-----------------------------------
cristi baiasoiu
31 Ian 2022 00:17

rotita dintata
Buna seara! Am acizitionat de curind un telescop cu o montura motorizata. Din pacate la unul din motorase lipseste o rotita dintata din angrenaj! Puteti sa ma ajutati cu un link de unde as pute gasi  de vinzare sau daca cineva de pe forum are una disponibila! Rotita are 31,19 mm diametru si 50 de dinti!
Multumesc!

Erwin
31 Ian 2022 00:50


Ce montură este mai precis? Pune o imagine de ansamblu. A&#537;a e mai probabil să prime&#537;ti indica&#539;ii mai precise. Poate are vreun coleg care a schimbat motoarele &#537;i a trecut pe curele din&#539;ate. Eu am făcut asta dar nu a&#537; vrea să descompletez kit-ul pentru că s-ar putea să găsesc pe cineva care-l vrea pentru o montură nemotorizată.

saiph
31 Ian 2022 00:52


In caz ca te ajuta la ceva, am aceste rotite ramase de la o motorizare asemanatoare. Diametrul e foarte apropiat de cel enuntat, insa in loc de 50, astea au 40 de dinti. Merg doar daca le folosesti impreuna, evident (altfel, interfereaza dintii si nu angreneaza).
Masoara, vezi ce alte optiuni ai, iar daca nu dai peste altceva mai potrivit, lasa-mi un mesaj privat, sa vedem cum facem.
Spor.

valy
31 Ian 2022 01:45


Pare a fi o montura EQ5, iar motorizarea este una optionala, e kit separat. Insa roata care se vede in poza ta, poate chiar si motorul nu par a fi standard din kitul de la Skywatcer (roata zimtata din poza e mai mare si mai subtire, sper sa nu ma insele vederea la ora asta - https://www.astronomy.ro/forum/files/t1_141.jpg ).

Celalalt motor cum arata, poti sa faci o poza? Ar trebui sa fie identice, daca pui roata in cealalta parte merge?

Erwin
31 Ian 2022 08:48


Motorul din prima imagine seamănă cu cel de la Vixen.

saiph
31 Ian 2022 09:53


Motorul din prima imagine seamana cu cel de la Vixen.

Exact :) si eu tot de la o montura Vixen il am (aveam).

Apropo, @Cristi - poate nu ar strica sa-i faci si un mic service monturii, daca tot o innoiesti :) in special reunsa, reglata si mai ales, inainte de toate, sa te asiguri ca suprafetele functionale interioare (cele intre care se produce frecare - lubrifiata corespunzator, bineinteles) nu au praf sau alte particule pe ele.

cristi baiasoiu
31 Ian 2022 15:43


Rotita de la celalat motor se potriveste perfect!

Erwin
01 Feb 2022 09:13


Dacă faci doar observa&#539;ii vizuale te po&#539;i descurca bini&#537;or doar cu axa RA motorizată &#537;i DEC o pozi&#539;ionezi manual pe obiectul dorit. Asta până găse&#537;ti pinion. Pare a fi EQ5, a&#537;adar ar trebui să se găsească u&#537;or.

saiph
09 Mar 2022 16:34


Ce s-a mai intamplat cu rotitele respective? Au ajuns cu bine? Se potrivesc? Isi fac treaba? :)