-----------------------------------
sionut
07 Mai 2022 22:57

Salutari din Bucuresti
Hello,

Sunt pasionat de fotografie, peisaje, pasari si mai nou de stele. Ne-am luat o luneta de la Lidl (eu si cel mic - 9 ani) anul trecut si ne-au placut stelele, am vrut mai mult si am trecut la un telescop de amatori:  National Geographic, 114/900 (plastic ieftin, dar se descurca binisor pentru ce avem nevoie).

Vrem si mai mult acum - lucruri bune si de calitate pe care sa le folosim ani de zile. Urmaresc forumul de vro luna si am o tona de intrebari, am nevoie si de sfaturi + ne intereseaza si sectiunea Bazar (optica se curata usor daca nu este zgariata) ... dar toate la timpul lor.

Seara faina!

valy
07 Mai 2022 23:11


Bine ai venit!

Erwin
08 Mai 2022 07:59


Bine ai venit! Sper că a&#539;i fost ieri la Astro Fest în Parcul Crânga&#537;i? 

A fost o mul&#539;ime de lume, am dat explica&#539;ii oricui a întrebat. A venit o mămică cu un telescop de jucărie, primit cadou de fica ei de 6-7 ani, în saco&#537;ă, că nu au reu&#537;it să vadă nimic... Le-am arătat cum se poate folosi, chiar dacă este plastic ieftin, s-au bucurat mult că au putut vedea Luna prin lune&#539;ică. 

Dacă nu a&#539;i ajuns, nu-i bai, se vor mai face astfel de ac&#539;iuni. Următorul va fi Asteroid Day la Institutul Astronomic, Ziua Por&#539;ilor Deschise+Noaptea Muzeelor când vor mai fi activită&#539;i cu publicul. De asemenea, pute&#539;i merge cu grupuri de amatori la o sesiune de observa&#539;ii la Comana, când or fi, se mai anun&#539;ă pe aici sau pe FB. Senin să fie &#537;i pace fără viru&#537;i. 

Pe forum sunt materiale destule &#537;i pentru toată lumea. Ce nu în&#539;elege&#539;i, mai întreba&#539;i. Spor la studiat!

sionut
10 Mai 2022 21:33


Bine v-am gasit!

@Erwin - nu am apucat, a trebuit sa lucrez sambata, dar fac tot posibilul sa ajung data viitoare. La observator am fost de multe ori, prefer cand este cu plata (mai putin aglomerat).

La partea cu materiale pentru toata lumea, nu pot sa te contrazic, am invatat o gramada de pe forum si inca o mai fac.

Seara faina si cer senin la noapte!