-----------------------------------
mihnic2003
03 Apr 2023 11:48

Sfat achizitie - poze prin telefon mobil
Buna ziua,
Am un telefon s10+ si as dori sa fac poze in natura. Pentru a imortaliza obiecte indepartate, cu telefonul, ce imi sugerati sa achizitionez ? Am vazut pe un site de specialitate un ocular, ceva de genul asta, care era atasat la telefon prin intermediul altui dispozitiv. Dar costa cam 120 lei. &#8220;Asa de ieftin ? &#8220;  :shock: . Sotia mea se tot chinuie sa faca poze chiar si la Luna, dar altfel ar fi daca ar avea atasat la mobil un accesoriu de apropiere. Teleobiectiv vad ca se numeste. Are cineva asa ceva ?

valy
03 Apr 2023 12:16


Eu fac poze prin binoclul:
- avantaj - pot folosi binoclul si vizual, daca ai deja unul nu mai trebuie cheltuit nimic
- dezavantaj - e destul de greu de tinut in mana si focusat.

mihnic2003
03 Apr 2023 12:53


Am un binoclu Nikon. Pentru poze prin binoclu, mi-ar trebui si un trepied ? Vad pe aici poze frumoase, clare, facute prin bino.

Vroiam poze si prin teleobiectiv cu telefon&#8230;pt. sotie, e mare amatoare de poze.
Multumesc pt sfat.

P.S.  Unde e dotarea&#8230;mi-a disparut dotarea  :( . Am un binoclu Nikon Monarch M5 8x42 , am introdus asta in profilul meu, dar nu apare cand postez pe forum ! Care o fi explicatia ?

valy
03 Apr 2023 12:55

Re: Sfat achizitie - poze prin telefon mobil
..Am vazut pe un site de specialitate un ocular, ceva de genul asta, care era atasat la telefon prin intermediul altui dispozitiv. Dar costa cam 120 lei. &#8220;Asa de ieftin ? &#8220; ..Pune un link.

Eu pozez din mana prin binoclu, dar e cam dificil. Pune ochiul la binoclu, focuseaza pe un subiect dupa care pune obiectivul telefonului si fa o poza, vezi ce iese si cat de comod/dificil este.

mihnic2003
03 Apr 2023 13:11


Intre timp m-am mai informat pe net. Problema cu teleobiectivul atasat la telefon este urmatoarea: el focuseaza numai la distanta fixa. Daca vreau sa fotografiez mai aproape, teleobiectivul nu mai focuseaza in apropiere&#8230;Am vazut un review pe eMag.
https://www.emag.ro/lentila-profesionala-hd-36x-teleobiectiv-metalic-cu-marire-de-pana-la-36-de-ori-compatibil-cu-majoritatea-telefoanelor-smart-huawei-samsung-sau-iphone-apexelr-6427122004091/pd/DPGT5KBBM/?X-Search-Id=aa8b4036de8ef140a9a3&X-Product-Id=24638088&X-Search-Page=3&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view#reviews-

Niky360
03 Apr 2023 13:25


Se pot face poze prin binoclu si din mana cu telefonul, dar cu un adaptor de telefon va fi si mai usor pentru a tine telefonul in pozitie fixa la ocularul binoclului. Daca ai si un trepied este si mai bine pentru a tine totul fix si sa nu depinda imaginea finala de cat de bine este controlat tremuratul mainilor.

Iti recomand: https://astromagazin.ro/adaptoare/5732-adaptor-pentru-smartphone-levenhuk-a10-.html 
sau https://astromagazin.ro/adaptoare/14632-adaptor-smartphone-discovery-dsa-10.html

valy
03 Apr 2023 13:45


.. el focuseaza numai la distanta fixa. .Nu gasesti cu inel de focus? Astfel poti regla unde vrei sa focuseze, aproape sau la infinit sau oriunde intre.

gpaunescu
03 Apr 2023 14:17


Intre timp m-am mai informat pe net. Problema cu teleobiectivul atasat la telefon este urmatoarea: el focuseaza numai la distanta fixa. Daca vreau sa fotografiez mai aproape, teleobiectivul nu mai focuseaza in apropiere&#8230;Am vazut un review pe eMag.
https://www.emag.ro/lentila-profesionala-hd-36x-teleobiectiv-metalic-cu-marire-de-pana-la-36-de-ori-compatibil-cu-majoritatea-telefoanelor-smart-huawei-samsung-sau-iphone-apexelr-6427122004091/pd/DPGT5KBBM/?X-Search-Id=aa8b4036de8ef140a9a3&X-Product-Id=24638088&X-Search-Page=3&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view#reviews-

