-----------------------------------
Alexandru Claudiu
18 Ian 2022 14:36

Andromeda - prima incercare
Salutare.

Asta este prima incercare pe care o consider cat de cat acceptabila. Anul trecut, in vara, a fost prima oara cand am fotografiat-o folosind o montura (cu un an in urma mai incercasem cu 85 mm dar fara montura si ma bucurasem ca macar o identificasem pe cer dupa multe incercari ...acela a fost pasul 0).

Imaginile sunt facute vara trecuta la Gradistea de Munte (Sarmizegetusa), cer Bortle 3.


Canon 7D (nemodificat), montura SkyGuider Pro, pe atunci nu faceam ghidaj.

38 LightFrames x 2 min, iso 3200

3 DarkFrames x 2 min

la 400 mm, f/6.3 (Ob. Sigma 150-600)

Procesare in Pixinsight + Photoshop


Sunt 3 variante: 2 din ele sunt HDR-uri facute in Pixinsight utiizand HDRMultiscaleTransform apoi prelucrate in Photoshop.

Cred ca s-ar putea scoate mai mult din putinele cadre pe care le am, insa ma obisnuiesc mai greu cu Pixinsight.

Erwin
18 Ian 2022 15:38


Nu e rău deloc. Dar HDR-ul cyan nu-mi prea place. Se văd anumite detalii mai bine însă imaginea pare falsă, dunga aceea ro&#537;ie nu cred că are ce căuta acolo.

iulian90
18 Ian 2022 15:58


Faine imaginile, mai ales primele arata frumos. Cea de-a treia imagine intr-adevar, arata cam falsa, saturatia si contrastul prea mari. Dunga aceea rosie este probabil o zona de praf cosmic din galaxie, dar care HDR-ul a accentua-to prea mult. Dar asa inveti si devii din ce ince mai experimentat in astrofotografie, pas cu pas, invatand si testand diferite metode de prelucrare a imaginilor si noi softuri de prelucrare. :)

Alexandru Claudiu
18 Ian 2022 19:25


Da, asa este. Varianta cyan este cam exagerata. Voi relua prelucrarea, poate iese mai ok. 
Multumesc.

Alexandru Claudiu
22 Ian 2022 01:09


Am reprelucrat, fara HDR. Desi este o "&#539;intă clasică", des fotografiata, mi se pare foarte dificil de prelucrat corespunzator. Acum parca a iesit putin mai bine ... Pixinsight + Photoshop.