-----------------------------------
Speo
16 Feb 2023 00:27

Florin, un nou membru din Hunedoara
Salut, eu sunt Florin si am descoperit acest forum cautand sa imi cumpar un telescop. 

In perioada de vara imi petrec cam 4 saptamani in Muntii poiana Rusca, zona Hunedoara/Cincis, unde cerul este foarte putin poluat. In aceasta zona am facut doar cateva observatii, cu telescoape mai mici (mak 100mm), dar am hotarat sa incerc un dobson, probabil de 300mm. 


Mi-ar face placere sa iau legatura cu alte persoane din aceasta zona, poate facem un mic grup si organizam cateva iesiri impreuna.

Florin

Erwin
16 Feb 2023 08:58


Bine ai venit, Florin!

În zonă sunt câ&#539;iva astro-amatori dar nu cred că chiar acolo. Îl &#537;tiu pe RobertG(iovano) din Cugir care activează aici pe partea de meteori în special. În Deva este Adrian Cătană dar nu &#537;tiu ce nick ar avea pe forum. 

Da, este o zonă bună. Ia un Dobson pe care îl po&#539;i căra singur fără să-&#539;i rupă spatele, dacă e demontabil e foarte bine sau dacă ai o căsu&#539;ă acolo unde-l po&#539;i lăsa parcat atunci nu ai limită decât la buget. Mai apar &#537;i alte probleme, de exemplu aclimatizarea &#537;i turbulen&#539;a locală, umezeala, dar există &#537;i pentru asta solu&#539;ii diverse pe care le vei găsi în sec&#539;iunea ATM. 

Spor la studiu, forumul con&#539;ine multe informa&#539;ii utile pentru începători &#537;i nu numai.

Cer senin!