Eu nu as lua aceasta "chestie"; Nu poti sa stii ce lentile de plastic are si dai banii degeaba. Mai bine iti iei asa cum au zis cu ceilalti colegi un adaptor pentru telefon si poti sa-l atasezi la binoclu. Macar binoclu e de calitate; poti sa focusezi binoclul astfel incat sa se vada clar pe ecranul telefonului si apoi poti sa filmezi sau sa fotografiezi.
Daca mai cumperi si un trepied pe care sa pui binoclul, chiar vei putea face fotografii reusite.
Ca adaptor, as recomanda unul din metal, cum e acesta:
https://www.amazon.de/-/en/Solomark-universal-telescope-microscope-binoculars/dp/B0188KP6T8/ref=sr_1_5?keywords=telefon+adapter+f%C3%BCr+teleskop&qid=1680520048&sr=8-5

Din pacate nu stiu unde il poti gasi in Romania. Cele din plastic, sunt mai slabe calitativ si se deformeaza mai usor.

Iar aici ai un exemplu de cum se poate vedea cand filmezi de pe trepied cu adaptor (te rog sa faci abstractie de binoclurile prezentate; e numai un exemplu)

https://www.youtube.com/watch?v=5kM-Q-tUqiE&t=18s

mihnic2003
03 Apr 2023 14:21


Si mai bine adaptor din metal. Eu sunt pentru calitate, in orice lucru&#8230;

Unde este exemplul ? Nu l-ai atasat.

mihnic2003
03 Apr 2023 14:29


Se pot face poze prin binoclu si din mana cu telefonul, dar cu un adaptor de telefon va fi si mai usor pentru a tine telefonul in pozitie fixa la ocularul binoclului. 

Iti recomand: 
Sigur voi cumpara unul din cele doua modele sugerate.

gpaunescu
03 Apr 2023 14:44






Scuze, am corectat acum si e in postul  de mai sus.

mihnic2003
03 Apr 2023 15:00


Te mai deranjez cu o intrebare : sunt o multime de trepiede pt. bino. Din experienta ta, care ar fi mai indicat de cumparat dpdv constructiv, al greutatii, etc. ?

Niky360
03 Apr 2023 15:11


Si mai bine adaptor din metal. Eu sunt pentru calitate, in orice lucru&#8230;


De metal l-am gasit pe acesta: https://astromagazin.ro/adaptoare-smartphone/10086-adaptor-universal-pentru-smartphone.html
Desi pare ciudat ca e mai ieftin decat marea majoritate a adaptoarelor, cei de la Opticon sunt cam singurii care inca pastreaza niste preturi de bun simt.

mihnic2003
03 Apr 2023 15:18


Multumesc pentru sugestie, voi studia ulterior.

gpaunescu
03 Apr 2023 15:24


Te mai deranjez cu o intrebare : sunt o multime de trepiede pt. bino. Din experienta ta, care ar fi mai indicat de cumparat dpdv constructiv, al greutatii, etc. ?

Daca e numai pt binoclul tau, poti sa iei ceva de genul:

https://astromagazin.ro/trepiede-foto/4354-n-trepied-omegon-din-aluminiu-cu-cap-cu-inclinare-negru-.html

Ideea e sa fie ceva de genul ala, cu acel tip de prindere ca sa poti sa-l manuiesti usor. 
Apoi poti sa mergi pana unde vrei: trepied de carbon, cap fluid mai bun, etc.

Banuiesc ca ai adaptorul de prindere pt binoclu; Daca nu iti mai trebuie si asa ceva:
https://astromagazin.ro/accesorii-binocluri/9228-adaptor-trepied-pentru-binoclu-levenhuk-ta10.html

Eu am asa ceva:
https://www.amazon.de/gp/product/B08VWJFX48/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
si un trepied asemanator cu acesta (e mai vechi si nu gasesc exact modelul):
https://ishoot.ro/trepied-monopied-k-and-f-concept-sa254m2-cu-cap-tip-bila-si-placuta-quick-release-kf09.089.html

mihnic2003
03 Apr 2023 15:36


Sunt mai sofisticate ale tale. Nu am adaptor de prindere pt. binoclu, nici trepied. Ramane sa ma decid ulterior ce cumpar.
Multumesc pt. sugestii.
O zi buna !

