-----------------------------------
Ilarion Ispas
15 Sep 2022 15:15

Cumpar Dobson de 8&quot;  200/1200 //  203/1200
Buna ziua, 

Caut un Dobsonian de 8" impreuna cu ocularele de riguare 10 si 25 (preferabil si un barlow). 
Telescopul sa fie in stare buna, bineinteles. 
Pozele atasate sunt de referinta

Sunt incepator si ar fi primul telescop. 

Sunt din Corabia, judetul Olt, deci livrarea s-ar face prin curier. Ma mai pot deplasa pana in Bucuresti in cazul in care gasesc ceva prin zona. 

Multumesc,
o zi faina

cuzzea
15 Sep 2022 18:45


Exact asta l-am luat &#537;i eu de nou. Regret acum ca nu &#537;tiam de forum poate găseam ceva mai ieftin sau pe alta montura. &#536;i eu sunt începător, ce pot sa iei zic despre telescop e ca e foarte bun, pre&#539;ul mic la pachet din cauza monturii. Dacă o sa te prindă, ce o sa vrei sa upgradezi la el (nu neaparat în ordinea asta) e ni&#537;te oculare mai bune, filtru nc, focuser mai sensibil, mai ales dacă te duci pe 5mm ocular, &#537;i într-un final o sa vrei o montura mai u&#537;or de reglat. 
Dacă ai întrebări la el po&#539;i sa mă intrebi (nu orice pentru ca, cum am zis, &#537;i eu sunt începător). 
Bafta &#537;i cer senin.

Ilarion Ispas
16 Sep 2022 09:59


Salutari Cuzzea si multumesc de incurajare. 
Sunt 100% sigur ca voi vrea upgrades mai tarziu, e normal cred.
Legat de montura / platforma, sunt constient ca e cea mai basic, dar stiu ca isi face treaba pentru inceput si e safe.  :) 

Am zis sa intreb pe bazar inainte sa cumpar, poate se gaseste un pachet de vanzare. 
Sigur am sa te caut pentru ca probabil voi avea intrebari. 

Multumesc!

Ilarion Ispas
05 Oct 2022 15:06


Se poate inchide. 
Am cumparat deja!