-----------------------------------
metalgibson
13 Feb 2022 21:33

testare 4 oculare aliexpress
Ne avind ce face ziua si fiind o zi linistita cu mult soare aducatoare de primavara cu ghiocei infloriti.
Am decis sa scos din lada cu bijuterii optice 4 oculare si sa privesc fete din casa vizavi )))
Multi le cumpara si le lauda, dar sa spun cinstit nu sunt chiar asa de stralucite in perfomante.Aceste 4 modele se vind sub diferite nume de brand ,dar sunt facute in acelasi bordei cred eu.
1) Ploss 25mm seria 500 - un cimp cam ingust ,si nu este intratit de ascutit la rezolutie .Este un pic mai intunecos decit SVbony asferic 23mm 
2) Svbony Aspheric 23mm 62grade - luminos, rezolutia in centru este aproape identica ca la Ploss,spre margini imaginea se curbeaza.cimpul este larg, dar mai greu se focuseaza si nu este asa de comfortabil de privit,se simte o incordare a ochiului fata de Ploss.
3)SVbony,Celestron... 66 grade 6mm - nu-mi place,este intunecos ,aproape imposibil de focusat .are un plus  un cimp larg ,comod,plat si in fata. Credca este bun pentru alte telescoape cu apertura mai mare sau refractoare (ca atare cindva il testasem cu un refractor,cu mult mai bine arata prin el)
4)la fel se vinde sub diferite nume Svbony,Celestron... UW80grade 2inch 15mm-  nu-mi place trebuie sa stai cu ochiul lipit de lentila si centrat la mijloc,cimpul vizual mare ,insa imaginea este intunecoasa, imposibil de focusat. Sper ca la instrumente cu Apertura de 20cm-30cm ar arata o imagine mai luminoasa si comfortabila si focusata. 
Atasez poze facute cu fiecare ocular cu ajutorul telefonului prin Telescopul Meade D114mm/F1000mm.Distanta pina la casa undeva 100m

valy
13 Feb 2022 22:09


Pozele le-ai facut din casa prin geam?

aproape imposibil de focusat La 166x pe timp de zi turbulentele sunt aproape imposibil de ignorat, de aici multe probleme. La magnificatia asta posibil si telescopul sa isi arate limitele/problemele.

Erwin
14 Feb 2022 10:02


Igor, 
Nu-&#539;i face griji, ocularele sunt bune, trebuie doar să le folose&#537;ti în acord cu puterea &#537;i defini&#539;ia lor pe acest telescop la anumite obiecte cere&#537;ti unde ele vor performa. Dacă ai mai multe instrumente, împerechează-le conform cu cea mai bună imagine pe care o vezi la: Lună, roiuri, nebuloase, stele duble, etc. Notează-&#539;i eventual &#537;i parametrii observa&#539;iilor astfel încât să &#537;tii că cutare ocular î&#539;i dă imagine frumoasă, clară, acceptabilă cu cutare instrument la cutare obiect ceresc. Sau la cutare fată de vis-a-vis care se mai dezbracă seara...  :twisted: