-----------------------------------
Dbird
19 Oct 2022 12:11

Am nevoie de un mic ajutor
Dragii mei,
am si eu urmatoarea rugaminte:
Daca cineva dintre voi are o montura tip EQ3 (simulara cu cea din poza) il rog sa imi masoare distanta intre axele suruburilor ( cred M8 ) din poza (D subliniat cu rosu). 
Multumiri anticipate!!!
Nu va deranjam dar montura mea e la tara si cu toate tentativele telefonice incercate nu am reusit sa o lamuresc pe soacra-mea ce si cum sa masoare :)

saiph
19 Oct 2022 12:57


Ne arati si poza? :) daca tot..
Ca poate ne prindem ce si cum

Erwin
19 Oct 2022 20:17


Am o montură EQ3 veche primită pentru refurbish &#537;i valorificare. Pot măsura orice dacă ata&#537;ezi &#537;i poza.

Dbird
19 Oct 2022 20:23


Uppps !  :D  :P  :cry:  :)  :D

Mircea Pteancu
19 Oct 2022 21:40


Dorin

Nici un ''uuupppss'' !

Altora li s-a intamplat ( nu dam nume ca asa-i cu ''political correctness''  :wink: ) sa trimita emailuri cu rapoarte de productie despre marfa valorand vreo doua milioane de dolari.
Totul a fost perfect, toata lumea in lista de distributie, mesaj clar si concis, termene, semnatura etc ... doar ca lipsea raportul propriu-zis.

Spor la bricolat, Mircea

Dbird
20 Oct 2022 09:27


Merci de urari Mircea,
da, vreau sa refac brida dar nu stiu dimensiunile. Montura am folosit-o pana acum doar alt-azimutal, apoi m-am gandit sa trec la un nivel superior ... mai ales ca se poate remedia usor :)
Urmeaza sa introduc in locul (acum gol) de luneta polara un laser verde (mie mi se pare mai usor de manevrat cu laserul).
Greseala a fost ca saptamana trecuta cand am fost la tara , nu am luat trepiedul cu mine astfel incat nu mai deranjam lumea si puteam lucra in liniste.
Deocamdata am reusit sa incropesc cele doua suruburi M8. Nu au iesit prea elegante dar sunt functionale si asta este important.

saiph
20 Oct 2022 13:14


E ok asa? :)
E 43.5 acolo, nu stiu daca se vede clar..
Apropo, aia e eq3-2.

Dbird
20 Oct 2022 13:21


@saiph
Sarumana boier dumneavoastra ....e perfect! :)
Si daca nu e cu suparare, cele doua suruburi cu cap de ebonita/plastic din laterale, ce rol au ? Acolo din cate imi amintesc sunt doar doua gauri filetate (la mine sunt puse suruburile ce in mod normal tineau tablita)?.

saiph
20 Oct 2022 13:29


Cu deosebita placere :D

Pai alea-s pt reglajul fin al azimutului, cand pui montura in pol, dupa ce ai nivelat-o. Imping in nasul ce indica directia Nord.
Apoi din suruburile cu bilutele alea legate prin tija reglezi fin altitudinea pana la Polara (sau latitudinea locului)

saiph
20 Oct 2022 13:40


(...) da, vreau sa refac brida (...)

Pai zi asa, dom' sef :)
La a mea vad ca are:   55x20x10mm  cu 11mm frezajul ala pt capul surubului

Dbird
20 Oct 2022 15:16


:D  :D  :D deci este si un "nas" acolo  :D  :D  :D care poate l-am blocat cand am montat capul pe trepied  :D  :D  :D  este bine ca mi-ai spus, voi studia si aceasta problema, e logic sa poti ajusta fin si azimutul. Multumesc si pentru dimensiuni, deja am dat unui coleg sa imi confectioneze brida ... tot asa mai inestetic dar sigur va fi functional. Deci cu altitudinea e aproape rezolvata ... sa vedem ce voi face cu azimutul.
Nu imi mai aduc bine aminte cum am prins capul pe trepied probabil trebuia prinsa doar talpa inferioara dar mi-e teama ca am prins si partea superioara (posibil sa confund si cu celalata montura pentru binocluri nu imi aduc aminte..)..om vedea, nu ne lasam :)
Mii de multumiri !!!