-----------------------------------
Darius M
29 Aug 2022 18:42

Spuma sau alte solutii pentru compartimentare
Bună tuturor,
Încerc să rezolv două probleme, &#537;i mă gândeam că poate cineva de aici de pe forum le-a rezolvat deja:

1. Transportul monturii.
    Folosesc un geamantan/troller rigid pentru transportul monturii. Geamantanul are dimensiunile (în cm) 50 L x 37 l x 23 h a&#537;adar incap acolo montura, contragreută&#539;ile &#537;i alte elemente de feronerie ale monturii.
    Problema este că acestea nu stau fixe în timpul transportului.
    Credeam că am suficientă grijă dar recent mi s-a desprins un ornament de pe montură a&#537;adar am realizat că există o problemă pe care a&#537; vrea să o rezolv.


2. Transportul ocularelor &#537;i a altor adaptoare &#537;i mici acareturi.
    Acum folosesc cutiile in care au fost puse ocularele din fabrică, dar doar două dintre acestea au spumă. pentru celelalte folosesc folie cu bule de aer. 
    Vreau sa găsesc o solutie mai buna, ideal să am toate lucrurile intr-un singur geamantan de aluminiu tip diplomat. (am vreo două de la Hornbach &#537;i unul mai mic de la Dedeman)
https://www.hornbach.ro/p/cutie-aluminiu-pentru-scule-44x36x14-5-cm-cu-compartimente/5527691/


Totu&#537;i pentru a rezolva ambele probleme am nevoie de un material pentru compartimentare, un fel de spumă în care să pot decupa forma obiectelor transportate.

Ce nu &#537;tiu este ce fel de spumă ar fi potrivită &#537;i de unde a&#537; putea să o cumpăr. 
Am căutat online &#537;i cred că s-ar potrivi o spumă de polietilenă (XLPE) sau poliuretanică (PU) pentru ambele aplica&#539;ii.
Am ajuns la concluzia asta din descrierile &#537;i imaginile de aici https://logimarkt.com/ro/separatoare-din-spuma/#separatoare-din-spuma-de-pe-polietilena

Apreciez orice idee, indrumare sau sfat.

Erwin
31 Aug 2022 11:27


La Decathlon se găsesc ni&#537;te &#539;inte pentru tras cu arcul din astfel de spumă. Nu &#537;tiu cât mai este pre&#539;ul acum &#537;i dacă găse&#537;ti pe undeva mai ieftin la bucată mică. Eu am recuperat bucă&#539;i de la diferite ambalaje &#537;i le-am potrivit în geanta de scule din aluminiu ca să stea frumos montura. Pentru oculare folosesc un diplomat din aluminiu &#537;i le &#539;in în continuare în cutiile lor.

Darius M
31 Aug 2022 13:18


La Decathlon se găsesc ni&#537;te &#539;inte pentru tras cu arcul.

Multumesc, nu aveam nici cea mai mica idee despre asta. O sa merg la Decathlon cat de curand sa vad despre ce este vorba, poate se potriveste si pentru montura si pentru oculare.

Eu vreau sa renunt la a transporta cutiile originale la fiecare iesire pentru ca sunt foarte mari - spre exemplu doua dintre ele au dimensiunile de 160x160x190 mm - si umplu un ghiozdan cu doua cutii si doua baterii :D