-----------------------------------
ASTROMIX
05 Oct 2022 08:56

O epopee a cerului romanesc
"O epopee a cerului românesc", cel mai recent volum de cultură astronomică semnat de Andrei Dorian Gheorghe, combină momentele esen&#539;iale din evolu&#539;ia mi&#537;cării astronomice române&#537;ti cu realizările majore din arhitectura, mitologia, arta &#537;i în special poezia dedicate astrelor. O adevărată istorie informală a astronomiei autohtone, amplul volum de peste 500 pagini reune&#537;te marile figuri ale spiritualită&#539;ii na&#539;ionale în domeniul Cosmosului - un elogiu pentru cei care au răspândit cunoa&#537;terea Universului în &#539;ara noastră de-a lungul timpului.

https://astromix.ro/product/o-epopee-a-cerului-romanesc/

Mircea Pteancu
11 Noi 2022 01:23


Felicitari autorului Andrei Dorian Gheorghe si editurii ASTROMIX (Dan Uza) pentru aceasta carte deosebita.
Ieri am primit-o, am rasfoit-o in graba, volumul de informatii este impresionant.
Urmeaza sa o citesc in tihna si poate revin cu un ''fidbec''.

Ca un comentariu general, este un lucru absolut incantator ca in ultimii ani au aparut multe carti ale unor autori precum Magda Stavinshi, Adrian Sonka, Dan Uza si Andrei Dorian ( care nu-i nici el la prima ''abatere''). Ar mai fi de adaugat Csukas Matyas cu cea mai bune carte de astrofizica publicata vreodata in Romania, Dimitrie Olenici, cartea despre astronavigatie a comandorului Vasile Chirila ++++ 
La acestea, daca adaugam publicatiile cu profil de cercetare ale Societatii Romane Pentru Astronomie Culturala, ma simt indreptatit sa afirm ca literatura astronomica romana a inregistrat un superb reviriment cu lucrari originale.
Da, cu lucrari originale, atat de necesare si de autentice.
Ca se rup rafturile librariilor cu printari ''ghiveci de toate pentru toti'', fara autori, cu texte din wiki si poze colorate ca la bordel de la NASA. In care ni se rumega pentru a milioana oara ce-a mai zis Einstein, ce a mai ghicit Hawkings si ce a mai blasfemiat Dawkins.

Felicitari autorilor romani si spor la munca si creatie !

Cu respect, Mircea