mihnic2003
03 Apr 2023 15:46


.. el focuseaza numai la distanta fixa. .Nu gasesti cu inel de focus? Astfel poti regla unde vrei sa focuseze, aproape sau la infinit sau oriunde intre.
Nu inteleg cu inelul de focus. Deci, pe un teleobiectiv 36x , spre exemplu, atasat la un smartfon, cum pot vizualiza un obiect care se afla mai aproape de mine ? Acel inel de focus, vad ca este un simplu inel&#8230;credeam ca este ceva optic ! Iarta-mi ignoranta, nu cunosc instrumentele astea optice, momentan

valy
03 Apr 2023 15:56


La binoclu ai o rotita de focus care permite sa setezi clarul pe subiecte mai apropiate sau mai departate, nu? La fel ar trebui sa fie si pe acel sistem. Eu de ex la binoclu, daca focusez aproape, aparatul nu mai poate focusa la infinit, are si el o marja de focus (autofocus) dar nu foarte mare. Posibil ca acele dispozitive de care zici sa fie "prefocusate" pentru infinit, si aparatul sa mai ajusteze nitel, nu am folosit asa ceva ca sa iti zic exact.
Camerele au un autofocus intern, pot seta clarul pentru subiecte la cativa zeci de cm pana la infinit, dar daca le mai pui un sistem optic in fata nu mai poate compensa, astfel ca sistemul optic atasat trebuie sa aibe si el o posibilitate de focus.

Cel mai bine testezi cu binoclul tau si cu cameta de la tel pusa in spatele ocularului, iti vei da seama de comportamenul sistemului.


.. cum pot vizualiza un obiect care se afla mai aproape de mine ? ..Te apropii cu tel de el! :)

mihnic2003
03 Apr 2023 16:49


Da, teleobiectivul este fix, blocat pe 36x, asa spune in review.
Oricum, mai studiez problema.
Mersi.

valy
03 Apr 2023 17:20


Da, teleobiectivul este fix, blocat pe 36x, asa spune in review..36x este magnificatia (marirea oferita de dispozitiv), nu focusul. Focusul presupune sa rotesti un inel ceva, probabil ca daca nu zice nimic in descriere/review-uri inseamna ca nu are.

36x e cam mult, la binoclu am 10x si e greu sa stabilizezi din mana.

gpaunescu
03 Apr 2023 18:08


Mersi.

Are focus; se roteste un inel, ca in poza de mai jos.

Dar ai grija, ca multe asemenea obiective sunt potrivite pentru telefoane cu o camera. Ar trebui sa vezi dc are reglaje astfel incat sa-l pozitionezi pe orice camera la tf cu mai multe camere.

mihnic2003
03 Apr 2023 18:32


Stiu ca este magnificatia si dispozitivul are posibilitatea de focusare in acel punct. De fapt trebuie sa cumpar un monocular - jumatate de binoclu -ca sa pot vedea obiecte la distante diferite , cu adaptorul pentru telefon. Ideea era , sa nu mai car binoclul de 600 grame, sa car ceva mai usor.
Cam asa&#8230;

mihnic2003
03 Apr 2023 18:47


Mersi.

Are focus; se roteste un inel, ca in poza de mai jos.

Dar ai grija, ca multe asemenea obiective sunt potrivite pentru telefoane cu o camera. Ar trebui sa vezi dc are reglaje astfel incat sa-l pozitionezi pe orice camera la tf cu mai multe camere.
Da , la chestia aia ma uitam pe net. Acum la potriveala cu smartfonul, mai vad cum o rezolv. Oricum, in prima faza , o sa folosesc binoclul cu adaptor pt. telefon plus trepiedul aferent.
Multumesc.

Bonzai
04 Apr 2023 12:16


Recent am achizitionat un Celestron NexYZ pentru atasat telefonul la ocularul telescopului, este foarte ok.
Banuiesc ca ar merge si la luneta terestra daca te-ar ajuta asa.

mihnic2003
04 Apr 2023 12:23


salut,

Aveam nevoie sa atasez telefonul la binoclu. In descriere vad ca este si pentru binoclu. Cam scumpicel...

Ce trepied folosesti. Trebuie sa cumpar si eu .

Multumesc, oricum

GunDALF
04 Apr 2023 12:25


De metal l-am gasit pe acesta: 
Nu-l recomand. Il am si e fragil. Are plastic exact unde nu trebuie, la piulitele/suruburile partii culisante. Mi s-a crapat la un surub si nu prea ai ce-i face, cum sa-l lipesti acolo, ca e subtire socoteala.
Am unul care a venit cu telescopul Celestron C6, e cam mare, dar chiar e OK. Fara parti in miscare, doar cu elastice de fixat telefonul. Asta e cel mai OK (vezi in dreapta in foto din link).

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1935/4371/products/22205_Astro_Fi_6_Schmidt-Cassegrain_09_570x380@3x.jpg?v=1590984794

Ideea e ca e  limitat la dimensiunile unui ocular de 1.25".

mihnic2003
04 Apr 2023 12:28


salut,

Vad ca i-ai raspuns lui Niky360 !!!

GunDALF
04 Apr 2023 12:37


E mai mult pentru tine. ;)
L-am citat ca sa vezi despre ce e vorba. That's how stuff works. ;)

mihnic2003
04 Apr 2023 12:43


Mersi de info.

Cata2
05 Apr 2023 07:58


...mai de buget si un pic de ATM...