel. 

Succes &#537;i cer senin!