-----------------------------------
dragos.n
24 Dec 2022 00:09

SkyWatcher CQ350 Pro
O noua montura de la SW.

https://youtu.be/vFrIEzwXHI4

Stanescu Octavian
24 Dec 2022 13:38


aceasta montura nu intereseaza aproape pe nimeni aici pe forum . principalele instrumente ale pionierilor sunt cele mai indragite discutate (binoclurile mai ales cele mici ) :lol:  eu cind am inceput pasiunea cu astrele  1978  binoclu era nebagat in seama de lumea astronomilor amatori doar o jucarie slaba . erau multe la gatul copiilor de militari . eu am facut pe atunci  luneta simplet cu lentila ochelari . iar cativa  aveau lunete sovietice cu 30-50x marire . apoi visam la oglinda de 100mm ce am slefuit in balcon si pe WC .

dragos.n
24 Dec 2022 13:56


Sincer, nici pe mine nu ma intereseaza personal, ca e prea mare, si prea scumpa. Plus ca probabil proiectantul ei era un pic ametit cand a pus cutia cu conexiuni, si soclul pentru comanda in fata, deasupra barei de contra greutati. Dar am vazut-o, am considerat-o interesanta din alte puncte de vedere, asa ca am postat-o.

Stanescu Octavian
24 Dec 2022 14:20


asa e la noi totul e mini .. nu se face astrofoto  decat la focala de 400-600mm cu refractoare sau telescoape mici 50- 150 200mm diam obiectiv  asa ca ajunge EQ 5 -EQ6  . pe mine ma dezamageste lipsa lunetei polare atat la EQ 8 cat si la asta . alinierea la EQ6 e rapida placuta si precisa cu luneta centrala din dotare . la cele fara stai si pune o luneta camera laptop  cumpara soft fati cont  acolo parole complexe multe respinse fara majuscula bagata  sa ai si net sa ai si card visa etc  :cry:

valy
24 Dec 2022 15:00


O astfel de montura este tocmai potrivita pentru un binoclu 10x25, are suficienta rezerva si pentru un cautator binoclu 8x21. Iar pretul este just right.
Ca spirit de gluma, fireste  :lol:

dragos.n
24 Dec 2022 15:01


Renumeratie mica, Coane Fanica. Dupa buget.

Stanescu Octavian
24 Dec 2022 15:42


dar plin de auto noi  vile apartamente iaht excursii in toata lumea

dragos.n
24 Dec 2022 16:27


Fiecare isi traieste viata dupa cum poate, si cum il duce capul. 

Convinge-l pe Salam sau pe alt manelist faimos sa isi cumpere un telescop barosan, si sa vezi cum se vor misca lucrurile.