-----------------------------------
Cristi L..
15 Aug 2022 22:02

# Buna seara #
Bună seara!

Intotdeauna am privit cerul cu dorinta de a-l intelege.
De curand am achizitionat un telescop Skywather 200/1200 cu montura Dobson Goto si trebuie sa ii mai adaug cateva accesorii.
In plus fiul meu (clasa a XI a) este inscris in nou infiintatul club de astronomie al Colegiului National "Traian" D T Severin, club pe care am incercat sa il sprijin inca de la inceput.
Pe site sunt foarte multe informatii si discutii , ce vor venii in sprijinul tinerilor "astronomi".[/b]

Mircea Pteancu
16 Aug 2022 23:16


Bine ati venit Cristi L !
Felicitari pentru ajutorul dat clubului de astronomie. Cum se numeste, te rog ?

Mircea

Erwin
17 Aug 2022 07:35


Bine ai venit!

La Turnu Severin a fost un coleg de-al nostru, Sabin Fota, însă din păcate a plecat prea curând la stele. :(

Nu am cunoscut al&#539;i astro-amatori de acolo, cred că cel mai aproape este Marcel Jinca de la Bumbe&#537;ti-Jiu. Lua&#539;i legătura cu el, &#539;ine ocazional sesiuni de prezentări &#537;i observa&#539;ii astronomice. 

De asemenea, pute&#539;i cumpăra căr&#539;ile scrise de el împreună cu so&#539;ia lui, sunt foarte bune atât pentru începători cât &#537;i pentru avansa&#539;i &#537;i con&#539;in un material indispensabil pentru "în&#539;elegerea cerului".  

Ar mai fi la Re&#537;i&#539;a Emil Pera iar la Târgu Jiu Marian Achim.

Cristi L..
17 Aug 2022 17:08


Bine ati venit Cristi L !
Felicitari pentru ajutorul dat clubului de astronomie. Cum se numeste, te rog ?

Mircea

Multumesc de primire!
Clubul se numeste "Via Lactea"

Cristi L..
17 Aug 2022 17:09


Bine ai venit!

La Turnu Severin a fost un coleg de-al nostru, Sabin Fota, însă din păcate a plecat prea curând la stele. :(

Nu am cunoscut al&#539;i astro-amatori de acolo, cred că cel mai aproape este Marcel Jinca de la Bumbe&#537;ti-Jiu. Lua&#539;i legătura cu el, &#539;ine ocazional sesiuni de prezentări &#537;i observa&#539;ii astronomice. 

De asemenea, pute&#539;i cumpăra căr&#539;ile scrise de el împreună cu so&#539;ia lui, sunt foarte bune atât pentru începători cât &#537;i pentru avansa&#539;i &#537;i con&#539;in un material indispensabil pentru "în&#539;elegerea cerului".  

Ar mai fi la Re&#537;i&#539;a Emil Pera iar la Târgu Jiu Marian Achim.


Multumesc pentru informatii!