-----------------------------------
larkinsen
08 Mar 2022 23:02

Salutare din Timisoara
Salut
Am intrat recent(in urma cu 3 luni) in hobby-ul astrofotografiei,desi cerul instelat m-a pasionat de la o varsta frageda.Acum ca am descoperit partea aceasta super numita astrofotografie  vreau sa ma perfectionez avand in vedere ca ma relaxeaza extrem de mult.Este grea ,curba de invatare este "steep" dar cand iti place ceva nu simti acest lucru.Majoritatea informatiilor despre ce inseamna astrofotografia ,durata expunerilor,procesarea imaginilor in DSS apoi in PS in functie de preferinte le-am acumulat de la astrofotografi cu experienta de pe youtube(Nebula Photos,Peter Zelinka,Astro Backyard etc)
Intr-adevar este un hobby scump,un "rabbit hole" dar pe termen lung merita.Pe acest forum sper sa aflu cam ce locatii sunt ok pentru astrofoto in zona mea(Timisoara)  si eventual raspunsuri la intrebari de "noob" daca bineinteles atitudinea este civilizata si nu esti luat la misto.Sunt membru si in grupul Astrophotography de pe facebook iar cei de acolo sunt niste oameni extraordinari.Te ajuta fara sa te ia la misto,iti ofera solutii etc.Sper ca si acest forum sa fie la fel.
Cer senin.

Erwin
09 Mar 2022 08:37


Bine ai venit!

În Timi&#537;oara sunt mul&#539;i astro-amatori foarte serio&#537;i &#537;i care te vor ajuta să progresezi. Po&#539;i lua legătura cu [url=antares@groups.io]grupul Antares pe mail (fost yahoo). Ie&#537;irile la observa&#539;ii se fac pe un câmp dintre Blajova &#537;i Otve&#537;ti dar &#537;i în alte locuri, în func&#539;ie de posibilită&#539;ile de deplasare sau obiectele de observat. 

Când locuiam în Timi&#537;oara am fost de multe ori la Chevere&#537; spre Tabără &#537;i pe deal la Silagiu însă au apărut prea multe lumini în zonele respective. Am fost odată &#537;i mai departe, spre extremitatea estică a jude&#539;ului între Izgar &#537;i Verme&#537;, însă e cam greu de ajuns acolo &#537;i drumul era foarte prost. 

Vei găsi probabil răspunsuri la multe întrebări chiar aici pe forum, în sec&#539;iunea dedicată astrofotografiei.

larkinsen
10 Mar 2022 16:25


Mersi pentru raspuns.

Matrixul
12 Mar 2022 00:39


Bine ai venit !